VU ar MRU?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-24 12:23:48 | Nuoroda

Vis neapsisprendžiu, kuriam universitete rinktis teisės arba viešojo administravimo specialybę...VU ar MRU. Kad VU sunkiau įstot - faktas, bet ar geriau? Pati dabar studijuoju VU, tačiau kitą specialybę. Kol kas kažkaip atrodo, kad čia tik tas vardas labiau išpūstas VU, atseit seniausias, geriausias univeras ir bla bla. Gal yra studijuojančių viename ar kitame univere šitas specialybes ir galinčių patart?:)

Žinutė parašyta: 2009-02-27 18:19:28 | Nuoroda

MRU- modernus univeras, su lb gerais destytojais. (+zymioji valgykla, kur viskas pigu ir lb gera sporto sale). VU- kaipaklausau ten studijuojanciu zmoniu man atrodo gan nykus unveras, kuris tik turi jau kazkokia istorija. Tiek.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 19:06:30 | Nuoroda

Dar visai neseniai ir pati buvau labai pasimetus situacijoje "ka pasirinkti",  nes universiteto atzvilgiu prioriteta teikiau VU, o specialybves - MRU (teise ir valdymas). Visgi atsitiko taip, kad dabar studijuoju MRU. Bet toli grazu ne del to, kad protingai pamasciau ir nusprendziau, kad mylima specialybe svarbiau nei mylimo universiteto sienos ir MRU parasiau pirmoj vietoj, o del to, kad pritruko nelemtu 0,4 balo istoti i VU. Neturiu kompetencijos objektyviai lyginti siu dvieju universitetu, nes nesu susipazinusi su VU studiju metodika. Taciau apie MRU  nieko blogo pasakyti kol kas negaliu. Beveik visi destytojai ("beveik", nes ir cia yra keletas nevertu sio vardo) yra tokie, po kuriu paskaitos/seminaro jautiesi tikrai gyvenas akademineje, universitetineje aplinkoje.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-03-05 12:04:50 | Nuoroda

mane vu traukia dar dėl to, kad ten vientisos studijos - penki metai ir magistras, riomery taip nėra..

ir dar klausimas - paskaitų metu būna praktinių kokių nors užsiėmimų, užduočių, šiaip kažkokio darbo ar tik sėdi ir klausai ką šneka dėstytojas?

vat kas mane šiuo metu žudo, tai nieko neveikimas paskaitose:) dabartinėj studijuojamoj specialybėj į jas ateini, atsėdi pusantros val tik klausydamas ir viskas. Todėl dažniausiai net nebevaikštau į jas (beje, lankomumas nebūtinas, nieks nieko net nežymi), nes šiaip ar taip viską perskaitai knygose. Praktiškai vienintelis atsiskaitymas - sesija, na, dar porą referatų per semestrą parašai ir daugiau jokios veiklos. Labai noris daugiau kažkokio aktyvumo, darbo per paskaitas ar nebūtinai per jas, ne vien tik sėdėjimo, klausymo, paskaitymo kartas nuo karto.

Žinutė parašyta: 2009-03-11 18:24:46 | Nuoroda

Pati praeitais metais mąsčiau, kuriame universitete rinktis teisės studijas, nors tiesą pasakius VU visiškai netraukė. Pasirinkau MRU ir beprotiškai džiaugiuos. Į jokį universitetą jo neiškeisčiau :) kaip jau kažkas minėjo - modernus, praktiškai visi labai faini, pakankamai jauni bei savo srities fanatai - dėstytojai, draugiška atmosfera, tikrai aukšta studijų kokybė ir begalė kitų pliusų.. aišku, čia tik mano asmeninė patirtis - VU nesimokiau, tad nieko gero/blogo apie jį pasakyt negaliu :)

Žinutė parašyta: 2009-03-11 18:28:31 | Nuoroda

Apie aktyvumą, hm, nežinau, kaip VU teisės fakultete, bet MRU jo tikrai netrūksta.. Yra paskaitos ir seminarai. Seminarams studentai ruošiasi savarankiškai, o atėję diskutuojam/atsakinėjam/darom įvairius pranešimus, prezentacijas.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą