Įstaigos
KARATE-DO rytų kovos menų ir sporto klubas
Juridinis statusas: Klubas
Savivaldybė/Miestas: Vilnius
Telefonas: +370 670 10590
El. paštas: [email protected]
WWW: www.karate-do.lt

Papildoma informacija

SENIAU

“Karate do” klubo vadovas Kazimieras Šipelis Valys, vienas karate pradininkų Lietuvoje. Dar 1977 Kaune įsijungė į karatė entuziastų gretas. Buvo įrengta pirmoji specializuota karatė salė. 1979 persikėlė gyventi į Vilnių ir čia įsteigė karate sekciją. K.Šipelio mokiniai visada buvo tarp geriausių. A.Pauliukevičius, A.Skardžius, žinomas lakūnas V.Lapėnas tapo pirmųjų Lietuvos pirmenybių prizininkais. Pats K.Šipelis teisėjaudavo sąjunginio mąsto varžybose.
1983 Sovietų Sąjungoje uždraudus karatė mokymą, sekciją teko uždaryti. Tačiau klubo branduolys treniravosi slapta.

 

Vėliau, susiklosčius palankioms aplinkybėms, klubo veikla buvo atkurta. 1989 metų gruodžio 28 dieną įregistruotas Vilniaus miesto Rytų kovos menų ir sporto klubas “Karate do”. Klubo prezidentu išrinktas Kazimieras Šipelis Valys. Jo mokiniai A.Pauliukevičius, J.Šipelis, A.Petraitis, V.Bukauskas tapo karatė Šotokan stiliaus treneriais.
1990 metais “Karate do” klubas įstojo į LSKF (Lietuvos Shotokan karatė federacija).
Federacijos reitinge kasmet būdavo tarp trijų geriausių Lietuvos klubų. Klubo sportininkai Lietuvos rinktinės sudėtyje dalyvavo Pasaulio ir Europos čempionatuose tai: L.Grižaitė, R.Piepolis, T.Mažeika, T.Martūnas, A.Šaduika, A.Baliukevičius. Lietuvos čempionatų prizininkais tapo L.Laniauskienė, S.Streikus, D.Pranys, M.Lašas, A.Mačkinis, M.Račkauskas, J.Lozovska, A.Černičenko, M.Marcinkevičius, J.Vilkelytė, S.Bigišev, V.Kungys ir kiti klubo sportininkai. Išugdyti dabartiniai klubo treneriai.

DABAR

Šiuo metu “Karate do” klubas yra LSKF (Lietuvos Shotokan karatė federacija) ir JKALKA (JKA Lietuvos karatė asociacija) narys. Karatė paslaptis perteikia LSKF licenzijuoti treneriai, karatė šotokan meistro (juodo diržo) egzaminą išlaikę pas egzaminatorių K.Funakoshi 9 Dan bei savo kvalifikaciją patvirtinę JKA (Japan Karate Association). Tai Lietuvos nacionalinės karatė šotokan rinktinės treneriai Ričardas Piepolis ir Laima Grižaitė.

Klubo kovotojai turi puikias sąlygas siekti meistriškumo, dalyvauti pasaulinio garso meistrų seminaruose, tarptautinėse varžybose. Du kart į metus mokiniai laiko karatė egzaminus, kuriuose suteikiami kiu laipsniai (atitinkamos spalvos diržai ir sertifikatai).
Vasarą rengiamos sporto stovyklos. Jose mokiniai ne tik sportuoja, bet ir dalyvauja įvairiuose konkursuose, kultūriniuose renginiuose, žaidimuose, pailsi gamtoje.
Šiuo metu klubą garsina R. Duchnovič, J. Januškaitė, T. Žilinskas, A. Astramskas, N. Petrauskaitė, V. Kuzma, A. Linkevičiūtė, B. Baltakis, A. Grinkevič. Šie sportininkai, Lietuvos nacionalinių karatė šotokan rinktinių sudėtyje tapo Pasaulio bei Europos čempionatų prizininkais (žr. „laimėjimai“)
Treneriai savo viltis sieja su klubo jauniausiais karatistais, kurie jau dabar pasiekia svarių pergalių savo amžiaus grupėse. Pavyzdį jaunimui rodo klubo veteranai, kurie sportuoja nuo klubo įkūrimo laikų. Tai J.Garmaš, R.Šriubėnas, V.Bukauskas, G.Besigirskas.

Pasidalink Facebook'e
Programos, pagal kurias ruošia šį įstaiga
Pavadinimas Kodas Kvalifikacija
Būreliai
Karate (Shotokan )
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju