VU finansu ir draudimo matematika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 17:31:52 | Nuoroda
fdm2, o tai kodel neperstojai kur kitur, kad nepatinka tai, ka studijuoji? Kokias perspektyvas matai baigus sias studijas? Beje, o kaip baigus statistika gal zinai, juk irgi panasi specialybe?
Žinutė parašyta: 2008-06-17 19:21:40 | Nuoroda
Dažniausiai matematikės, ekonomistės ir pan. eina į bankus, jau net nuo pirmo kurso priima šiokią tokią praktiką atlitki. Bent jau per karjerų dienas buvo ne vienas bankas ir kontaktų tikrai žmonės sugebėjo pasirinkti. Šiaip MIF'e studijuoja įvairiausi žmonės, nuo rokerių, pankų iki pačių paprasčiausių ir tikrai jie nėra kokie „geeks“ ar dar kas. Čia matyt labai net keistas dalykas, labai visi skirtingi.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 19:55:34 | Nuoroda
David, kur be bankų statistikus, matematikus ima? Ar labai skiriasi karjeros galimybės statistiko ir matematikos taikytojo?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 19:56:27 | Nuoroda
Ši specialybė manau yra tiksliukams,kurie yra višiškai atsidavę mokslui...pati čia bandžiau stoti prieš 3 metus...turėjau visus 100-ukus,plius matematikos olimpiados pirmosios vietos,deja įstoti nepavyko,tada įstojau į matematika ir matematikos taikymą,po metų (kadangi kažkodėl buvau pasišventusi finansams ir draudimui ) perstojau ir galų gale patekau į išsvajotąją specialybę,tačiau...po metų ją mečiau...nors mokydamasi mokykloje, bet kokį uždavinį galėdavau išspręsti be jokių prloblemų ir matematika man labai patiko,tačiau įstojus mokytis čia, ir norint mokytis gerai reikia tam pasišvesti,o mane domino ir kiti dalykai,norėjau pasireikšti ir kitose veiklose Žmonių čia yra labai įvairių,ne visi jie karjeristai,tačiau yra ir tokių,studijų kokybė tikrai aukšta:)
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:06:05 | Nuoroda
Yra ir daugiau darbų, Lietuvoje dar visus gaudo tie perkybos tinkslai (retas kuris manau norėtų), o pagrinde toliau telieka tarptautinės kompanijos kaip CITCO, Deloitte, Euromonitor International ir pan. Dėl kokybės tikrai nesiginčysiu ir pritarsiu.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:07:52 | Nuoroda
va va va, del panasios priezasties kaip nutiko Egluzei, as ir abejoju, ar ten stot. man mokykloje taip pat matematika sekesi tiesiog puikiai, ir as puikiai zinau kad mif'e matematika butu visai ne ta tai cia vadinasi tiesa, kad pvz islaikius egzaminus simtukais, ten neistosi? vadinasi vien to neuztenka? na kagi, man veriasi akys matyt nes matematika visada megau, ir ne tik del to, kad ji man gerai sekasi:) kaip sakiau man matematika yra menas bet jeigu tai virstu kalimu, tai ne aciu verciau stociau tada i ne tokia prestiziska, bet man idomia specialybe, kur butu galima suderinti ir veikla po paskaitu, nes paskirti tuos metus vien mokslui ir dar karta mokslui...hm...nesu is tinginiu, bet kalike taip pat nesu
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:15:45 | Nuoroda
Mokykloje matematika man irgi sekėsi, tai pagrindinis dalykas norint čia patekti ir kaip tu aš neesu žmogus kuris ateina kažką kalti, aš čia svajojau nuo 8 klasės ir pasiekiau savo ir tikrai nekeičiau į nieką, na paskui jau mokslus užsienyje „į gylį“ tęsiu, bet pradžioje kaip pagrindą nekeisčiau jokiu būdu. Ir taip, 100-tukus gali iš visų turėti vargu ar pateksi. Šiaip yra pasirenkami dalykai ir laisvieji kur galima ką nori jau pasirinkti studijuoti, kaip mėgstu sakyti „prieskoniukai“, be to ir dėstytojai kartais padaro papildomas užduotys, tai galimą ką panagrinėti arba išspręsti uždavinį, kurio sprendimas puslapiais skaičuojamas. Va neseniai Mandelbroto fraktalą nagrinėjau ir kaip papildomą darbą pateikiau, va čia tikrai matematikos menas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:20:05 | Nuoroda
man tai po tokiu "matematikos menu" ir baisu darosi cia..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:26:01 | Nuoroda
taip, esu girdejusi apie puslapiais skaiciuojamus uzdavinius, kuriuose turi pats mastyti, isgalvoti imanomus spendimus ir t.t. ir pan man patinka tokie dalykai, nes mokykloje mane labai nervindavo, kai spresdavom elementariausius uzdavinius man idomesni tokie, kuriuose turi ismastyti pats ech, galvojau rasyt sita pirmu numeriu, neistosiu, tai istosiu i ta, kuria parasysiu antru ar treciu numeriu bet tiesiog abejoju jau ar is viso sita rasyt pirmu numeriu..gaila, kad nepazistu tiesiogiai zmogaus ten studijuojancio, nes dabar sunku pasakyt kaip ten kas kadangi as tokia priplaukus, ir negaleciau susitaikyti su tuo, kad man neliktu laiko muzikuoti po paskaitu, tai galbut man ten ir ne vieta
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:31:32 | Nuoroda
Čia priklauso ko tu sieki ir ką nori veikti po dešimties metų kokių t.y. ką matai save darant. Žinok čia vistiek ne taip parasta su matematika, tarkim Matematinė Analizė (baisiausias beveik iš visų), tai tokį dalyką kaip lygybę apskritai gali papiršti, viską reika įvertinti kažkuom kitu norint gauti atsakymus, tad realiai tos lygtis gal keistis, jas gali pertransformuoti į visai kitus dalykus, sunkinti viską ir visgi remdamasi daug teorijų prieiti prie išvados. Integralai yra jau net ir Rock'o operoje apdainuoti ne kartą... O šiaip pasitikrinti labai paprasta, pažiūri tvarkarašti ateini į MIF'ą ir pasigauti studentus, bet tikriausiai anksčiau tai reikėjo daryti.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:40:36 | Nuoroda
taip, david, is tiesu tai reikejo daryti anksciau as kaip visada visur paveluoju na taip, matematines analizes sunku, bet idomu sakau, manes sunkumas negasdina absoliuciai, tiesiog nenoriu jog visas mano gyvenimas pavirstu matematika, nors ir kaip man ji bepatiktu man reikia daugiau ivairoves tai tiek. siaip is tikruju kiek klausiu, tai kiek zmoniu, tiek nuomoniu. tai nzn. tiesiog as nesu vien tiksliuke, esu pusiau tiksliuke, pusiau menininke beje, mif'as yra baltupiuose ar ten netoli svitrigailos st, naugarduko gatvej?
Žinutė parašyta: 2008-06-17 20:48:37 | Nuoroda
Naugarduke ir dabar dar Baltupiuose ten kur VPU, MRU, na ten tokia sankaupa yra... Na čia panašiai kaip ir su informatika, informatika - programuotojas na ir kitos profesijos (neoficialiai tai vadinama „code monkeys“), o aš studijuoju Software Engineering (angliškai daug suprantamiau), tai yra daug daugiau, mums daug reikia išmokti, matematika, programavimas, taip pat ekonomika, bioinformatika, fizika, teisė, bendravimas ir pan. Be to pas mus daug komandinių darbų, atrodo mes vieninteliai kurie tokius kaip ir turi. Darbas grupėmis, grupiniai darbų gynimai (tad kas čia sakė, kad kova dėl savęs turi būti yra netiesa, taip pas mus numirtum be komandinio darbo). Šioje profesijoje viskas daroma nuo A iki Z, t.y. nuo analizės, įdėjos, suprojektavimo iki sukūrimo ir palaikimo, viskas spektras. T.y. daug daugiau mokytis, sunkiau, bet kartu ir daug geriau. Niekas nenori vien programuoti iki pasens, kelis metus programuoti, paskui mažiau kilti karjeros keliai iki vadovų, davybininkų, projektuoti didžiulius projektus, galiausiai CEO tapti.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 21:07:57 | Nuoroda
Rutala,nzn as stojau ten sunkiai ir su mano tikrai aukštais balas nepatekau,bet gal tiesiog labai stiprūs metai buvo tada Aš asmeniškai tokio hobio kaip tu-muzika turi neturėjau, tiesiog šiaip buvau visuomeniška ir man reikėjo veiklos tačiau nemanau,kad šioje specialybėje rasi kažką bendro su menu...ir patikėk sunkiausi uždaviniai spręsti mokykloje ar olimpiadoje čia yra lengviausi,tiksliau tokių net nėra,čia matematika visai kitoks daiktas,kai jau kažkas minėjo... O tu kaip suprantu jokios mokyklos papildomos nelankiusi ir jokios kitokios matematikos nesi mačiusi apart mokykloje?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 21:30:25 | Nuoroda
Egluze, puikiai suprantu, ka turi omenyje zinau, kad ten matematika visai kita nei mokykloje ir nei olimpiadose zinok dabar domiuosi daugeliu specialybiu ir sita pamazu atkrenta is mano planu nes randu specialybiu, kurios galbut nera tokio prestiziskumo kaip sita, bet mano nuomone man butu daug idomesnes ne, as nelankiusi jokios papildomos mokyklos, taciau mano brolis licejuj mokosi, tai daznai tekdavo jam namu darbus daryt, o jie ten mokosi studentu programa, tai teko pasprest, pasiskaityt, nes broliui matke nelabai, jis istorijoj pakales taip kad macius panasaus tipo as uzdavinius na taip, kiekvienas turi savo veiklos - kam muzika, kam siaip visuomenine veikla..bet faktas, kad vien matematika apsiribot butu per daug saves nuskriaudimas. o siaip ka pati siuo metu studijuoji?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 22:45:13 | Nuoroda
Aš pati licėjui mokiausi ir sakau,palyginus su tuo kas finansuose ir draudime tai net licejus vienas juokas buvo,o atrodo mokėjau matematika tobulai...Šiuo metu gyvenu ne Lietuvoj,mokausi Londone matematika ir informatika ...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-17 22:53:48 | Nuoroda
oo, na tada suprantu siaip ar anaip snd visa diena domejausi ivairiausio plauko studijom ir radau neblogu, tad ziuresiu dar ka daryt, dekui visiems uz nuomones!!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-18 00:08:08 | Nuoroda
na neviska perskaiciau, daug jus cia priraset... Nelabai turiu laiko tam. Siandien va sesija uzbaigem mateika moksej ne per kur nepanasu y matieka fdme. Ta tikrai zinokit. Ar cia menas? Na nzn, pagrindas visur teorija, vienur ji suprantamesne, bet kitur papr reikai moket (suprast) yrodymus, arba juos iskalt. Daznai jie buna virs a4 formato lapo, kur tik formules, simboliai ir keli zodziai. Ar toki brieda mokytis yra menas - abejoju.Ar tokio isikalimo prireiks gyvenime - abejoju. Manau zymiai daugiau ziniu ygautume, jei butu reikalaujama daugiau supratimo teorijos taikyme, nei kosminiu teoremu yrodymu.. Kaip pvz galiu pasakyti toki: duoda diferencialine lygtis. Ja issprendi ir tuo paciu aprasai teoriskai, kaip sita metoda taikai ir kada taikai. Ir tarkim tikimybiu teorija. Yrodyti kokia borelio kantelio lema... ten ten uzrasa sunku suvokt, apie yrodyma as nekalbu... Matematine analize, kaip cia kalbat, dar tikrai nera taip ziauru, yra ir baisiau Kodel neperstojau? Todel, kad nesu toks turtingas (metam isleidziu apie 10 tkst), esu is provincijos, tai cia ner labai lengva su pinigais tevams. Bet svarbesnis dalykas yra tas, kad papr gaila tu metu, nors tikrai buvo sunkiu akimirku, kai maniau, jog palusiu. Bet as is prigimties labai atkaklus, todel issilaikiau... Tikrai galesiu didziuotis savimi, kai gausiu diploma Beje, kartais gali atrodyti, kad einant metams dfarosi lengviau, tarkim 3 kurse, bet ne velnio, man tik sunkyn atrodo viskas, nors ir pradejau nemazai mokytis, vistiek neisvengiu neislaikymu.. Na ir siaip, mifas lygi palaiko, lengvu specialybiu cia nera bent as taip manau Jei dar kas ydomu, paklauskit konkreciais klausimais, meginsiu atsakyti, kai galesi uprisesti. Aisku, atsiminkit, kad tai tik mano nuomone
Žinutė parašyta: 2008-06-18 06:59:54 | Nuoroda
Kas dėl licėjaus... Tai žinokit, tai nieko nesako apie patį žmogų, yra keli iš licėjaus, vienas iš Kanadą išvažiavo pas jį buvo "dzin budizmo aukštasis pilotažas", kas man nelabai patiko, jis tikrai gerai mąstantis žmogus, bet taip ir nesugebėjo padaryti taip kaip reikia dėl požiūriu. Yra ir kurie neišlaiko ir jau kartos kursą, tad licėjus nieko neduoda. Esmė koks esi žmogus ir kas tave stumia į priekį. Kašuba (nerealus dėstytojas) pirmomis dienomis daro, žiūri mokyklos reitingą ir mėgina tave įvertinti, kuo mažesnis mokyklos reitingas galima sakyti tuo didesnį potencialą turi kažką pasiekti, nes turi tam tikrų stiprių bruožų ir jeigu jau sugebėjai čia ateiti, eisi tikrai toli. Gerai, keliaujam mokytis, sesija studentams dar nesibaigė...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-18 11:59:38 | Nuoroda
taip, fdm2, suprantu..na vienaip ar kitaip, man jau nuo tos reikiamybes apsisprest jau galva pradeda skaudet..del tu licejistu tai zinau..brolis kai atejo, tai labai zmonem nusivyle..sake draugu jis ten neturi, tik "moksladraugius"...tai vat sekmes jums sesijoj!!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-24 18:11:25 | Nuoroda
siaip tai David,, manau,kad siemet nei i fdm'a nei progr sist nereiks papildomu balu,nes licejus isvaziuosi UK studijuot ekonomikos su savo 100is matkes,o licejaus matematikos ir informos pazibos jau istojo i Cambridge,todel itariu,kad kris balas kazkiek
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą