Straipsniai
Atgal
Saulėtekio slėnyje pasirašytos partnerystės sutartys tarp Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko, „Practica Capital“ ir „Startup.lt“
2016-09-15

„Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas“, „Practica Capital“ ir „Startup.lt“ pasirašė partnerystės sutartis, kuriomis susitarta bendradarbiauti realizuojant bendrus verslo, mokslo ir socialinius projektus.


Partneriai rengs bendras iniciatyvas ir projektus, skatinančius jaunimo verslumą, kūrybiškumą, kritinės masės jaunų inovatyvių ir atžalinių įmonių (angl. „start-up“ ir „spin-off“) generavimą bei užtikrins tęstinumą jiems pasibaigus. Nauja mokslo ir technologijų parko, rizikos kapitalo įmonių grupės ir verslo akseleratoriaus partnerystė padės skatinti aktyvią žinių ekonomikos plėtrą, kurios poveikis turėtų būti jaučiamas ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos mastu.
„Šis susitarimas - naujas etapas Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko veikloje. Partnerystė ir iš jos kylančios iniciatyvos padės ne tik tikslingiau orientuoti Saulėtekio slėnyje esantį 15 tūkst. studentų ir 5 tūkst. tyrėjų potencialą kūrybiškumo, verslumo, inovacijų linkme, bet ir paspartins „idėja-prototipas-verslas“ procesą“ - teigė Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko vadovė Laima Kaušpadienė. „Startup.lt“ vadovas Arvydas Bložė apie šią iniciatyvą pridūrė: „Matome, kad daugelio inovatyvių idėjų užuomazga yra būtent čia. Norime prisidėti prie verslų gimimo pačioje pradžioje ir būti pasiekiami visai „Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko“ ekosistemai.“
„Practica Capital“ yra rizikos kapitalo įmonių grupė, turinti ilgametę investavimo į pradedančiąsias ir išsivysčiusias smulkias ir vidutines įmones patirtį. Įmonė valdo 8 mln. Eur pradinės stadijos rizikos kapitalo bei 16 mln. Eur rizikos kapitalo fondus, įsteigtus pagal Europos Investicijų Fondo bei LR Ūkio ir Finansų Ministerijų administruojamą JEREMIE iniciatyvą Lietuvoje, kuri finansuojama ES Struktūrinių Fondų lėšomis. Šiai dienai „Practica Capital“ yra investavusi į 39 įmones iš įvairių sektorių. „Practica capital“ investicijų portfelyje yra tokios įmonės, kaip „Trafi“, „TransferGo“, „CG Trader“, „NanoAvionics“ ir kt.
„Startup.lt“ yra „Practica Capital“ įsteigtas, vienas efektyviausių verslo akseleratorių Lietuvoje. Akseleratoriaus komanda konsultuoja naujus verslininkus jiems iškylančiais klausimais, padeda vystyti jų verslą, auginti verslo vertę ir pritraukti investuotojus tolimesniems investavimo etapams. Nuo įkūrimo 2012 m., „Startup.lt“ jau prisidėjo prie 27 verslų vystymo, tarp kurių yra ir „CGTrader“, „TableAir“, „PlaceILive“, „Neematic“ ir kt. „Startup.lt“ aukštą paslaugų kokybę užtikrina ne tik stiprus mentorių tinklas, bet ir partnerystės su Google Cloud Platform, Microsoft Azure, PayPal ir kt.
„Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas“ organizuoja ir vykdo įvairias inovacijų skatinimo ir paramos veiklas, susijusias su jaunimo verslumu, verslo ir mokslo bendradarbiavimu, technologijų perdavimu, jaunų inovatyvių įmonių inkubavimu. Mokslo ir technologijų parkas yra įsikūręs Saulėtekio slėnyje, kuriame yra didžiausia Lietuvoje ne tik studijų, bet ir mokslo koncentracija. Čia veikia didžiausi Lietuvoje atviros prieigos mokslinių tyrimų centrai, savo veiklą plėtoja inovatyvios technologinės įmonės. „Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko“ steigėjai yra Vilniaus Universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus miesto savivaldybė, UAB Alna Group ir Lietuvos lazerių asociacija.

Komentarai