Mokymo programos
Dramos studija
Lygmuo ir/ar tipas:
Būreliai
Menai

Anotacija arba apibūdinimas

Teatras tai ne tik aktoriai, režisieriai ir pjesės. Teatras – tai ir scenografai, dailininkai, kompozitoriai, vadybininkai, kasininkai. Tai švara, tvarka ir ramybė. Tai ne tik scena ir salė. Tai grimo kambariai, kūrybos pilni koridoriai, rūbinės, dekoracijų rūsiai… Visi šie išvardinti ir daugelis neišvardintų žodžių telpa į frazę “teatro kultūra”.


Aš nesiekiu, kad ugdytiniai taptų profesionaliais aktoriais: to jie galės išmokti vėliau. Aš noriu tik nutiesti kelią link profesionalaus mokslo, išugdyti vaikų kūrybiškumą, išsaugoti vidinę laisvę, supažindinti su scenos meno pagrindais. Noriu aprėpti kuo įvairesnės teatrinės veiklos ir visa tai vien tam, kad vaikai vėliau galėtų pasirinkti, ką mėgsta: kurti scenarijus ir muziką, rašyti pjeses, vaidinti ir režisuoti, gaminti dekoracijas ir kostiumus, dalyvauti teatrinio meno mokymuose ir seminaruose, organizuoti ir dalyvauti teatriniuose projektuose. Bet visų svarbiausia, kad vaikai ir jaunimas čia gerai jaustųsi.


Ugdytiniai išmoks atskleisti save, laisvai reikšti savo mintis ir jausmus, bendrauti. Taip pat išmoks scenos meno pagrindų: t.y. laisvai judėti, valdyti savo balsą, improvizuoti ir t.t. Turės galimybę patikrinti savo gabumus kostiumų ir dekoracijų gamyboje. Pasigamins bent po vieną lėlę ir suvaidins bent viename lėlių spektaklyje.
 

Pasidalink Facebook'e
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju