Mokymo programos
Virėjo Ir Konditerio Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 217054106
Kodas pagal ISCED: 23354
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, neturintiems pagrindinio išsilavinimo
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (maisto ruošimo technologijos, specialaus piešimo ir lipdymo, žaliavų, produktų pirminio bei šiluminio paruošimo, įvairių patiekalų paruošimo, puošimo, patiekimo, maisto žaliavų pirminio paruošimo, įvairių konditerijos gaminių paruošimo ir puošimo, maisto produktų cheminės sudėties ir maistinės vertės, asortimento, kokybės įvertinimo, laikymo sąlygų ir vartojimo, maitinimo įmonių šiluminių, mechaninių, šaldymo įrengimų ir naudojimo, įmonės veiklos apskaitos, patiekalų ir gėrimų pardavimo kainos skaičiavimo, bufeto veiklos organizavimo ir lankytojų aptarnavimo, sanitarijos ir higienos pagrindų, profesinės etikos pagrindų, gaminių kokybės kontrolės, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.

Mokomosios ( 34 savaičių trukmės) ir baigiamosios ( 15 savaičių trukmės ) praktikos atliekamos mokyklų (centrų) dirbtuvėse, viešojo maitinimo, duonos kepimo ir konditerijos gamybos įmonėse, viešbučiuose, bufetuose, turizmo kompleksuose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Maisto ruošimo darbuotojas dirba duonos kepimo ir konditerijos gamybos įmonėse, viešbučiuose, bufetuose, turizmo kompleksuose ir kitose viešojo maitinimo įmonėse ar įstaigose. Naudodamasis receptūromis, ruošia žaliavas, kepa pusgaminius, ruošia kremus, glajus, šokoladą ir jais puošia konditerijos gaminius. Gamina pirmuosius, antruosius, trečiuosius patiekalus. Moka dirbti su maisto ruošimo mašinomis ir inventoriumi. Žino pagrindines žaliavų rūšis, kokybės rodiklius, saugojimo sąlygas ir terminus; technologinius įrenginius, inventorių; mitybos technologijos, gamybos organizavimo pagrindus. Didesnę laiko dalį dirbama stovint, įmonės turi šiuolaikinę įrangą, patogias darbo vietas, oro kondicionierius.
PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Labai svarbu gebėti dirbti kolektyve, naudotis įvairiais mechanizmais ir įrengimais, išmanyti jų eksploatavimo tvarką. Būti tvarkingam ir sąžiningai laikytis sanitarijos ir higienos reikalavimų, gebėti prisitaikyti prie darbo užduočių kaitos, domėtis chemija. Svarbios tokios psichofizinės savybės kaip rankų vikrumas ir koordinacija, geras spalvų skyrimas, jautrumas kvapams, gera sveikata bei fizinė jėga.
PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Paklausa ir užimtumas maisto ruošimo darbuotojui turėtų didėti augant šalies pragyvenimo lygiui, nes tai populiari, turinti tvirtą paklausą profesija.. Kartu su ekonomikos augimu plėsis maitinimo įstaigų tinklas, maisto prekybos įmonių skaičius. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip maisto produktų konservuotojas, maisto produktų sterilaus paruošimo, maisto produktų šaldymo mašinų, maisto produktų džiovinimo įrangos operatoriai.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų reabilitacinis profesinio mokymo centras Vilnius Šilo g. 24
Kauno maisto pramonės mokykla Kaunas Taikos pr. 133
Alytaus profesinio rengimo centras Alytus Putinų g. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju