Mokymo programos
Žemėtvarka Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H91001
Kodas pagal ISCED: 52158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti žemėtvarkos inžinierius, gebančius rengti žemėtvarkos projektus ir schemas, registruoti žemės sklypus, atlikti žemės sandorius, ruošti teritorijų tvarkymo ir kraštotvarkos projektus, teikti teisines paslaugas žemės naudojimo ir tvarkymo klausimais.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji žemėtvarkos inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: darbų ir civilinę saugą, ekologijos pagrindus, fiziką, informatiką, matematiką, profesinės kalbos kultūrą, socialinė psichologija, teisės pagrindus, užsienio kalbą, vadybos pagrindus, studijų pagrindų dalykus: aplinkosaugą, fotogrametriją ir kartografiją, geodeziją, geografinės informacinės sistemas, kompiuterinę žemėtvarkos grafiką, topografinę braižybą, žemės išteklių informacines sistemas, žemės kadastrą, žemėtvarką, žemėtvarkos darbų organizavimą ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Žemės administravimo (agrarinių teritorijų žemėtvarką, kompiuterinį projektavimą, nekilnojamojo turto registrą, žemės administravimo sistemą);
- Teritorijų tvarkymo (kraštotvarką, statybos pagrindus, teritorijų planavimą, urbanistinę žemėtvarką).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 29 dalykai.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: geodezijos, fotogrametrijos, dirvotyros ir žemėtvarkos gamybinė praktikos. Praktinių studijų trukmė – 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami žemetvarkos projektų ir schemų rengimo, žemės sklypų registravimo, žemės sandorių atlikimo, konsultacijų teikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigusiajam suteikiamas kraštotvarkos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus žemėtvarkos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, kraštotvarkos studijų krypties programas.
Žemėtvarkos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti žemėtvarkos inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Žemėtvarkos inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti žemėtvarkos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs žemėtvarkos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti naudotis informacinėmis technologijomis, dirbti su geodeziniais prietaisais ir apdoroti matavimų duomenis, vertinti naujas ir reikšmingas žemėtvarkos raidos ir plėtros problemas, sudaryti žemės sklypo planus, žemėtvarkos projektus, schemas, nustatyti žemės ir statinių vertę, priimti sprendimus dėl žemės sklypų pertvarkymo, žemės darbų, atlikti rinkos tyrimus, reaguoti į rinkos pokyčius priimant sprendimus, racionaliai naudoti žemės išteklius, sudaryti ir įgyvendinti verslo įmonės planą, užtikrinti veiklos kokybę, teikti konsultacijas;
- žinoti kartografijos, kadastrinių matavimų principus, matavimų ir duomenų apdorojimo būdus bei metodus, teisės aktus, reglamentuojančius žemės naudojimo, disponavimo ir tvarkymo darbus, žemės ir nekilnojamojo turto formavimo, vertinimo ir rinkos principus bei veiksnius, projektavimo būdus ir reglamentus sudarant planus, projektus ir schemas, kadastro rodiklius, atliekant teisinį žemės registravimą, aplinkos apsaugos priemones, formuojančias racionalų žemės naudojimą, darbo teisės, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus;
- mokėti atsakingai, nuosekliai reikšti mintis, lanksčiai spręsti iškilusias problemas, tolerantiškai bendrauti bei bendradarbiauti su kolegomis, šalies ir užsienio partneriais, klientais.
Žemėtvarkos inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal žemėtvarkos studijų programą.
Norintiems siekti žemėtvarkos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti žemėtvarkos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję žemėtvarkos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti žemėtvarkos inžinieriais vykdant geodezinius ir kartografinius, žemės kadastro darbus, rengiant žemėtvarkos schemas ir projektus, vykdant žemės administravimo, nekilnojamojo turto registro paslaugas, ruošiant teritorijų tvarkymo ir kraštotvarkos projektus, kurti savo įmonę.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju