Straipsniai
Atgal
Paaiškėjo kaip vyks studentų rotacija
2016-09-14

Studentų rotacijos klausimas ateinantį pavasarį – jau aiškus. Lietuvos universitetų rektorių konfederacijos (LURK) nariai susitarė ir detalizavo, kaip bus taikomi naujojo rotacijos įstatymo nuostatos.


Nuo šiol dešimtbalė studijų rezultatų vertinimo skalė bus siejama su studijų pasiekimų lygmenimis tokiu principu: puikus studijų pasiekimų lygmuo – 9 ir 10, tipinis studijų pasiekimų lygmuo – 7 ir 8, slenkstinis studijų pasiekimų lygmuo – 5 ir 6. Naujoji sistema įsigalios nuo 2017 m. sausio 1 d., tačiau nebus taikoma paskutinio bakalauro ir magistro studijų kursų studentams.
„Norint įvertinti naujos sistemos tinkamumą, metus vykdysime pilotinį projektą. Jeigu per šį laiką ji pasitvirtins, pasirodys tinkama ir teisinga, ją naudosime ir toliau. Studentai tikrai neturėtų nerimauti dėl naujai įvestų vertinimo lygių – naujai įvesta rotacijos sistema neturės įtakos mokymosi rezultatams, o uoliai dirbant, mokantis ir trokštant žinių, bus galima išsaugoti arba pereiti į valstybės finansuojamą vietą“, – sako LURK prezidentas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Alfonsas Daniūnas.
Jeigu studentas mokosi valstybės finansuojamoje vietoje (VF) ir pasiekia puikų ar tipinį lygį, jis išsaugo VF ir rotacijoje nedalyvauja. Jeigu studento pasiekimai priskiriami slenkstiniam lygiui ir jis neturi skolų, studentas dalyvauja rotacijoje. Mokantis valstybės nefinansuojamoje vietoje (VNF) rotacijoje studentas dalyvauja tuo atveju, jei pasiekia puikų ar tipinį lygį.
Turintiems akademinių skolų ši sistema nebus švelni – besimokantys VF ją praras. Akademine skola laikomas per vertinamąjį laikotarpį, ne ilgesnį negu vieneri studijų metai, neišlaikytas akademinis atsiskaitymas. Vertinamasis laikotarpis yra vieneri studijų metai, kurie prasideda rugsėjo 1 dieną ir baigiasi rugpjūčio 31 dieną.

Komentarai