Mokymo programos
Interjero apipavidalintojo mokymo programa
Valstybinis kodas: 330021401
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Menas
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo
Baigimo sertifikatas: Profesinio mokymo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti interjero apipavidalintojus, gebančius atlikti buitinio ir visuomeninio interjero apipavidalinimą pagal projektą, dekoruoti interjero elementus, sukurti firmos reklaminį stilių ir juos įgyvendinti, dirbti reklaminėmis medžiagomis, apipavidalinti parodas, šventes, virtinas.
Siekiant šių tikslų, busimieji interjero apipavidalintojai teorinių užsiėmimų metu mokomi: piešimo ir kompozicijos pagrindų, tapybos ir spalvų teorijos, braižybos, kaligrafijos ir šrifto, kompiuterinio projektavimo pagrindų, vizualinės reklamos projektavimo, meninio paviršiaus dekoravimo, dekoratyvinių kompozicijų projektavimo, interjero apipavidalinimo, darbuotojų saugos ir sveikatos ir kitų dalykų.
Praktinis mokymas vykdomas mokyklos dirbtuvėse ir objektuose, kur atliekami interjero apipavidalinimo darbai. Mokomosios praktikos trukmė - 38 savaitės, baigiamosios gamybinės praktikos trukmė - 15 savaičių. Jos metu įtvirtinami ir tobulinami interjero apdailos technologijų ir apipavidalinimo, meninio paviršių dekoravimo, vizualinės reklamos gamybos ir kiti gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu (testas). Baigusiems suteikiama interjero apipavidalintojo kvalifikacija.
Baigus interjero apipavidalintojo mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo architektūros ir statybos bei dailės studijų krypties programas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Interjero apipavidalintojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti interjero apipavidalintoju.
Asmuo, įgijęs interjero apipavidalintojo kvalifikaciją turi: gebėti kurti dekoratyvinius sienų projektus ir juos įgyvendinti, parinkti dekoravimo priemones, medžiagas pagal projektus, naudoti įvairias interjero dekoravimo technologijas, jungti nesudėtingus dekoratyvinius interjero elementus į visumą, atlikti nesudėtingas kompozicijas, apipavidalinti parodas, šventes, vitrinas, sukurti firmos reklaminį stilių ir jį įgyvendinti, dirbti su reklaminėmis medžiagomis, darbe naudoti kompiuterinę grafiką, nustatyti gaminio vertę, savikainą; žinoti apdailinių medžiagų naudojimo technologijas, apdailoje naudojamus daiktinius elementus, dažų rūšis, dažymo būdus ir įrankius, funkcionalaus interjero kūrimo priemones ir projektavimo principus, interjero stilius, prekių ir dekoratyvinių detalių išdėstymo vitrinoje taisykles, reklamos komponavimo būdus, parodų eksponavimo ir įrengimo principus, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus; mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, būti kūrybingu, atidžiu ir sąžiningu, domėtis naujovėmis, menu, naudotis informacinėmis technologijomis.
Interjero apipavidalintojo kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose.
Interjero apipavidalintojo kvalifikacijai įgyti reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti interjero apipavidalintoju nėra pripažįstami.
Įgiję šią kvalifikaciją, asmenys gali dirbti interjero apipavidalintoju, reklamos gaminių išpildytoju, profesija labai palanki savo verslo kūrimui.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla Klaipėda Puodžių g. 10
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju