Informatika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-11 12:00:10 | Nuoroda
Sveiki. Galvoju apie informatikos studijas. Taigi norėčiau pasikonsultuoti: 1) įstočiau kur nors su informatikos MBE (9) ir be fizikos (nesimokiau fizikos ir nelaikiau egzamino)? Matematika VBE dar neaišku 2) aš nemoku/nenoriu programuoti. Mokykloje to neišmokau. Turiu omeny pascal. Taigi ar visose informatikos studijų srityse yra programavimas? Bijau, kad per pirmą paskaitą nepasijusčiau kaip iš dangaus nukritęs. Ar visur yra programavimas? Kur programavimo mažiausia? kitą programavimo kalbą pradėti mokytis nuo nulio dar sutikčiau... :> 3) Jei noriu mokytis apie duomenų bazes, tinklus ir t.t. - tapti administratorium... kur stoti? Kaip čia su programavimu..? 4) Kur orientuotis, jei norėčiau dirbti su multimedia? 5) Kur orientuotis, jei ateityje norėčiau dirbti su pc hardware? Čia turbūt fizikos reikia? 6) Verslo Informatika - radau internete labai mažai informacijos. Jei galite, kas nors papasakokite plačiau. Ko mokotės? Kokios perspektyvos? Kaip tai susiję su verslu? Ačiū už informaciją
Žinutė parašyta: 2008-06-11 16:34:01 | Nuoroda
1) VU, informatika, minimalus praeitų metų įstojusio balas - 200 (Čia jau bet kas eina); 2) Visose ir nemažai, išmoksi, ASM, C, C++, Pascal, JAVA, kaip minimaliai, tada dar C#, Ruby/Python, kitos kalbos jeigu nori. 3) Ten pat kur informatika, apie DB teks išmokti irgi ir jomis naudotis, tai bus SQL tipo duomenų bazės. Taip pat pasirenkami dalykai yra tinklai, pasirinkdamas laisvus dalykus gali stengtis orientuotis į tą sritį, mokslinio tipo darbus irgi renkiesi pagal temas iš dėstytojų ar savo jeigu randa dėstytoją tau, tad gali ir į tinklus lįsti smarkiai. 4) Man atrodo yra atskiros studijos, matyt KTU turi kažką jeigu gerai prisimenu. Bet kaip galima ir kaip laisvą dalyką, bet specialiai su multimedia, 3D ir garsu turėtų būti atskiros specialybės. 5) VGTU, tikriausiai reikia inžinerinės informatikos ar dar ko, kur didesnis akcentas būtų į geležį, čia VGTU man atrodo turi tokių programų. 6) AIKOS DB reikia tikrintis. Tarkim VU: http://www.aikos.smm.lt/aikos/webdriver ... grama.html Dalis dalykų: Informacijos sistemos ir duomenų bazės (3), Kompiuterių tinklai (3), Informacijos paieškos DB technologijos (2) Tarptautinės duomenų bazės ir k.d. (4), Kompiuterinės komunikacijos (3), Tau tinka. Na gal kiek ir padėjau...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-11 16:34:55 | Nuoroda
Be programavimo niekur neissiversi. Netgi norint buti administratorium ar kurti db sistemas.
Žinutė parašyta: 2008-06-11 19:10:38 | Nuoroda
Jei žada vien Windows serverius administruoti, tai PowerShell'o jam pakaks, jeigu kokį nors *nix, tai daug daugiau reikės pastangų, bet ir lankstumas yra didelis.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-11 21:10:00 | Nuoroda
5) VGTU, tikriausiai reikia inžinerinės informatikos ar dar ko, kur didesnis akcentas būtų į geležį, čia VGTU man atrodo turi tokių programų. Čia galėčiau šiek tiek pridurti / paprieštarauti iš dalies. Šaltinis: besimokantis VGTU inžinerinę informatiką studentas. Taigi skaičiau forume kažkokiam neperseniausiai, kas ten gero toje inžinerinėje informatikoje, inžerija lyg ir daugiau su geležim asocijuojasi ar pan. , tačiau ten daugiau eina programavimas, visokie C++, Ajax , dar vienas labai imantrus pavadinimas kurio nepamenu, bet sakė vienas iš sunkiausių ir t.t. Tos tikros geležies kaip ir nėra ten daug... Jei tau tinka Vilniaus kolegija, yra gan tavo reikalavimus atitinkanti programa, kuri vadinasi "Kompiuterinė technika" , joje moko: Kompiuterių priežiūra ir tinklų administravimas, Kompiuterių ir mechatroninės sistemos, Kompiuterių technikos verslas. Va čia plačiau dar kiekviena pakraipa paaiškinti: http://www.viko.lt/index.php?page=kompi ... chnika-d-n ir manyčiau apačioje "Karjeros galimybės" gan atitinka tavo norus.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-12 22:55:42 | Nuoroda
Na šiek tiek aiškiau... Tai dabar taip konkrečiai: pražūčiau ar nepražūčiau nemokėdamas pascal'io? Galvoju, gal per vasarą reikia pasimokyti... Jei galima, dar keletas klausimų: 1) Jeigu įves tą įstatymą, kad studijos bus mokamos, o aš įstosiu dar šiemet - tai man jis negalios? 2) tos studijos, kiek žinau, mokamos ir dabar kiek kainuoja informatikos semestras VU? ŠU? 3) tas anketos siuntimas dėl priėmimo irgi kainuoja?! kiek? Ačiū.
Žinutė parašyta: 2008-06-13 09:00:53 | Nuoroda
Taip, šiais metais įstojus ir patekus tau visus studijų metus galios senoji sutartis, kurią pasirašysi. Taip, šiais metais galima jau stoti ir mokamai. Bakalauro informatikos kaina yra 4760 Lt už metus. Ir taip, prašymo pateikimas kainuoja, atrodo jeigu vienas tik įrašas tai 80Lt, daugiau nei vienas 170Lt (ar tai 200Lt). Be Paskalio? Na pradžioje jis yra dėstomas, kadangi tai matyt vienintelė kalbą apie kurią bent jau visi bus girdėję. Na pirmas kursas yra toks bazinis, kad visi susivoktų, išlyginama. O vėliau jau kokią nori kalba po truputi bus leidžiama naudoti, kuo sudėtingesnis dalykas. Bet teks išmokti dar ir ne vieną naują. Bet matyt reikėtų pažiūrėti naujas studijas, kaip Informacinės Technologijos arba net ir pasiūlyta kolegiją, matyt jos labiau tiktų.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą