Straipsniai
Atgal
STUDIJŲ TARPTAUTIŠKUMAS GARANTUOJA TARPTAUTINĘ KARJERĄ
2011-07-15

Studijų tarptautiškumas – vienas svarbiausių Europos ir Lietuvos aukštojo mokslo plėtros prioritetų, todėl Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla (toliau – TTVAM, Aukštoji mokykla) įvairiomis priemonėmis skatina tarptautiškumą ir siekia vykdomų studijų programų pripažinimo, patrauklumo tarptautiniu mastu. Žurnalo „Veidas“ kolegijų reitingo duomenimis, TTVAM nuo 2009 m. yra lyderių gretose ir yra itin vertinama už tai, kad rengia konkurencingus ir kvalifikuotus specialistus, kurie paklausūs Lietuvos ir tarptautinėje darbo rinkoje.


Pasak TTVAM Tarptautinių ryšių ir projektų valdymo centro vadovės Anetos Vainės, TTVAM studijų tarptautiškumas atsispindi ne tik Aukštosios mokyklos misijoje, bet ir kiekvienos studijų programos turinyje. TTVAM studijų programos pagrįstos tarptautinių ir tarpkultūrinių kompetencijų ugdymu, studijų procese plačiai naudojama užsienio mokymosi medžiaga, studijų programos sukurtos remiantis tarptautinėmis rekomendacijomis ir standartais. Kai kurias studijų programas galima studijuoti ir anglų kalba, taigi, TTVAM absolventai puikiai išmano ne tik specialybės dalykus, bet ir laisvai bendrauja užsienio kalba.
Tarptautinės, tarpkultūrinės kompetencijos, užsienio kalbos žinios – didžiulis privalumas planuojant tarptautinę karjerą. Būsimiems verslo vadybos studijų programos studentams TTVAM siūlo ypatingą galimybę įgyti du aukštojo mokslo diplomus: TTVAM verslo administravimo profesinio bakalauro diplomą ir Olandijos NHL taikomųjų mokslų universiteto bakalauro diplomą. Žinios ir patirtis, įgytos studijuojant skirtingose kultūrinėse ir akademinėse terpėse, atveria puikias galimybes siekti tarptautinės karjeros. TTVAM ir toliau aktyviai plėtoja bendradarbiavimą su geriausiais įvairių šalių universitetais, siekdama jau artimiausiu metu sudaryti galimybes visų studijų programų studentams gauti du diplomus – TTVAM ir užsienio aukštosios mokyklos.
Reikšmingą vaidmenį didinant studijų tarptautiškumą atlieka tarptautinis institucinis bendradarbiavimas. TTVAM yra užmezgusi tvirtus ryšius su tarptautinėmis ir užsienio bendrovėmis, yra aktyvi tarptautinių akademinių tinklų (SPACE, EURASHE, EURHODIP, EAIE ir kt.) narė. Šios partnerystės užtikrina TTVAM studijų kokybę, šiuolaikiškumą ir pridėtinę vertę studentams. TTVAM studentai gali įgyti papildomus diplomus: tarptautinės SPACE asociacijos Euro verslo diplomą, Tarptautinės Ekspeditorių Asociacijų Federacijos ekspeditorių diplomą. Finansų ir Buhalterinės apskaitos absolventams sudaromos sąlygos įgyti Atestuoto tarptautinių investicijų analitiko sertifikatą bei įskaitoma dalis Tarptautinės diplomuotų buhalterių asociacijos kvalifikacinių egzaminų. Tarptautinius standartus atitinkančius gebėjimus itin vertina darbdaviai, o ir patys studentai jaučiasi daug tvirčiau tarptautinėje darbo rinkoje.
TTVAM studijų tarptautiškumą taip pat apibrėžia studentų, dėstytojų, administracijos darbuotojų mobilumas ir mainai. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 80 partnerių 30 šalių, todėl studentai turi visas galimybes išvykti studijoms arba praktikai į užsienio aukštąsias mokyklas, susipažinti su skirtingomis pasaulio kultūromis, plėsti tarpkultūrinę ir dalykinę studijų patirtį, tobulinti užsienio kalbų žinias.
„TTVAM studijų tarptautiškumą liudija tarptautinė akademinių padalinių, kurie kartu su studentais aktyviai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose, patirtis. TTVAM vykdo apie dešimt tarptautinių projektų. Tai galimybė tiek dėstytojams, tiek studentams pagilinti tarpkultūrines kompetencijas bei pasisemti gerosios patirties ir žinių iš projekto partnerių. Tai itin naudinga studentams, sieksiantiems tarptautinės karjeros“, – teigė Aneta Vainė.
Šiuo metu TTVAM taip pat pradeda vykdyti du naujus projektus: „Konferencinis turizmas kaip sezoniškumo mažinimo priemonė“ ir „Saugumas, žmogaus teisės ir demokratizacija/globalizacija: nauji iššūkiai Europos Sąjungai“.
Daugiau informacijos www.ttvam.lt.
 

Komentarai