Mokymo programos
Mažylių grupės 3-mečiams vaikams
Lygmuo ir/ar tipas:
Būreliai
Kiti

Anotacija arba apibūdinimas

Ugdomąją programą sudaro muzikinis lavinimas, šokis, dailė ir mažiesiems skirti teatro užsiėmimai. Su šio amžiaus grupėmis dirba dailininkė, muzikė, aktorė, choreografė ir sporto trenerė. Visi užsiėmimai vyksta pirmoje dienos pusėje.


Sporto salėje ir baseine su vaikučiais kartu sportuos ir tėveliai. Skatinsime natūralų vaiko poreikį judėti, atliekant vis naujas užduotis. Vaikus pratinsime nebijoti vandens, grūdintis, judėti įvairiomis kryptimis, atlikti judesius rankomis ir kojomis. Naudosime netradicines, vaikui gerai pažįstamas buities priemones.


Dailės užsiėmimų metu lavinsime kalbinius, bendravimo, draugiškumo, kūrybiškumo, suvokimo, pažinimo, pastabumo, susikaupimo, smalsumo įgūdžius. Ugdysime ir skatinsime vaiko fantaziją, lavinsime rankytę. Kursime pirmuosius kūrinėlius įvairiomis technikomis ir priemonėmis, kūrybiškai jas jungsime tarpusavyje su žaidimo elementais. Dėliosime, jungsime, statysime ir griausime, lipdysime, minkysime, klijuosime, braukysime ir augsime.


Muzikos užsiėmimuose vaikui sudaroma galimybė laisvai kurti, improvizuoti, analizuoti pradines muzikines žinias, skatinama jo saviraiška, artistiškumas. Muzika – idealiausia priemonė atskleisti vaiko asmenybę bei ją lavinti. Muzikuodamas vaikas mokosi pažinti save ir kitus.
Šokio užsiėmimų metu vaikams bus suteikiama galimybė pajusti judesio laisvę, išmokti pagrindinius šokio elementus, atrasti save ir bendrauti su kitais. Vaikų vaizduotę ir mintis kartu stengsimės išreikšti šokiu, taip skatindami mažųjų saviraišką ir kūrybiškumą, lavindami jų koordinaciją bei laikyseną. Šokio judesių įvairovę pagyvins linksma ir vaikiška muzika, kurią iš didelės gausos vaikai turės galimybę išsirinkti patys.


Pasitelkdami žaidimus, vaidybą, improvizaciją, ritmą, dainavimą, grojimą kryptingai sieksime gerų ugdymo rezultatų. Kad kiekvienas vaikas laisvai fantazuotų, per žaidimą pažintų pasaulį, plėstų akiratį ir savo galimybes, meninėmis priemonėmis išreikštų save, laisvai jaustųsi bendraudamas – tai mūsų „Nykštukų mokyklėlės” tikslas.


 

Pasidalink Facebook'e
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju