Straipsniai
Atgal
Su „Angelu vienai dienai“ Kalėdos atėjo rugpjūtį
2015-08-31

Rugpjūčio 29 diena, šeštadienis, dvidešimt penkiems vaikams iš Radviliškio rajono buvo ypatinga diena – daugelis jų pirmą kartą gyvenime važiavo traukiniu, lenktyniavo kartingais, lankstė figūras iš balionų ir pūtė milžiniškus muilo burbulus. Vaikams dieną ir dovanas organizavo paramos fondo „Lyoness Child and Family“ projektas „Angelas vienai dienai“, į Radviliškį užsukantis jau antrus metus iš eilės.


Tai jau penktasis pirkimo bendruomenę apjungiančios tarptautinės kompanijos „Lyoness“ kartu su partneriais vykdoma iniciatyva visoje Lietuvoje. „Mūsų fondo „Lyoness Child and Family“ misija – sudaryti sąlygas mokytis tiems, kurie nori ir gali augti, kurie vertina tai, ką gauna. Šiemet jau antrus metus iš eilės atvykstame į Radviliškį – kad praleistume įsimintiną dieną su šio rajono vaikais, apdovanotume juos prieš naujus mokslo metus būtiniausiomis priemonėmis mokyklai. Tikime, kad viskas prasideda nuo bendruomenių, nuo kiekvieno iš mūsų iniciatyvos. Džiaugiuosi, kad „Lyoness“ pirkimo bendruomenės nariai ir lojalumo partneriai rūpinasi bendruomene, kurioje gyvena“, – sako „Lyoness Lietuva“ generalinė direktorė Vilija Zapalskienė, pati dalyvavusi „Angelo vienai dienai“ renginyje.
Gerumo akcijos metu dvidešimt penkiems 7-12 metų vaikams iš Radviliškio rajono Skėmių seniūnijos aktyvūs „Lyoness“ nariai suorganizavo šventę, kurios metu vaikai važinėjosi traukiniu, rungtyniavo kartingų varžybose, darė figūras iš balionų, pietavo, pūtė milžiniškus muilo burbulus, taip pat jų laukė dovanos. „Lyoness Child and Family“ fondas kiekvienam vaikui padovanojo rinkinį mokyklai: patogią mokyklinę kuprinę, pilną mokyklos reikmenų, taip pat jų laukė „Lyoness“ partnerių ir narių dovanos. Dovanomis prisidėjo lojalumo partneriai „3 Steps“, knygynų tinklas „Vaga“, „Rokvija“, „Fotopilotai“, „Staipa“, „Jodonė“, daugelis „Lyoness“ narių. Vaikučius antrus metus pamaitino Radviliškio restoranas „Savas kampas“. Aktyvūs „Lyoness“ pirkimo bendruomenės nariai, taip pat rėmėjai išpildė Skėmių vaikų svajones: jie dovanų gavo dviratį, riedučius, sportinę aprangą, robotą-transformerį ir kitų, slapčiausių svajonių. Vaikų svajones pildyti padėjo ir vairuojančių moterų asociacija „ Racing Ladies“, dovanojusi vaikams ratukines pačiūžas, krepšinio lentą su kamuoliu ir kitų dovanų.
„Tokios iniciatyvos kaip „Angelas vienai dienai“ mūsuose retos, ypač dėl to, jog esame toli nuo miesto. Taip pat retai paramos sulaukia vaikai iš nedideles pajamas gaunančių, bet tvarkingų ir gražiai gyvenančių šeimų, o juk jos reikia ne tik silpniausiems. Dauguma vaikų iki tos dienos nė karto gyvenime nebuvo važiavę traukiniu, ką jau kalbėti apie kartingus“, – pasakoja Radviliškio rajono savivaldybės Skėmių seniūnijos seniūnė Romualda Rimkuvienė.

Taip pat prieš mokslo metus „Lyoness“ mokyklines kuprines, pilnas mokyklos reikmenų, gavo Pagirių vaikų dienos centro „Žingsnis po žingsnio“ vaikai bei Skuodo Gausių šeimų asociacijos mažieji.

Papildoma informacija
Pagrindinis projekto „Angelas vienai dienai“ siekis — užtikrinti vaikų gerovę, kurią padeda sukurti UAB „Lyoness Lietuva“ biuro darbuotojų, „Lyoness“ pirkimo bendruomenės narių, lojalumo partnerių bendradarbiavimo ir pagalbos tinklas. Šis bendradarbiavimo ir pagalbos tinklas skatina „Lyoness” bendruomenės narių dialogą per glaudų tarpusavio bendradarbiavimą ir pagalbos suteikimą socialiai pažeidžiamai visuomenės grupei – vaikams.
Lietuvoje pradėtas projektas „Angelas vienai dienai“ „Lyoness“ bendruomenės narių jau įgyvendinamas ir kitose šalyse: Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Graikijoje, Rumunijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Estijoje.
Tarptautinė kompanija „Lyoness“ įkurta 2003 m. Austrijoje. Ji veikia 46 valstybėse visame pasaulyje (33 Europos šalyse, JAV, Kanadoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Katare, Pietų Afrikoje, Brazilijoje, Honkonge, Makao, Australijoje ir Filipinuose, Indijoje). Visame pasaulyje „Lyoness“ vienija daugiau kaip 4,6 milijono narių.

Komentarai