Mokymo programos
Konditerio Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 320081107
Kodas pagal ISCED: 33381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir nesiekiantiems vidurinio išsilavinimo
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Programos tikslas:
Paruošti kvalifikuotus konditerijos gaminių gamybos specialistus.

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (ekonomikos ir verslo pagrindų, civilinės saugos, darbuotojų saugos ir sveikatos, dorinio ugdymo (tikybos arba etikos), estetikos, pilietinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, kūno kultūros) ir specialybės (maisto prekių, įrengimų, mielinės tešlos gaminių, nemielinės tešlos gaminių, trapios tešlos ir jos gaminių, meduolinės tešlos ir jos gaminių, migdolinės baltyminės, baltyminės riešutinės tešlos ir jos gaminių, biskvitinės tešlos ir gaminių iš jos, plikytyos tešlos ir gaminių iš jos, gaminių dekoravimo) dalykų bei praktinių gebėjimų.

Mokomosios praktikos (1820 val. trukmės) ir baigiamoji praktika (600 val. trukmės) atliekamos mokyklos dirbtuvėse ir laboratorijose.

Pagal programos mokymo plana vykdomi tarpiniai ir mokymo programos baigimo kvalifikacijos egzaminai.Programos baigimo kvalifikacijos egzaminą nustatyta tvarka vykdo egzaminų komisija, kurią patvirtina Prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Egzaminas susideda iš dviejų dalių: teorijos žinių ir praktinių įgūdžių įvertinimo. Remiantis jų rezultatais suteikiama kvalifikacija ir išduodamas atitinkamas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Įgyjamos kompetencijos.
1. asmuo sėkmingai baigęs konditerio programą įgyja konditerio kvalifikaciją ir kompetencijas:
- gebėti paruošti koniterijos pusgaminius ;
- gebėti gaminti mielinės tešlos gaminius ;
- gebėti įvertinti konditerijos gaminių kokybę ;
- gebėti paruošti plikinius raugus , įmaišalus ;
- gebėti apipavidalinti konditerijos gaminius ;
- gebėti paruošti įvairias duonos ir pyrago gaminių tešlas, formuoti ir kepti jų gaminius.

1. Darbo aprašymas

Konditeriai gali gaminti konditerijos ir duonos gaminius, naudoti receptūromis ir technologinėmis kortelėmis, ruošti sirupus, glajus, kremus, moka derinti pusgaminius, ruošia mielinės sluoksniuotos, nemielinės, meduolinės, migdolinės, baltyminės, baltyminės-riešutinės tešlos gaminius, apipavidalina juos, formuoja ir kepa duonos ir pyrago gaminius.

2.Profesinės perspektyvos

Asmuo, įgijęs profesinėje mokykloje konditerio kvalifikaciją gali dirbti Lietuvos ir Europos Sąjungos šalių duonos ir pyrago gaminių tiek mažose, tiek ir didelėse įmonėse. Specialistas konditeris gali steigti savo įmonę, vadovauti grupės darbui. Kvalifikacija gali būti tobulinima savarankiškai ar stažuotėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Amatų mokykla "Sodžiaus meistrai" Trakų r. Rūdiškės
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju