Mokymo programos
Vizualinių komunikacijų menas
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Meno studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: meno studijų bakalauro kvalifikacinis laipsnis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4

Anotacija arba apibūdinimas

 Programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos meno studijų bakalaurus, gebančius kurti ir pristatyti šiuolaikinį meną, generuoti originalias idėjas, jungti meno raišką ir komunikaciją.

Vizualinių komunikacijų menas yra pagrįstas tarpdisciplininiu integraliu požiūriu. Studijų programos dalykai apima dailės, foto, vaizdo, taikomosios ir kompiuterinės grafikos, dizaino ir kitų sričių meno objektus ir komunikacijos formas. Šiuolaikiniam kūrėjui svarbu ne tik vizualiai pateikti, bet ir atskleisti, pagrįsti, pristatyti meno idėjas. Šioje programoje įgyjamos meno teorijos, filosofijos, meno ir komunikacijos tyrimų žinios ir gebėjimai, ugdomas konceptualus požiūris į kūrybą, akcentuojami paveikūs meno aspektai.

Vizualinių komunikacijų meno specialistas yra plataus profilio kūrėjas, vizualinio turinio, idėjų generatorius, išsiskiriantis mokėjimu komunikuoti, atskleisti ir pristatyti idėją, gebantis bendrauti su dailininkais, projektuotojais ir verslininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

 Absolventai galės savarankiškai užsiimti meno praktika, dirbti kūrybiniu darbuotoju valstybinėse kultūros įstaigose ir privačiose kūrybinę veiklą vystančiose kompanijose. Remdamiesi įgytomis kompetencijomis galės realizuoti įvairius projektus menų rezidencijose, inkubatoriuose, galerijose ir kitose kūrybinėse organizacijose, dirbti parodų, plenerų, stovyklų organizatoriais, kuratoriais ir projektų, susijusių su vizualiniu menu, kūrybiniais darbuotojais, vadovais įvairiose kultūrinėse ir kūrybinėse industrijose.
Absolventai galės studijuoti meno krypčių magistrantūros studijų programose

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju