Straipsniai
Atgal
Studentams – dar vienas šansas nelikti tuščiomis kišenėmis
2016-02-05

Anksčiau daryto tyrimo duomenimis, studentai siekia sutaupyti iki 100 eurų kas mėnesį, tačiau paradoksalu – tik 7 procentai jų planuoja savo asmeninį biudžetą. Vilniaus kolegijos studentai siūlo sprendimą – programėlę „Studento biudžetas“, skirtą naudojantiems telefonus su Android operacine sistema. Ją kiekvienas gali atsisiųsti ir naudotis nemokamai. Dar praėjusių metų vasaros pradžioje tie patys studentai kartu su kompanija „Provident Finansai“ pristatė pirmąją programėlės versiją Windows operacinei sistemai.


Naudojantis programėle galima lengvai stebėti, fiksuoti ir analizuoti turimas išlaidas bei pajamas. Ji padeda sekti išlaidas pagal kategorijas ir leidžia peržiūrėti visų įrašų istoriją, mėnesio statistiką bei gali pasitarnauti taupant net ir didžiausioms svajonėms. O pamiršusiems ja pasinaudoti ilgesnį laiką, programėlė pati primins apie save.
Anot kūrėjų Arnoldo Liudžio ir Mariaus Mangovičiaus, nors susidomėjimas pirmąja programėlės versija buvo didesnis nei tikėtasi, nuspręsta ją dar patobulinti: „Programėlė Androidams – patogesnio dizaino, taip pat ją papildėme valiutos keitimo funkcija, kadangi šiuolaikiniai studentai mėgsta keliauti bei dalyvauja studijų mainų programose. Mes patys puikiai žinome tą jausmą, kai piniginė tuščia, nors ir atrodo, jog nieko daug nenuveikei ir nieko ypatingo nenusipirkai. Todėl azarto pagauti norėjome surasti būdą, kaip išvengti tokių situacijų.“
„Nauja versija buvo sukurta norint pasiekti kuo daugiau Lietuvos studentų ir paskatinti juos atsakingiau planuoti savo išlaidas. Kaip parodė atlikta studentų apklausa, daugiau nei pusė jų asmeninių finansų planuoti nėra linkę ir mėnesinio biudžeto nesudaro. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalyje studijuoja 141 tūkst. studentų, tad tikime, kad susidomėjimo programėle potencialas didelis“, – kalba „Provident Finansai“ korporatyvinių reikalų vadovė Laura Puidokaitė.
Anot jos, kone didžiausias šiame projekte – Vilniaus kolegijos studentų indėlis: „Kadangi jie yra geriausi šios srities ekspertai, jiems buvo suteikta visiška laisvė kuriant ir diegiant programėlės funkcijas, kurios jie manė, jog yra reikalingos.“ Programėlę kūrę studentai tikisi sulaukti kuo daugiau atsiliepimų, įvertinimų bei pasiūlymų, ką dar būtų galima tobulinti, kad būtų kuo patogiau naudotis aplikacija: „Su laiku taip pat galvosime apie naujus programėlės papildinius, reaguosime į naudotojų rekomendacijas ir jei matysime augantį poreikį, kursime programėlę ir iOS operacinei sistemai.“
Programėlė – kelis metus trunkančio bendradarbiavimo su Vilniaus kolegijos studentais bei dėstytojais rezultatas. Daugiau apie ją galite sužinoti nuotaikinguose video pristatymuose, kuriuos rasite čia:
https://youtu.be/jnRR_CS-_R4
https://youtu.be/OcJZa5iCnAI
Programėlę galite atsisiųsti čia: http://bit.ly/202pV6g

Komentarai