Straipsniai
Atgal
Šiandien profesionalūs IT specialistai tiesiog graibstomi darbdavių
2015-05-20

 Šiandien informacinės technologijos tiek versle, tiek kasdieniniame gyvenime užima itin svarbią vietą. Nuo darbo su informacija plačiąja prasme priklauso ne tik įmonių konkurencingumas ir sėkmė, bet ir pačios rinkos augimas bei vystymasis. Todėl profesionalūs, nuolat tobulėjantys informacinių technologijų specialistai yra tiesiog graibstomi darbdavių. Vilniaus kolegija jau per 30 metų rengia programavimo profesionalus, nuolat peržiūrėdama, tobulindama bei atnaujindama vykdomas studijų programas, taip pat kurdama naujas.


Pasirinkusieji šią programą išmoksta projektuoti ir diegti organizacijų informacines sistemas, tobulinti informacijos sistemos komponentus, valdyti organizacijos informacinę sistemą, projektuoti duomenų bazes, kurti, modifikuoti ir įdiegti elektroninio verslo elementus ir kt.
Ypač svarbu, kad trečdalis informacinių sistemų studijų laiko skiriama praktinių įgūdžių lavinimui. Studentai informacinių technologijų, informacijos valdymo, duomenų bazių ir programavimo, informacinių sistemų projektavimo, profesinę ir baigiamąją praktikas atlieka gerai žinomose įmonėse: Avia Solutions Group, Barclays Technology Center Limited Lietuvos filiale, UAB ,,Aiva sistema" KŪB, UAB ,,Biznio mašinų kompanija", UAB ,,Blue Solutions", UAB ,,Cherry Media LT" ir kitose.
Po trejų su puse studijų metų Informacijos sistemų programos absolventai įgis informatikos inžinerijos profesinio bakalauro laipsnį. Todėl gebės dirbti įmonių ir organizacijų informacinių sistemų padaliniuose, kurti nuosavą verslą, vadovauti įmonei arba jos padaliniui ir galės toliau tęsti magistrantūros studijas Lietuvos ar užsienio aukštosiose mokyklose.
Siekiantys išmokti profesionaliai programuoti gali rinktis Vilniaus kolegijoje vykdomas Programų sistemų studijas. Jos skirtos besidomintiems įvairių IT sprendimų kūrimu kompiuterių sistemoms ir norintiems tapti perspektyviais informatikos specialistais.
Studijų metu supažindinama su įvairaus pobūdžio IT sprendimų kūrimu: nuo paprasčiausios programėlės iki sudėtingos programų sistemos. Studentai mokosi ne vien tik kurti programas, bet ir jas prižiūrėti, testuoti bei administruoti. Daug dėmesio skiriama informacijos saugumui.
Programų sistemų studijų programa nuolat atnaujinama, atsižvelgiant į moderniausias technologijas rinkoje, todėl studentams siekiama perteikti pačias naujausias žinias. Labai reikšmingą studijų programos dalį užima praktinių įgūdžių lavinimas: studentai informacinių technologijų, struktūrinio programavimo, objektinio programavimo, duomenų bazių, profesinę ir baigiamąją praktikas gali atlikti tiek Kolegijoje, tiek įvairiose IT įmonėse: UAB ,,Baltic Amadeus", UAB ,,Visma Lietuva", Barclays Technology Centre Limited Lietuvos filiale, AB SEB bankas, UAB ,,Nod Baltic", UAB ,,Western Union Processing Lietuva", UAB ,,Čeli automatizuoto projektavimo sistemos", UAB ,,CSC Baltic", UAB ,,Blue Bridge code", UAB ,,Atviras kodas verslui", UAB ,,Asseco Lietuva" ir kitur.
Pabrėžtina tai, kad besidomintys informacinėmis technologijomis ir svajojantys apie darbą tarptautinėje rinkoje gali rinktis Programų sistemas anglų kalba. Pasirinkusieji šią programą ne tik išmoksta projektuoti, kurti duomenų bazes, programų sistemas, programuoti operacinių sistemų priemonėmis, bet ir lavina šiais laikais būtinus profesinės anglų kalbos įgūdžius.
Po trejų su puse studijų metų Programų sistemų absolventai įgis informatikos profesinio bakalauro laipsnį. Todėl gebės dirbti ir siekti karjeros programinės įrangos ir kompiuterių technikos rinkoje, programų sistemų projektavimu, programavimu, duomenų bazių projektavimu, internetinių technologijų projektavimu bei diegimu užsiimančiose įmonėse. Taip pat galės tęsti magistrantūros studijas Lietuvos bei užsienio aukštosiose mokyklose, lavinti savo asmenines bei profesines kompetencijas.
Šiemet Vilniaus kolegija studentus priims į 45 studijų programas.

Foto
Komentarai