Straipsniai
Atgal
Vartojimo paskola studijoms - kodėl verta investuoti į save?
2017-04-24
Shutterstock nuotr.

 Išsilavinimas - svarbi sėkmingo ir laimingo žmogaus gyvenimo dalis. Tai būtina sąlyga norit sėkmingai konkuruoti šiuolaikinėje darbo rinkoje, o statistika rodo, kad išsilavinę žmonės yra sveikesni, gyvena ilgiau ir sukuria tvirtesnius santykius.


 Mokslas - pirmasis karjeros laiptelis

Informacinės technologijos suteikia galimybę nuolat mokytis - tereikia turėti kompiuterį, internetą ir laiko. Įvairūs nuotoliniai kursai, net ir prestižinių universitetų dėstytojų vedamų paskaitų tiesioginės transliacijos, žinoma, praturtina, tačiau ar jos gali atstoti „tradicinį“ diplomą? Atsakymas, žinoma, negali būti vienareikšmis, tačiau sunku paneigti akademinio išsilavinimo reikšmę.

Universitetas ar kolegija - ne vien būdas gauti ir įsisavinti informaciją, bet ir pasaulėjautos formavimo įrankis, ideali vieta užmegzti ateityje tikrai praversiančias pažintis su kitais gabiais studentais, dėstytojais ar kviestiniais lektoriais. Vos universitetą baigę žmonės gali stokoti specifinių praktinių įgūdžių, tačiau pastaruosius įgyti gerokai lengviau, turint laiko patikrintų, pagrindą suteikiančių teorinių žinių. Darbdaviai ypatingai vertina aukštųjų ar aukštesniųjų mokyklų suformuotą darbo kultūrą - studentai įpranta įvertinti ir atsirinkti reikiamą informaciją, įgauna laiko planavimo, komandinio darbo, viešojo kalbėjimo įgūdžių.

Išsilavinę žmonės yra sveiki ir mylimi

Įdomu, kad mokslas suteikia ne tik tiesioginę naudą - profesiją bei platesnes karjeros galimybes. Gausybė skirtingose šalyse atliktų tyrimų rodo tiesioginį mokslo ir ilgo bei sveiko gyvenimo ryšį. Ketveri studijų metai keliais procentais sumažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis bei diabetu. Manoma, kad tai susiję su sveikesniu gyvenimo būdu, būdingu išsilavinusiems žmonėms. Jie rečiau rūko, vartoja alkoholį ar narkotikus, uždirba daugiau, tad gali pasirūpinti pilnaverte mityba bei profesionalia sveikatos priežiūra.

Pastebima, kad geresnį išsilavinimą turintieji sukuria tvirtesnes ir darnesnes šeimas, rečiau skiriasi. JAV atliktų tyrimų duomenimis 78% išsilavinimą turinčių moterų santuoka trunka ilgiau, nei 20 metų. Tik mokykloje besimokiusių moterų šeimos subyra gerokai dažniau - vos 40% jų santuokoje išgyvena ilgiau, nei du dešimtmečius. Psichologai mano, kad išsilavinimą turintys žmonės labiau pasitiki ne tik savimi, bet ir savo partneriu, lengviau suvaldo asmeninį ir šeimos biudžetą, patiria mažiau streso dėl ateities.

Vartojimo paskola studijoms - protinga investicija

Statistika - iškalbingas mokslas su kuriuo sunku ginčytis. Europos statistikos sistemos duomenimis daugiau, nei 80% 20-64-erių metų amžiaus aukštesnįjį ar aukštąjį išsilavinimą turinčių Europos sąjungos gyventojų turi darbą. Pradinį ar žemesnįjį vidurinį išsilavinimą turintieji susiduria su skaudžia realybe - dirba tik apie 50% menkiau išsilavinusių žmonių.

Ne kiekvienas patenka į valstybės finansuojamą studijų vietą, dalis nori įgyti papildomą specialybę, kiti mokslo aukštumų planuoja siekti tik kelias stipendijas siūlančiuose užsienio universitetuose, ketvirti mokosi nemokamai, tačiau stokoja lėšų kasdieniam pragyvenimui.
Vartojimo paskola studijoms, kurią gali suteikti bet kuris paskolų bankas, viena geriausių investicijų į jūsų ateitį. Ilgainiui ji atneš ne tik finansinę, bet ir moralinę naudą, savirealizacijos teikiamą malonumą, sveikesnį, ilgesnį ir laimingesnį gyvenimą!

Foto
Komentarai