VU ar ISM ekonomika. Pliusai minusai
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 01:51:00 | Nuoroda
ar tiesa kad VU liko tik vardas, o ISM siuo metu suteikiamas geriausias ekonominis issilavinimas Lietuvoje?
Žinutė parašyta: 2008-07-09 02:25:35 | Nuoroda
Jei turi pinigu tai tik ISM. Ism diplomas visam pasaulyje vertinamas,o kas is to VU popiergalio? Sukirmijes jau tas VU ekonomikos fakultetas..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 08:55:34 | Nuoroda
Vienareiksmiskai - VU. Pagal LT universitetu reitingavima, VU uzima pirmaja vieta (ivertinama vykdoma moksline veikla, akademinio personalo kvalifikacija, studiju salygos, specialybiu ir studiju pakopu asortimentas, studentu vertinimas ir kt.), tuo tarpu ism i reitingus visai nera itrauktas. Isreiksiu ir savo subjektyvia nuomone. VU geriau paruosiami specialistai, kadangi ism stoja menku gabumu ir motyvacijos zmones, destytojai ta pastebi ir reikalavimus nuleidzia iki vos minimaliu. VU mokslass vyksta pilnu frontu.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 15:00:54 | Nuoroda
Sorry, bet nesąmonė. ISM pasauliniame verslo mokyklų reitinge gavo 4 palmės šakeles iš 5, kai tuo tarpu tavo VU jame taip pat nebuvo įtrauktas, taip pat turi CEEMAN akreditaciją, ko berods neturi nei vienas Lietuvos universitetas. ISM suteikia šansą įstoti visiems, bet ne visi sugeba išsilaikyti. Kontingentas gal ir silpnesnis, tačiau VU iš stipraus kontingento nieko neišspaudžia - patys studentai neretai teigia, kad mokosi tik prieš sesiją, tai apie kokį mokslą pilnu frontu galime šnekėti? VU - sausi teoretikai. ISM yra modernus universitetas su kitokias algas gaunančiais dėstytojais, dėl ko jų motyvaciją tik didesnė už VU senukų. Kas dėl studentų motyvacijos ir kartelės nuleidimo, tai tavo nuomonė yra visiškai nepagrįsta. Vos ne pusė kurso po pusmečio krenta, kur čia matai nuleistą kartelę? Stoja menkų gabumų ir motyvacijos žmonės? Pasidomėk su kokiais balais pirmais numeriais ten sustoja. Aš pvz. stosiu į ISM, jeigu nepavyks įstot į SSE. Mano balai - anglų 94, matieka 97, istorija ir lietuvių 100. Aš menkų gabumų ir nemotyvuotas? Tai stojantieji į VU yra nemotyvuoti, prisiklausę daug "gerų" atsiliepimų apie lengvą mokslą ir tariamą VU prestižą, kuris, jeigu VU nesiims kokių nors priemonių, galų gale visai nusmuks.
  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2008-07-09 15:40:06 | Nuoroda
Jei turi pinigu tai tik ISM. Ism diplomas visam pasaulyje vertinamas,o kas is to VU popiergalio? Sukirmijes jau tas VU ekonomikos fakultetas..[quote:10lnxjhs] Tai stojantieji į VU yra nemotyvuoti, prisiklausę daug "gerų" atsiliepimų apie lengvą mokslą ir tariamą VU prestižą, kuris, jeigu VU nesiims kokių nors priemonių, galų gale visai nusmuks.[/quote:10lnxjhs] Nuoširdžiai siūlau internetiniais plepalais netikėti. Ir ypač iš žmonių, kurie tik ką baigė mokyklą ir dar net nestudijuoja. Pabandykite susidaryti savo nuomonę PATYS kalbėdamiesi su ISM ir VU studentais, nagrinėdami studijų programas. Beje, ISM savaime tikrai nėra blogas "universitetas", tiesiog gaila, kad į jį absoliučia dauguma atvejų sustoja prastai besimokę žmogėnai, turintys galimybę brangiai mokėti iž studijas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 16:22:42 | Nuoroda
Girtas moskitas, o as sakyciau, tavo nuomone nepagrista. Kad ,,ISM visiems suteikia galimybe studijuoti" vercia darbdavius bei pacius stojanciuosius suabejoti universiteto kompetencija, kol galu gale internete bei ,,Lietuvos ryte" buvo pasirode darbo skelbimai su prierasais ,,ISM absolventai nevarkite". Kas is stipraus ,,VU kontingento"? - Siandien stipriausi Lietuvos ekonomikos bei verslo atstovai yra is to paties ,,VU kontingento". Gal galetum man nurodyti bent viena zinoma specialista is ISM kontingento, is kurio ketvirtus studiju metus baigia maziau nei sestadalis? Is VU studentu girdejai, kad mokosi jie pries sesija? Zinai, is ISM studentu girdejau ta pati. Jei jau apie destytojus pradejai, tai VU desto ne senukai, o tie patys ekonomikos bei verslo specialistai is to paties kadaise ,,VU kontingento". Beje, ISM, neperdaug sutirstinus spalvas, puse destytoju is VU, puse is VGTU - pats ISM savu destytoju neturi. Labai dziaugiuosi, kad tavo egzaminu balai tokie ispudingi. Esi paziba tarp tokiu zmoniu kaip mano buvusi klasioke, kuri matematikos mokyklini perlaikinejo, o dabar studijuoja ISM!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:04:02 | Nuoroda
Hmmm... mano rezultatai 99,99,100,97 ir mano prašyme įrašytas ism. Tai, kad pusė stojančiųjų stoja į šią mokymosi įstaigą su labai prastais rezultatais, nebūtinai pasako ką nors apie mokslo kokybę, juk po to pusė ir išskrenda. Ir esu jau studijavusi vu jau metus, bet ne ekonomiką, tačiau panašią ir dar prestižiškesnę (:D)specialybę. Keista man girdėti, kaip vu vardas taip išaukštinamas. Pažiūrėkit, kaip kiekvienais metais konkursas kad ir į tą pačią ekonomiką vu krenta. Prestižiškasis vu... Na nenoriu labai gilintis, bet man mokslas dėl diplomo atrodo nepriimtinas dalykas. KIEKVIENas turim galimybę rinktis ir susiformuoti tam tikrą nuomonę. Aš nestudijuočiau ekonomikos vu. O ko siekiat jūs?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:13:41 | Nuoroda
Susidomejimas VU ekonomika gal ir krenta, taciau ir ISM yra maziausiai paminetas stojimu prasymuose pagal su ekonomika susijusias studijas. O jei zmones stoja del prestizo tai beabejo negerai. Bet kiek teko susidurti, tai budingiau kitiems fakultetams.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:31:35 | Nuoroda
Dar kartą permečiau šią temą ir visiškai pritariu Rasheed nuomonei, kad reikia kalbėtis su jau ten studijavusiais žmonėmis. Forever_Raver, iš tavo kalbų matosi, kad tu tikrai dar nesi savo kaliu patyręs, ką reiškia būti vu studentu, paskaityk žmonių jau studijuojančių vu ekonomikoj atsiliepimus. Bet aš manau, kad vis viena tavo nuomonės nesugebėsiu pakeisti, bet būtų įdomu išgirsti, ka po studijų metų vu ekofake šnekėtum tu. Aš nesakau, kad ten viskas blogai, va kas man patinka ekonomistų aktyvumas: jei jau neturi normalių studijų, bent labai išplėtoję studentų atstovybių veiklą, aktyvūs, taip sakant. Na žodžiu, linkiu sėkmės ir nenoriu veltis į gilesne diskusijas ne dėl to, kad neturėčiau argumentų, bet dėl to, kad šios temos riba begalybė, ji neišsemiama, bet sėkmės, anyway
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:34:29 | Nuoroda
Labai gaila, bet tu suklydai - mokausi VU ir perteikiau ta, ka pamaciau.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:41:06 | Nuoroda
.Na normalus studentas po studijų metų vu dažniausia būna nusivylęs. Bet jei tau patinka tai, ką matai, džiugu. Man nelabai prie širdies sausas teorijos kalimas, išpūstas prestižas ir kad ir ta pati studijų aplinka.. o studijuoji ekonomiką? ar tik kažką šalia?
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:10:36 | Nuoroda
Rasheed - tai, ką aš sakau, nėra paremta internetinių forumų lankytojų pasisakymais. Būtent, teko nemažai bendrauti su pažįstamais tiek it ISM, tiek iš VU. Tokia tad ir nuomonė susidarė. Be to, internete taip pat teko skaityt nemažai tų pačių studentų nuomonių, kurių esmė panaši - nemažai yra nusivylę studijomis. Forever_Raver - parodyk man konkrečiai tokį skelbimą, duok nuorodą į internetinį puslapį, nes aš asmeniškai ieškojau tokių skelbimų, bet surasti nepavyko. Turiu konkretų pavyzdį, kaip vertinami ISM absolventai: pas mano tėtį į darbą buvo nesenai priimti pora ISM studentų, prieš metus baigusių bakalaurą, vienas iš jų į finansų direktoriaus vietą. Įmonė savo srityje viena didžiausių Pabaltyje. Dėl VU baigusiųjų kontingento. O kada tie žymieji verslo ir ekonomikos atstovai baigė universitetą? Manau, ne prieš 5 metus. Kai jie baiginėjo, situacija gal kiek buvo kitokia. Kita vertus, motyvuotam žmogui bet kokiame universitete pavyks kažko išmokti. Dar dėl visų didžiųjų verslininkų: yra ir tokių, kurie išvis pradėjo ir ant kojų pastatė savo verslą, baigę šaldymo įrengimus ( vėlgi, turiu konkrečių pavyzdžių, ne iš oro šneku) ir tik po to baigė, tarkim, verslo vadybą. Bet baiginėjo vien dėl diplomo, kažkokių žinių tai jiems nedavė. Bet jie baigė VU. Va tau ir kontingentas - su diplomu ir žiniomis, įgautomis kažkur kitur. Žinoma, negalima visko suabsoliutinti, yra įvairių atvejų, bet tokių kaip šis egzistuoja tikrai nemažai. Sakai ISM bakalaurą baigia tik mažiau negu šeštadalis? Puiku, reiškias ne kiekvienas durnelis gali pabaigti. Dėl pažibos. Visų pirma, tikiuosi kad neteks stot į ISM, nes taikau daug daug aukščiau. Bet vis dėlto, jeigu nepavyktų, eisiu mokytis ten ir būsiu, tavo žodžiais tariant, "pažiba tarp žmonių, kurie matematikos mokyklinį perlaikinėjo", nes tarp tokio kontingento lengviau iškilti ir būti pastebimam dėstytojų, kurie, manau, gali duoti neblogų rekomendacijų.
  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:13:15 | Nuoroda
As vadybos studentas. bet pirmi studiju metai mazai nuo ekonomikos tesiskiria Jei imsim su ekonomika ir verslu susijusius dalykus, mus moke mastyti siuos metus. Seminarai fifty fifty: viena laiko fifty buvo skirta parodyti, kaip iskaleme teorija, kita fifty diskusijoms kaip tai galetu veikti ar egzistuoti realybeje, kokiu aplinkybiu tam reikia ir t.t. Velgi jei imsim pasalinius dalykus - tai kalimas, bet kokios nors informatikos neisdiskutuosi juk Aplinka jei palieciam, tai ne tarybinese kedese esme. Jei sedeti galima, tai visai patenkintas ir senu inventoriumi. Nors ant nauju kedziu gal ir maloniau sedetusi... siuo poziuriu vienas nulis tavo naudai, bet rezultatas issilygins paziurejus i ,,kontingenta", kaip moskitas sake. Ta pati klasioke, asocialumu atsiduodanti: tarp tokiu piktu ir mokyklinius perlaikinejusiu individu bunant ir i universiteta eit nesinoretu. Nors tas sestadalis, kuriam pasiseka uzbaigt visus keturis metus, gal padeti kazkiek ir pataiso Aisku pasitaiko kam studijos nepatinka, bet tai tiesiog zmones ne ten istoje. Gal ir prestizo faktorius itakojo dali juju, taciau patys kalti - reikejo laiku istraukti galva is smelio. O as siaip ne del prestizo stojau, tai buvo tiesiog patraukli specialybe. ir neisivaizduoju dabar saves vgtu, mru, ar tvm.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:37:12 | Nuoroda
Mosquito, isadarbinti galima ir ta ir ta pabaigus. Tikrai nereikia to senojo VU taip nurasyti, nes dauguma dalyku ten yra OK - as labai isrankus ir meslo duobej tikrai nesedeciau. Kazkas ta brieda paskleidzia kad viskas sumauta ir visi kartoja ta pati. Galima pasidziaugti kad direktoriais ISM absolventai tapo, bet direktoriumi galima lygiai taip pat tapti ir VU baigus (reikia pavyzdzio - neseniai buves musiskis deloitte pardavimu departamento direktorium isidarbino; ir daug tokiu pavyzdziu, kai didziausios lt kompanijos per karjeros dienas pas mus iesko sau darbuotoju, o susidomejimas vis auga). Pasakyti galima daug ka, Rastijanai, bet galvoti reikia savo galva. Jei i ekonomika istoja apie du simtus vienu talentingiausiu lietuvos abiturientu, tai jau signalas, kad jie masto racionaliai ir i bedarbiu kalve nelistu. As tau galiu pasakyti, kad murine siena galima pastatyti is mediniu kaladeliu, nu bet taip gi nebus O tau mosquito linkiu ir istoti i rygos uni, nes tu to vertas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:44:00 | Nuoroda
kokios rimtos diskusijos Forever_Raver, džiaugiuosi, kad tau patinka studijos, tu pirmas toks sutiktas (na veikiau perskaitytas )iš ekonomikos fakulteto, kuriam patiktų studijos. Na ir aišku, nereikia skųstis visada Sakau, jūs ekonomikos fakulteto atstovai malšinat savo liūdesį popaskaitinėje veikloje tikrai nuoširdžiai linkiu sėkmės bet pati tikrai kažkaip nenorėčiau... (jūsų studijų aplinka visai nieko palyginus su kitų vu fakulteto būkle, juk nesninga jums ant galvų kaip kitur? ) Tiesiog manyje turbūt prisikaupė nesąmoningo pykčio vu, tai dabar bandžiau jį išlieti Girtas Moskite, žiūrėk, sužibėk arba rygoj arba isme Na ir kovingi žmonės susirinko nors taip ir reikia
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:49:30 | Nuoroda
na ko dabar musu jabadabadu pyksta ant jo? A? Nesninga, bet JR1 ziema tik 14 laipsniu ir oro dregme labai didele, nepamenu kokia, bet laaabai didele, tai salta ziema ir senus sanarius diegia
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:51:17 | Nuoroda
Nu taip, pavyzdžių daug kur galima rasti, be to, kas liečia darbo paiešką, tai daug ką lemia ir asmeninės savybės, o jeigu jų neturi, tai jau joks diplomas nepadės. Dėl vieno sutinkam - studijuot praktiškai visur galima, jeigu nori mokytis ir išmokt. Ir malonu, kai vyksta normali, argumentuota diskusija
  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 18:58:27 | Nuoroda
jabadaba laukiam ats - ka vu pridirbo?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 19:06:08 | Nuoroda
aš pykstu, kad snigo paskaitose, pykstu, kad nebuvo, kur pavalgyti (ir tada prsisimeni romeriečių valgyklą, į kurią su vu pažymėjimu aišku neįleidžia), pykstu, kad kavos aparatas neveikė, pykstu, kad už sienos gręžė, kad iš šešių aušktų tualetų tik vieno aukšto tualetas buvo veikiantis, kad nebuvo rūbinės, kad į biblioteką reikėjo skubėti, nes būdavo galimybė, kad visiems knygų neužteks... žodžiu, pykstu, kad vu, gaudamas vieną didžiausių finansavimų, nesugebėjo net aplinkos sudaryti mokymuisi, ką jau kalbėti apie patį mokslą. O labiausiai pykstu, kad į ten, kur stojau, sustojo labai daug nerealių žmonių ir dabar turėsiu su jais skirtis... Forever_Raver, gal mus tik universitetas šalta temperatūra atpsaresnius norėjo padaryti?:) Įdomiau diskutuoti tokia tema gyvai, o čia labai tingisi viską išrašinėti, bet įdomu, kai susiduria skirtingos nuomonės.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-09 19:14:48 | Nuoroda
Lietuvoj gyveni...
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą