Mokymo programos
Pienininko Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 330054103
Kodas pagal ISCED: 31354
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (kalbos kultūros ir specialybės kalbos, estetikos, kūno kultūros) ir specialybės (pieninės galvijininkystės, biochemijos ir mikrobiologijos pagrindų, pieno žaliavos laikymo ir paruošimo, pieno ir pieno produktų kokybės reikalavimų, pieno produktų gamybos technologijos, pieno ir pieno produktų laikymo, gamybos ir transportavimo įrangos, inventoriaus ir dirbti su jais, pieno produktų kokybės laboratorinės analizės ir jos kontrolės elektroninėmis priemonėmis, apdoroti duomenis, naudoti plovimo priemones, transportuoti pieną ir pieno produktus, apskaitos pagrindų, sanitarijos ir higienos, vadybos ir teisės, darbo saugos ir darbo higienos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.

Pagal 3-iosios pakopos maisto ruošimo darbuotojo mokymo programą bus mokomasi bendrojo lavinimo dalykų pagal technologinio profilio bendrojo vidurinio ugdymo programas.


Mokomosios ( 37 savaičių trukmės ir baigiamoji (15 savaičių trukmės ) praktikos atliekamos laboratorijose, pieno perdirbimo įmonėse, pieno supirkimo punktuose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Pienininkas dirba pieno perdirbimo įmonėse ir pieno supirkimo punktuose. Priima pieną, nustato jo kokybę, gamina įvairius pieno produktus (sviestą, sūrius, grietinę ir kt.). Ruošia laboratorinius indus, prietaisus ir reagentus pieno bandiniams. Priima pieno ir jo produktų pavyzdžius, atlieka jų analizę. Pildo nustatytos formos dokumentus. Gamina pieno produktus pagal technologines instrukcijas,reikiama įranga išpilsto, fasuoja ir pakuoja pieno produktus, plauna tarą, skaičiuoja produkcijos išeigą. Tvarko produkcijos ir taros apskaitą. Kontroliuoja ir reguliuoja fasavimo automatus ir kt. technologinius įrenginius, plauna juos, nustato ir šalina smulkius gedimus. Apskaičiuoja produkcijos vertę ir savikainą. Pienininkas privalo laikytis saugos, sanitarijos ir higienos taisyklių. Daugiausia pienininkui tenka dirbti stovint, taip pat gali tekti kilnoti sunkius reikmenis.
ASMENINĖS SAVYBĖS
Sėkmingą pienininko darbą lemia šios savybės: fizinė ištvermė, dėmesingumas bei tvarkingumas. Taip pat svarbu gera sveikata, rankų vikrumas ir koordinacija, pakantumas stovimam darbui. Pienininku negali dirbti asmenys, sergantys grybelinėmis plaštakų ligomis ar epilepsija. Šį darbą sunku dirbti turintiems rimtų regos bei judamojo aparato sutrikimų žmonėms.
PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Baigęs pienininko mokymo programą asmuo dirba pienininku. Įgijęs darbo patirties gali vadovauti šios srities specialistų veiklai. Profesinė kvalifikacija tobulinama specializuotuose kursuose. Siekiantis toliau plėsti žinias specialistas gali studijuoti aukštojoje mokykloje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Utenos regioninis profesinio mokymo centras Utena Aukštaičių g. 5
Vabalninko žemės ūkio mokykla Biržų r. S. Nėries g. 8, Vabalninkas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju