Mokymo programos
Lindyhopas
Lygmuo ir/ar tipas:
Laisvalaikio mokslai
Šokiai

Anotacija arba apibūdinimas

Lindyhopas – šokis, gimęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, Niujorko rajone – Harleme XX a. trečiame ketvirtame dešimtmetyje, juodaodžių bendruomenių susibūrimuose, šėlstant pagal gyvą bigbend muziką. Šis šokis buvo itin populiarus iki Antrojo Pasaulinio karo, po to buvo užmirštas. Lindyhopą vėl atgaivino švedai ir per pastaruosius dešimtmečius jis vėl tapo populiarus tiek gimtojoje
Amerikoje , tiek visoje Europoje. Lietuvoje Lindyhopas pradėjo plisti nuo Klaipėdos, atkeliavo į sostinę, kur lindyhopo mylėtojai susibūrė į „Lindyhop.lt“ mokyklą. Ši šokių mokykla dirba mūsų šokių namuose.


Autentiškas džiazas - tai linijiniai lindyhopo šokiai, kuomet šokama po vieną, naudojant autentiškus žingsnelius, kuriuos privalo mokėti kiekvienas lindyhoper’is. Sužinosite, kodėl kai kurie žingsniai "Fish taile" ("Žuvies uodega"), "Crazy legs" ("Pakvaišusios kojos"), "Fall off the log" ("Kritimas nuo rąsto") yra tokie smagūs, bet taip keistai vadinasi. Išmoksit populiarias svingo eros rutinas – Shim Sham, Big Apple ir kt. Autentišką džiazą šokti yra smagu, paprasta ir linksma, o išmoktus žingsnelius (ar jų kombinacijas) galima nesunkiai pritaikyti ir šokant poroje.

Pasidalink Facebook'e
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
„Kristinoss šokių namai“ Vilnius Gedimino pr.22
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju