Straipsniai
Atgal
„Teo“ moksleiviams pataria: „feisbuke“ ne tik draugą pažinsi
2015-08-21

Pasirengimo mokyklai karštinės metu atsakingi tėvai vaikus stengiasi aprūpinti ne tik kuprinėmis ar nauju kompiuteriu, bet ir saugaus interneto žiniomis. Iki rugsėjo pirmosios naujai atidarytuose „Teo“ salonuose Šiauliuose ir Klaipėdoje vyksta saugaus interneto pamokėlės, kurios naudingos visai šeimai.


„Išmaniųjų namų su „Teo“ salonuose prieš naujus mokslo metus išaugo susidomėjimas ne tik internetu ar naujais kompiuteriais, bet ir internetinio saugumo paslaugomis. Todėl naujuose „Teo“ namuose Klaipėdoje ir Šiauliuose pradėtos rengti „Draugiško interneto“ pamokėlės visai šeimai.
„Tėvai moko vaikus saugiai elgtis gatvėje, vandenyje ar žaidžiant, tačiau šiandien lygiai taip pat svarbu pasirūpinti, ar jie saugiai naršo internete. Nuo žalingo turinio vaikus internete apsaugo laiko kontrolės ir antivirusinės programos, tačiau dar svarbiau yra nepalikti naudojimosi elektronine erdve savieigai“, – sako „Teo” saugaus interneto ekspertas Arūnas Požėra.
Jis atkreipia dėmesį, kad planšetė ar išmanus telefonas neturi pakeisti bendravimo šeimoje. „Tėvai turi suprasti ir tai, kad virtualios erdvės ir virtualių draugų nuomonė gali tapti svarbesnė nei tėvų ar mokytojų. Todėl vienintelė prevencija yra asmeninis dėmesys vaikui ir kokybiškas, gerbiantis asmenybę bendravimas“, – pažymi aktyviai mokinių švietimo iniciatyvoje „Kam to reikia?“ dalyvaujantis A. Požėra. Į „Teo“ salonus užsukusiems ir „Draugiško interneto“ testą išlaikiusiems tėvams įteikiami sertifikatai, o vaikams – speciali „Teo“ dovana. Ši iniciatyva, vykdoma iki rugsėjo 1 d. kartu su PC „Akropolis“, yra vienas iš daugelių „Teo“ atsakingo verslo projektų.
Minint tarptautinę saugesnio interneto dieną „Teo“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad tik kas antras interneto vartotojas virtualioje erdvėje pasirūpina savo asmens duomenų apsauga. Tyrimo duomenimis, kai namuose yra internetas, juo naudojasi beveik visi mokyklinio amžiaus vaikai. Didelė jų dalis (73 proc.) turi savo profilį socialiniuose tinkluose, dažniausiai „Facebook“.
Siekdami atkreipti dėmesį į pažeidžiamiausią interneto vartotojų kategoriją, „Teo“ specialistai kartu su „Vaikų linija“ parengė atsakymus į dažniausius užduodamus paauglių klausimus apie bendravimo sunkumus socialiniame tinkle „Facebook“.

Komentarai