Straipsniai
Atgal
VU Teisės fakulteto dekanas prof. Tomas Davulis: „Galime pagrįstai didžiuotis savo akademinio potencialo paklausa ir kokybe“
2015-07-08

Didelio susidomėjimo pernai sulaukusi Vilniaus universiteto Teisės fakulteto bei Šarlotės teisės mokyklos vasaros studijų programa startavo ir šią vasarą. Į Vilnių atvykę 20 JAV studentų kartu su 13 lietuvių šešias savaites dalyvaus intensyvioje teisės studijų programoje, kurioje šiais metais siūlomi „Advertising Law in the EU“, „Foreign Law in U.S. Courts“, „Trade Secret Law“, „Bioethics and Public Health“, „Sales“ bei „Financial Markets“ kursai.


„Tai paneigia mitą, kad mūsų mokslininkai – nepripažįstami pasaulyje. Tikrai turime gerų specialistų, kurių žinias, potencialą ir sukurtas studijų programas galime sėkmingai eksportuoti, – tvirtina VU Teisės fakulteto dekanas prof. Tomas Davulis. – Tai, jog antrus metus iš eilės į Lietuvą atvyksta JAV teisininkai, įrodo, kad siūlome konkurencingą produktą. Šarlotės teisės mokykla bendradarbiauja su daugybe aukštųjų mokslo įstaigų tiek Europoje, tiek Azijoje, bet vasaros teisės studijų programa organizuojama tik su Vilniaus universitetu, todėl galime pagrįstai didžiuotis savo akademinio potencialo paklausa ir kokybe.“
Vasaros teisės studijų programos direktorius Grantas Christensenas pripažįsta, kad partnerystė tarp Šarlotės teisės mokyklos ir VU Teisės fakulteto yra stipriausia, todėl ir lūkesčiai, keliami vasaros programai, dideli. „Vilniaus universiteto Teisės fakultetas turi viską, ko ieškojome: aukščiausios kvalifikacijos dėstytojus, infrastruktūrą ir, svarbiausia, patirtį. Pirmieji metai parodė, kad siūloma vasaros programa itin paklausi tarp JAV teisininkų, todėl jau dabar projektą vertiname kaip sėkmingą ir turintį didelį potencialą“, – džiaugiasi G. Christensenas.
Vasaros teisės studijų programa yra akredituota Amerikos advokatų asociacijos, o studentai, sėkmingai išlaikę programos egzaminus, gaus kreditus, reikalingus advokato licencijai gauti. Šiais metais JAV teisininkams programa siūlo ne tik VU Teisės fakulteto dėstytojų paskaitas, bet ir stažuotes Teisės fakulteto partnerių institucijose. Šia unikalia galimybe pasinaudojo trys JAV studentai. Jie atrinkti stažuotis Lietuvos Aukščiausiajame Teisme bei advokatų kontoroje „Valiūnas ir partneriai Ellex“.
Bendradarbiavimo sutartis tarp VU Teisės fakulteto ir Šarlotės teisės mokyklos pasirašyta 2013 m. vasarą. Neabejojama, kad vasaros teisės studijų programa, kurioje dėsto abiejų akademinių institucijų dėstytojai, taps kasmetine Amerikos studentų patirtimi. Šių metų pagrindinės temos – komercinė, įmonių, finansų ir prekybos teisė.

Komentarai