Straipsniai
Atgal
Literatūrinės lenktynės Zoologijos sode
2015-11-23

Kauno apskrities viešoji biblioteka kartu su partneriu – Lietuvos zoologijos sodu akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžioje surengė orientacines varžybas „Literatūrinės lenktynės po zoopasaulį“.


Literatūrinių lenktynių dalyviai
Kauno vaikų namų – Kauno vaikų globos namai „Atžalynas“, Kauno savivaldybės vaikų globos namai, fondo „Parama vaikui“ vaikų globos namai „Namų židinys“ – auklėtiniai išbandė savo jėgas ir kovojo dėl nugalėtojo vardo. Varžybose dalyvavo vaikai ir paaugliai nuo 8 iki 14 metų, suskirstyti į 4 komandas.

Orientacinių varžybų startas
Prasidėjus orientacinėms varžyboms, visos komandos gavo žemėlapius, padedančius orientuotis Zoologijos sodo teritorijoje. Kiekvienai grupei suteikta spalva, pagal kurią buvo duodamos nuorodos, nukreipiančios į reikiamus punktus. Dalyviai startavo punkte šalia amūrinio tigro narvo.

Vaikai lenktyniavo visoje Zoologijos sodo teritorijoje
Kauno vaikų namų auklėtiniams teko pasukti galvas ir atsakyti į klausimus, susijusius su Zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais: kupranugariais, beždžionėmis, vilkais, ožkomis, kuriuos uždavė šešiuose punktuose laukę „Knygų Kalėdų“ savanoriai. Nepaisant rudeniškos darganos, visi dalyviai buvo linksmai, ryžtingai nusiteikę ir labai operatyviai atliko visas užduotis. Vaikai sėkmingai rado visus punktus, tačiau teisingai atsakė ne į visus klausimus. Kai kurie klausimai reikalavo daugiau laiko, dalyviams talkino juos į varžybas atlydėję auklėtojai.

Paskelbti literatūrinių lenktynių nugalėtojai
Po intensyvių valandą trukusių lenktynių buvo skaičiuojami surinkti taškai ir paskelbtas laimėtojas – Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ auklėtiniai. Visos komandos buvo apdovanotos specialiais Kauno apskrities viešosios bibliotekos prizais. Pasibaigus varžyboms namelyje prie amūrinio tigro dalyvių laukė vaišės ir karšta arbata. Jie galėjo stebėti į lauką išėjusį apsidairyti išdidųjį žvėrį, pasivaikščioti Zoologijos sode ir aplankyti kitus jo gyventojus.

Komentarai