Referatai, kursiniai, diplominiai
Dažnai girdime žmonės kalbant apie įvairiais gyvenimo vertybės. Žinoma, kad tai yra labai svarbi kiekvieno žmogaus gyvenimo dalelė. Tačiau juk kiekvienas individas yra skirtingas, tad natūralu, kad tuo pačiu skiriasi ir tai ką mes vertiname ir gerbiame. Vertybės yra apibrėžiamos kaip mus supančios aplinkos objektai ir reikšmės, kuriančios pozityvią naudą visuomenei arba tam tikrai jos daliai. Kiekvienas žmogus begyvendamas stengiasi suprasti ir surasti tai, kas jam yra svarbu.
Šiais laikais vis tvirtesnes pozicijas užima naujausios informacinės technologijos. Internetas daugiau ar mažiau įtakoja kiekvieno žmogaus gyvenimą. Kartais kai kurie žmonės be kompiuterio ar mobilaus telefono jaučiasi kaip be rankų. Kiekvienam, kad ir jauniausiam mokiniui, mobilusis telefonas ar kompiuteris tapo elementarus atributas bei kasdien naudojamas daiktas. Jie ne tik sudaro galimybę patogiau bendrauti, bet ir palengvina bei pagreitina darbo procesus. Vis dėlto pastebima, jog ir tokių technologijų naudojimas ženkliai pablogino mokinių raštingumo situaciją. Taip pat, manau, kad drąsiai galima teigti, jog dabar žmogus daugiau bendrauja kompiuteriu, SMS žinutėmis, o ne žodžiais.
Rašinys apie lietuviškumo, patriotiškumo ir gimtosios kalbos puoselėjimą senojoje lietuvių literatūroje
Kurį Lietuvos literatūros autorių pristatytumėte Nobelio literatūros premijai ir kodėl? Savo įžvalgas argumentuokite pavyzdžiais.
2013 m. lietuvių kalbos įskaita TEMA: Kalbininkas Aleksas Girdenis teigė, kad „išnykusi tarmė yra didesnė tragedija žmonijai negu kokio vabaliuko ar gyvūno išnykimas, nes kartu su tarme miršta tam tikras unikalus žvilgsnis į pasaulį, kuris jokioj kitoj tarmėj nei klaboj nebepasijartos; miršta ir tobuliausias, amžiais gludintas žmogaus dvasios kūrinys“. Argumentuotai pritarkite arba paneikite šiai minčiai. Pradėdama norėčiau apibrėžti patį tarmės terminą. Tai kalbos rūšis, vartojama tam tikroje geografinėje teritorijoje, bet kartu ir tame regione gyvenančių žmonių sukurtas unikalus reiškinys, jų dvasios kūrinys. Tarmės viena nuo kitos skiriasi ne tik savo žodynu, bet ir fonetika, morfolofija ar net sintakse...
Tema Kalbininkas Aleksas Girdenis teigė, kad „išnykusi tarmė yra didesnė tragedija žmonijai negu kokio vabaliuko ar gyvūno išnykimas, nes kartu su tarme miršta tam tikras unikalus žvilgsnis į pasaulį, kuris jokioj kitoj tarmėj nei klaboj nebepasijartos; miršta ir tobuliausias, amžiais gludintas žmogaus dvasios kūrinys“. Argumentuotai pritarkite arba paneikite šiai minčiai.
Jaunam žmogui svarbu pažinti tautos praeitį. Remdamiesi projekto „Misija Sibiras“ dalyvių dienoraščiais ir dokumentiniais filmais, paaiškinkite, kodėl.