Straipsniai
Atgal
Tarptautiniai ekspertai: KTU Maisto mokslo ir technologijų studijų programos – vienos stipriausių Europoje
2014-07-23

KTU Cheminės technologijos fakulteto (CTF) bakalauro ir magistro studijų programos –
labai gerai suprojektuotos, o studentams siūlomos specializacijos yra itin aktualios
ir yra vienos stipriausių Europoje tarp panašaus pobūdžio studijų daugelyje Europos
šalių. Tokias išvadas pateikė tarptautiniai ekspertai atlikę vertinimą, kurį užsakė
Studijų kokybės vertinimo centras.


Jie vertino bakalauro studijų programą „Maisto mokslas ir technologija“ ir magistro
studijų programą „ Maisto mokslas ir sauga“ šešiose srityse: programos tikslai ir
numatomi studijų rezultatai, programos sandara, personalas, materialieji ištekliai,
studijų eiga ir jos vertinimas, programos vadyba.
Kaip teigė šių programų koordinatorė, Kauno technologijos universiteto (KTU) CTF
Maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja prof. Daiva Leskauskaitė, visos
sritys buvo įvertintos palankiai.
„Šioms programoms vykdyti sutelktas personalas iš tiesų yra kvalifikuotas ir
tinkamas dėstyti įvairias maisto mokslo ir technologijų disciplinas, tad studentai
gali pasiekti gerų ir apčiuopiamų rezultatų. Personalo žinios ir kompetencijos yra
nuolat tobulinamos, tad vykdomi moksliniai tyrimai yra aukštos kokybės ir praturtina
studijų procesą“, – sakė ji.
Vertinimo metu akcentuota gausiai vykdomų mokslinių tyrimų svarba ir teigiama jų
įtaka minėtoms programoms.
„Ekspertai puikiai atsiliepė ir apie mūsų turimus materialinius išteklius, skirtus
studijoms ir mokslinei veiklai užtikrinti – modernias laboratorijas, jose esančią
įrangą. Mes galime pasidžiaugti ir pirmuoju Lietuvoje įrengtu Maisto mokslo ir
technologijų kompetencijos centru, kuriame tiek mokslininkai, tiek studentai, tiek
verslininkai gali išbandyti inovatyvias idėjas“, – paminėjo profesorė.
Kaip vieną privalumų vertintojai išskyrė mokslo renginių ir mokslinės veiklos į
kurią gali įsitraukti studentai įvairovę, o taip pat puikiai įvertino ir studentams
teikiamą pagalbą universitete.
„Stengiamės įvairiomis formomis bendrauti tiek su studentais, tiek su jų
būsimaisiais darbdaviais – palaikome glaudų ryšį su verslu. Taip didėja mūsų
programų kokybė ir patrauklumas“, – akcentavo D. Leskauskaitė.

Komentarai