Straipsniai
Atgal
Vyriausybės vadovas sveikino naująjį Mykolo Romerio universiteto rektorių
2015-04-29

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį dalyvavo iškilmingoje naujojo Mykolo Romerio universiteto rektoriaus Algirdo Monkevičiaus inauguracijos ceremonijoje. Premjeras sveikino naująjį rektorių ir linkėjo kūrybinės energijos įgyvendinant tolesnius universiteto strateginius tikslus ir uždavinius.


„Tai – garbė ir atsakomybė, pasitikėjimas ir ateities darbai. Universiteto bendruomenė pasirinko Jus, nes vertina Jūsų darbą ir tiki, kad ir toliau bus puoselėjamos geriausios universiteto tradicijos bei siekiama vis aktyviau dalyvauti tarptautinėje akademinėje veikloje“, – ceremonijoje sakė premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas kalbėjo, jog aukštasis mokslas tampa vis labiau globalus, peržengiantis valstybių ribas, laisvų ir lanksčių formų, taip pat vis labiau paremtas informacinėmis technologijomis ir nuotoliniu mokymu.

„Todėl labai svarbu didelį dėmesį skirti tarptautinėms programoms. Tą puikiai sugeba Mykolo Romerio universitetas. Čia ypatingas dėmesys skiriamas bendradarbiavimui su partneriais užsienyje, įgyvendinamos jungtinėms studijų programoms“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Premjeras A. Butkevičius rektoriui A. Monkevičiui linkėjo ištvermės bei kūrybinės energijos įgyvendinant šio jauno, bet veržlaus ir ambicingo universiteto tolesnius strateginius tikslus ir uždavinius.

Komentarai