Straipsniai
Atgal
Išrinkta, kas laikinai vadovaus Klaipėdos universitetui
2018-05-03

 Gegužės 2 d. vyko Klaipėdos universiteto Tarybos posėdis, kuriame buvo nuspręsta, kas laikinai eis Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas. Taip pat buvo nuspręsta, jog Klaipėdos universiteto Tarybos pirmininkas bus renkamas gegužės 7 dieną, kuomet posėdyje dalyvaus visi devyni KU Tarybos nariai.


 Į Klaipėdos universiteto laikinojo rektoriaus pareigas kandidatavo: KU studijų prorektorė prof. dr. Letos Dromantienė ir KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas. Slaptu balsavimu KU taryba nusprendė, jog laikinai Klaipėdos universitetui vadovaus prof. dr. Artūras Razbadauskas. Laikinai einančias Studijų prorektoriaus ir Mokslo ir meno prorektoriaus pareigas liks esamos prorektorės: studijų prorektorė prof. dr. Leta Dromantienė bei mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė.

Pasak KU Tarybos nario, Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, „šis rezultatas yra įkvepiantis jus dirbti darniame tandeme. Rektoriui dirbti su prorektore, kuri stipriai prisidėjo prie Klaipėdos universiteto veiklos optimizavimo priemonių plano 2018-2019-iems metams. Tikime, kad visi būsite stipri ir ryžtinga komanda“.

L. e. p. Rektorius A. Razbadauskas teigia, jog artėjantis metas Klaipėdos universitetui bus itin svarbus: „KU veiklos optimizavimo priemonių planas su pataisomis bus pateiktas Švietimo ir mokslo ministerijai, taip pat dirbsime su inovacijų ekosistemos kūrimu Klaipėdos regione, reikia stiprinti KU vidinę ir išorinę komunikaciją, universiteto įvaizdį“.

Komentarai