Straipsniai
Atgal
Penkiolikos šalių studentai susipažins su Lietuvos ekonomika
2011-08-03

Rugpjūčio pradžioje 29 bakalauro ir magistrantūros studentai iš JAV, Argentinos, Austrijos, Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Danijos, Suomijos, Čekijos, Moldovos, Ukrainos, Kazachstano ir Baltijos šalių atvyks į Lietuvą susipažinti su šalies ekonomika, verslu ir sėkmingomis įmonėmis. Jie dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos verslo universitetų organizuojamoje Baltijos vasaros mokykloje.


Mokęsi ir aplankę verslo įmones Rygoje ir Taline rugpjūčio 9 dieną užsienio studentai atvyks į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą Vilniuje. Čia jie klausysis paskaitų apie Baltijos šalių ekonomikos ir valiutų perspektyvas, verslo galimybes, jo kūrimosi ir plėtros sąlygas Lietuvoje, logistiką bei šalies nekilnojamojo turto rinką.

„Trečią kartą organizuojama Baltijos vasaros mokykla šiemet pritraukė dar daugiau užsienio studentų. Studentai atvyksta ne tik įgyti naujų dalykinių žinių, bet ir susipažinti su Baltijos šalių kultūra, istorija, studijų ar praktikos galimybėmis. Kai kurie daugiau dėmesio skiria verslo aplinkai kiekvienoje šalyje – jei ateityje nuspręstų dirbti ar steigti verslą. Taigi programa padeda ir viešinti mūsų šalį“, – pažymėjo programos koordinatorė Lietuvoje ISM Kokybės direktorė Jolita Butkienė.

Ankstesniais metais studentai lankėsi įmonėse „Coffee Inn“, „Kraft Foods“, „Mars“, šiemet mokyklos dalyviai susipažins su „Swedbank“ ir „Itella Information“ veikla.

Baltijos vasaros stovyklą organizuoja ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Stokholmo aukštoji ekonomikos mokykla Rygoje (SSE Riga ) ir Talino ekonomikos ir verslo administravimo mokykla (Talinn School of Economics and Business Management). Tai vienintelė tokio tipo programa Lietuvoje, apimanti Baltijos šalių verslo ir ekonomikos studijas.

Komentarai