Straipsniai
Atgal
Vilniaus universitetas – šalies aukštųjų mokyklų viršūnėje
2018-05-10

 Vilniaus universitetas (VU) – geriausias Lietuvoje, penktus metus iš eilės patvirtina nacionalinis universitetų reitingas. Šiemet žurnalo „Reitingai“ sudarytame universitetų reitinge VU surinko 68,3 taško iš 100 galimų. Universitetas aukščiausiai įvertintas mokslo pasiekimų, gabiausių studentų skaičiaus bei studijų srityse.


 VU pakilo alumnų pridėtinės vertės, studijų ir mokslo aplinkos srityse bei išliko lyderis moksliškumo, studentų ir studijų srityse. Studijų ir mokslo aplinkos srityje VU išsiveržė į pirmąją vietą. Taip pat pirmauja pagal studentų požiūrį į dėstytojų kompetencijas, profesionalumo ir darbdavių vertinimo srityje.

Žymus VU atotrūkis nuo kitų šalies aukštųjų mokyklų yra moksliškumo vertinime, kuriame geriausiai įvertintos publikacijos fizinių, biomedicinos, humanitarinių ir socialinių mokslų srityse. VU taip pat išsiskiria didžiausiu gabiausių studentų ir rekordiniu doktorantūros studijų vietų skaičiumi.

Šiemet atlikus naujausią, daugiausia mokslu pagrįstų studijų krypčių vertinimą ir akreditaciją, paaiškėjo, kad VU apskritai yra vienintelis universitetas, kurio visos programos atitiko moksliškumui keliamus reikalavimus.

VU rektorius prof. Artūras Žukauskas džiaugiasi, kad ilgamečių nacionalinių universitetų reitingų organizatorių ir patikimų tarptautinių reitinguotojų nuomonės sutampa – VU pripažįstamas geriausiu universitetu Lietuvoje.

„VU kasmet siekia gerinti tarptautiškumo rodiklius ir efektyviausiai panaudoja turimą mokslo potencialą, nuosekliai investuoja į studijų kokybę, todėl yra aiškus lyderis pagal moksliškumą, studijų ir darbdavių vertinimą savo šalyje. Tarp pasaulio universitetų VU pripažįstamas kaip tarptautinio lygio universitetas mokslo ir inovacijų srityse.“


Anot rektoriaus, toliau nuosekliai ir tikslingai plėtodamas tarptautinio lygio mokslinius tyrimus, pritraukdamas talentus ir didindamas studijų tarptautiškumą, VU sieks išlaikyti nacionalinę ir vis labiau stiprinti tarptautinę lyderystę.

Žurnalo „Reitingai“ geriausių Lietuvos aukštųjų mokyklų reitinge universitetai kasmet vertinami pagal 65 skirtingus parametrus, kurie suskirstyti į 7 stambius kriterijus: moksliškumą bei aukščiausius akademinio personalo pasiekimus, esamą ir ateities akademinį personalą, alumnų kuriamą pridėtinę vertę ir darbdavių vertinimus, konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje, studentų ir studijų skaičius, studijų ir mokslo aplinką bei studentų požiūrį į savo universitetą.

Komentarai