Straipsniai
Atgal
Patarimai studentams, ieškantiems interneto tiekėjų
2018-07-10

 Ieškoti informacijos referatui, žiūrėti linksmus vaizdelius „Youtube“ platformoje, susirašinėti su draugais, kurti, bendrauti ir dalintis – viskam reikia interneto. Studento gyvenime tai yra labai svarbus įrankis, atrakinantis daugybę durų. Jis padeda ne tik mokytis ir tobulėti studento kelyje, tačiau atveria ir galimybę įsidarbinti, užmegzti pažintis ir teikia įvairiapusę naudą naudotojams. Tad kaipgi rasti tinkamiausią ir efektyviausią paslaugą, pritaikytą būtent studentui?


1. Nuspręskite – laidinis ar belaidis
Dažnas vartotojas tam net neskiria dėmesio, tačiau pasirinkimas ir prioritetai čia labai svarbūs. Jeigu esate daug judantis, keliaujantis ar vienoje vietoje nesėdintis studentas, galbūt geriau tiks mobilaus ar bevielio interneto planas. Tačiau, dirbantiems iš namų ar daug laiko praleidžiantiems namuose bei ten besimokantiems – laidinis ryšys bus ko gero tinkamesnis pasirinkimas.


2. Paslaugų paketai – gera vertė, bet ar tikrai gera kaina?
Daugumą vartotojų pirkti interneto paslaugas paskatina papildomi „prizai“. Tai gali būti pigesni televizijos paketai, dovanos, nuolaidos kitoms tiekėjo paslaugoms. Viskas ant popieriaus atrodo tikrai šauniai ir neretai netgi yra labai naudinga, tačiau toli gražu ne visada „išlošiate“. Visada stenkitės kuo konkrečiau žinoti ko norite ir tikrai gausite geriausius sandorius.


3. Paslaugų lyginimas – svarbiausia
Jeigu nueisite pas kurį nors tiekėją į biurą ar atstovybę, tikrai sužinosite 50 priežasčių, kodėl būtent jo tiekiama paslauga – geriausia iš visų. Keista, nes kitas tiekėjas, galbūt įsikūręs kitoje gatvės pusėje, taip pat pateiks panašius argumentus dėl ko jo paslauga irgi yra geriausia. Čia susiduriate su šiokia tokia problema – tiekėjų spaudimu. Toli gražu ne visi mokame atsispirti įtaigiems pardavėjams, tačiau pasistenkite, nes nuo to priklauso ar jūsų piniginė nepaplonės per daug.
Internete yra tikrai šaunios galimybės lyginti paslaugas, tiekėjų siūlomus planus ir gauti geriausius pasiūlymus būtent sau. Naudodami myplan.lt paslaugas (jos nemokamos) gausite būtent jums geriausiai pritaikytą pasiūlymą. Kadangi tai nešališka paslauga, išvengsite permokėjimo.


4. Sparta – svarbu, tačiau toli gražu ne viskas
Dauguma save taip vadinančių „interneto ekspertų“, težino vieną parametrą interneto ryšio kokybei vertinti – greitaveiką (spartą). Išgirdę didesnius skaičius jie tikrai nebesidomės kitomis galimybėmis ir stvers didžiausios spartos pasiūlymą. Tai – klaida. Prieš žengdami tokį žingsnį įsitikinkite, kad už savo mokamą sumą gausite stabilų ryšį. Lėtesnis, bet stabilus ryšys – daug geriau už greitą, bet nestabilų. Juk nenorite, kad jis dingtų naktį prieš egzaminą ar referatų pateikimo išvakarėse, o dar baisiau – prieš pat pasimatymą... Nors didžioji dauguma tiekėjų gali užtikrinti ryšio stabilumą, pasidomėkite koks ryšys įvestas pas kaimynus, kokių tiekėjų paslaugas naudoja aplinkiniai – bus lengviau apsispręsti.


5. Studento gyvenime viskas greitai keičias
Todėl venkite įsipareigojimų ilgam laikui. Rinkitės trumpo termino sutartį arba pasidomėkite neterminuotų sutarčių nutraukimo sąlygomis Visada rekomenduotina rinktis terminuotą sutartį. Tačiau prieš tai iš specialistų išgirskite perkėlimo galimybės ir pasidomėkite sutarties ypatumais. Jeigu persikraustysite, pasikeis aplinkybės arba tiesiog nuspręsite pakeisti tiekėją ar turimą paslaugos planą – lankstumas yra ta savybė, kuri niekad netrukdo.

 

6. Internetas Jums ar internetas visiems?
Jeigu bute, name ar patalpoje gyvenate ne vienas, pasitarkite su savo „kaimynais“ ar jie nenorėtų tokios paslaugos. Galbūt rasite puikų planą ir mokėti už jį reikės nedaug, nes išlaidas dalinsitės po lygiai. Tokiu atveju tikriausiai geriausiai tinka laidinio ir bevielio ryšio kombinacija, nes didelė tikimybė, kad internetu naudosis net keli vartotojai vienu metu. Tiesa ir leisti sau tokiu atveju galite daugiau, nes išlaidos paskirstomos.

PARTNERIŲ TURINYS.

Foto
Foto
Foto
Komentarai