Noriu stoti, bet...
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-03-21 23:17:46 | Nuoroda

Taigi, esu geriausiu atveju vidutiniskas mokinys, na bent jau apie balus kalbant. Siais metais baigiu mokykla, taciau nezinau ka noriu veikti toliau, nezinau kur noriu stoti, ka mokytis ir pan. Galu gale, kaip ir sakiau toli grazu nesu geriausias mokinys del ko labai yra neramu, nes manau ,kad man istoti butu labai sunku kazkur. Nors gal ir klystu.. Zadu laikyti lietuviu, istorija, anglu - valst. ir informatikos - mokyklini egzamina. Nezinau kaip bus su anglu, kazkaip maziausiai tikiuosi islaikyti, taip ,kad tuomet tektu perlaikyti mokyklini. Jeigu islaikyciau visus egzaminus nors minimaliai ar butu imanoma kur nors padoriai istoti ? Is tikruju tik dabar pradejau dometis apie visus tuos stojimus. Ar stojant lemia viska tik egzaminu rezultatai ir siaip vidurkiai, ar imanoma ar kaip nors kitaip prasisukt ? Apskritai noreciau suzinoti kas yra svarbu norint istoti? (apie gera mokymasi jau nekalbu) Be to nelaikau matematikos, o be matkes irgi ne kazin kas turbut, taigi, kokios profesijos nereikalauja matkes? Kaip ir sakiau, labiausiai rupi tas klausimas, ar minimaliai islaikius egzaminus (blogiausiu atveju) imanoma kur nors normaliai istoti?

Žinutė parašyta: 2009-03-21 23:24:52 | Nuoroda

varyk i mentus :D nes iš mano klasioku kurie nelabai gerai mokinasi net 5 ar 6 varo i policija :D

Žinutė parašyta: 2009-03-21 23:40:44 | Nuoroda

Ne, i mentus tikrai nenoriu :)

Žinutė parašyta: 2009-03-22 12:53:11 | Nuoroda

speju pasirinkai egzus net neatsizvelges i specialybiu reikalavimus:) siap be matematikos labai sumazeja specialybiu spektras. Galetum bandyti i kokia filologija, zurnalistika, vadyba, archeologija, istorija stoti. Dar galbut yra kelios menines sritys kur nereiketu matematikos

Žinutė parašyta: 2009-03-22 14:31:33 | Nuoroda

 Pasivartk kur stoti zurnala,kad ir praeitu metu,ten viskas parasyta  

Žinutė parašyta: 2009-03-23 15:59:18 | Nuoroda

Turbūt jau žinai, kad pasikeitė šiek tiek stojimų reikalavimai. Pavyzdžiui, ankščiau stojant i viešąjį administravimą, sociologiją ir kt. reikėdavo matematikos egzamino, o dabar nebereikia :) siūlyčiau pasiteirauti mokykloje atsakingo žmogaus, jis tau tikrai padės:) ir tikrai be matematikos yra gan nemažas pasiūlymas specialybių. Good luck!

Žinutė parašyta: 2009-03-23 17:27:19 | Nuoroda

Man yra labai svarbu suzinoti, ar su minimaliai tarkim lietuviu, istorija - valstyubiniais + anglu, informatika - mokykliniais  imanoma istoti kur nors, bet ,kad nebutu visiskas s.... ?

Žinutė parašyta: 2009-03-23 18:46:30 | Nuoroda

Sunku pasakyti, juk niekas nežino, kiek stos, su kokiais balais stos ir pan. Bet manau bent jau kelis valstybinius egzaminus laikant įmanoma įstot. Žinoma, į universitetą sunkiau įstot, bet į kolegiją tikrai nesunku. Žinau daugybę žmonių, kurie į kolegijas įstojo su mokykliniais egzaminais( 5-tais, 6-tais ir pan). Nueik pas būrėją, gal ji tau "išvaražins" :D nes tikrai labai sunku pasakyti ar įmanoma:)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-03-23 20:58:06 | Nuoroda

Kazkur istoti tikrai imanoma.Nebutinai i kolegija,galima net ir i univera..Beto,siemet turbut bus daug maziau stojanciuju..Krize juk Seip,pasivartyk ''kur stoti''...Ten parasyta.Daugiau padet negaliu niekuo,kadangi mano isvis kitokie egzaminai...Bet nenukabink nosies,istosi!

Žinutė parašyta: 2009-03-24 17:58:01 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

Stojančiųjų gali sumažėti tuo atžvilgiu, kad vidutiniokai vargu ar taip stačia galva puls į universitetus ir plieks tūkstančius už mokslus. Labiausiai motyvuoti į universitetą stoti gabūs. :)

Šiaip jei nesi vienas iš gabesniųjų - gali bandyti į universitetą, bet vis dėlto, labiau linkėčiau rinktis kolegiją.

 

Na mokytojos tevams pamenu ne karta buvo sakiusios ,kad esu gabus, taciau ne mokslai man gi galvoj budavo, kaip ir daug kam :) O dabar gailiuosi zinoma, siais metais stengiuosi, nors pazymiai tikrai nera super, toli grazu, taciau jauciu ir pats pazanga padares, siek tiek :) Nors del egzu tikrai nerimauju, nes manau ,kad tikrai galiu neislaikyti :/

Kodel sakai jog geriau i universiteta nei i kolegija? Apskritai, kokie kolegijos ir kokie universiteto pliusai ir minusai ? Kiek zinau universitetas yra geriau, taciau jei kas nors paklaustu kodel, turbut nezinociau ka atsakyti :) Tai vat ir idomu tie skirtumai. Idomu ir kuo skiriasi igytas issilavinimas kolegijoje nuo issilavinimo universitete ?

Žinutė parašyta: 2009-03-24 19:19:07 | Nuoroda

Ta pati problema kamuoja ir mane...as laikysiu Anglu k. valstybini ir matematikos, Lietuviu k. ir istorijos mokyklinius egzaminus. mano svajone butu istoti i TVM (ten aglu egzaminas vienas svarbesniu, o ja tikrai neblogai moku)  kaip manot ar realu? patarkit kur realiai galima istoti?

p.s Tik negalvokit, kad as labai prastas mokinys, mano vidurkis 8, bet paklauses mokyklos "ekspertu", kurie sake jog siais metais netoks svarbus bus valstybinis egzaminas, nusprendziau laikyt tokius egzus. Taip, kad duosiu gera patarima - neklausykit ka sako mokykloj, nes bus kaip ir man... Dar vienas klausimas, pasikeist i valstybinius jau turbut neimanona taip?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-03-24 21:19:20 | Nuoroda

Tarp kitko,kiek kalbejau su ivairiais zmonemis,tai sake,kad darba greiciau susiranda tie,kas mokesi kolegijoj,nes cia igyjama daugiau praktikos..Tad..kuri darbuotoja priimtumet:ar ta,kas su praktika ar ta,kas be jos?Manau,kad ta,kuris turi daugiau praktikos.

O univeras geriau,nes kaip ir prestizas..Net nezinau,kaip issireiksti.

Pati irgi nesu pirmune.Bet bandysiu tiek i univerus,tiek ir i kolegijas.

Žinutė parašyta: 2009-03-24 21:38:44 | Nuoroda

Nesijaudinkit istosit i univerus visi, na zinoma jei noresit. Pvz: i inzinerija , vgtu univere dabar priima su belenkokio mazumo balais. Ten reikalinigi egzaminai; fizika, matieka ir lietuviu. Bet draugelis istojo islaikes tik lietuviu egzamina ir is to gaves neperdaugiausiai. Na cia aisku priklauso ar norit but inzinieriais. O kalbant apie socialinius, humanitarinius mokslus ir pan. tai jau situacija daug sunkesne, nes ten reikia zymiai didesniu balu, ten nebeprasimusi su mokykliniais ar valstybiniais egzaminais iki 30%. Nu nebent stojant i vakarini, nes dabar ir i teise vakarine uztenka is egzu gaut tik po 50% . Bet kitas klausimas ar noresit mokintis vakare, nes kruvis zymiai didesnis,reik daugiau dirbti savarankiskai ir pan.

O kas del kolegiju ir univeru, tai aisku , kad univeras zymiai geriau, nors cia dar priklauso nuo pacio univero ir kolegijos, bet jei yra galimybe rinktis tarp kolegijos ir univero, tai neabejotinai- univera.Kolegija baiges, gal ir gausi darba greiciau ir lengviau negu baiges univera, bet visgi tas darbas bus panasus i juodadarbio darba, o baiges univera, tai jau gali tiketis kazko auksciau+ cia priklauso nuo zmogaus. Svarbu studijuot tai kas patinka, o ne nebetkur

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-03-25 15:21:07 | Nuoroda

Del juodadarbio nepritariu...Bet seip aisku.reikia stoti ten,kur nori,o ne belekur...

Žinutė parašyta: 2009-04-16 19:30:50 | Nuoroda

Gal galėtumėt kas nors pavardinti specialybes, kurios nereikalauja matematikos tiek stojant tiek mokantis ? Man kilo klausimas... Neturint gero pažymio pvz. lietuvių - į žurnalistiką įstot neįmanoma ? 

Žinutė parašyta: 2009-04-16 23:01:23 | Nuoroda
Zedas_blemba rašė:

Gal galėtumėt kas nors pavardinti specialybes, kurios nereikalauja matematikos tiek stojant tiek mokantis ? Man kilo klausimas... Neturint gero pažymio pvz. lietuvių - į žurnalistiką įstot neįmanoma ? 

 Be šansų.

Žinutė parašyta: 2009-04-16 23:59:28 | Nuoroda

Na žiurint kiek tas „neturint gero pažymio“, bet kiek žinau, tai įmanoma, nes daug lemia stojamasis egzaminas.

Žinutė parašyta: 2009-04-17 13:06:40 | Nuoroda
vartotojas007_700 rašė:

Na žiurint kiek tas „neturint gero pažymio“, bet kiek žinau, tai įmanoma, nes daug lemia stojamasis egzaminas.

Retai atsiranda tokių vunderkindų, kurių lietuvių kalbos pažimys mažas, o egzamino rezultatas viršija 80%...

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:32:11 | Nuoroda
Splatt rašė:
Zedas_blemba rašė:

Gal galėtumėt kas nors pavardinti specialybes, kurios nereikalauja matematikos tiek stojant tiek mokantis ? Man kilo klausimas... Neturint gero pažymio pvz. lietuvių - į žurnalistiką įstot neįmanoma ? 

 Be šansų.

 Klysti. Į žurnalistiką gali papulti net ir su 30 - 40 proc iš lietuvių, jei gerai pasirodysi per konkursinį. Čia apie VU kalbu.

Jei kalbėti apie KU žurnalistiką, čia taipogi jeigu turi 30 iš lt, nereiškia, kad neįstosi. Daug ką lemia ir kiti egzaminai. Na plius dar ir tai, į kokia vietą pretenduosi - vf ir mokamą.

 

Temos autoriui tai patarimas toks - apsispręsti, ar tikrai nori studijuoti, tai tai nėra vien tėvų, draugų ir mokytojų įtaką. Galbūt geriau būtų susirasti darbą ir dirbti, siekti kažkokios karjeros, tai galima daryti ir mokantis neakivaizdiniu. Lietuvoje pernelyg pervertinamas tas aukštasis mokslas - visi lenda į kolegijas ar universitetus, nepaisant to, ar patys to nori ar ne, va kaimynas įstojo, tai ir man reikia stoti.

 

Aš manau, jau geriau niekur nestoti, jei nėra didelio noro (kai noras užeis - galėsi stoti, juk mokytis niekada ne per vėlu). Jau geriau dirbti, nei stoti į kokią VPU socialinę pedagogiką ar dar kur nors, kur jokių perspektyvų nėra. Tik perniek prasėdėti 4 metai.

O jei renkies tarp universiteto ir kolegijos, nemotyvuotam žmogui geriau eiti į kolegiją - lengviau mokytis, greičiau darbą susirasi, praktikos daugiau. O po universiteto gali būti kad teks sėdėti nieko neturint. Tokia jau ta situacija Lietuvoje.

Žinutė parašyta: 2009-05-20 15:43:56 | Nuoroda

 Na cia gal toks nukrypimas, nebaiges uniko negalesi savo firmos kurt ateity, jei noresi :D

  • Informacinės technologijos / VBE 71
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 94
  • Matematika / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 73
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą