kas studijuojat teise?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-23 23:32:18 | Nuoroda

sveiki, kas studijuojate teise? papasakokit, kokiam universitete ir kaip studijos, nenuobodzios, nesunkios? 

Žinutė parašyta: 2009-05-24 15:33:06 | Nuoroda

Studijuojam. VU TF. Rekomenduojam nusiteikti mokytis

Žinutė parašyta: 2009-05-26 10:36:13 | Nuoroda

Studijuoju VU TF. Viskas imanomasakyciau reikia daugiau skaityti nei mokytis. zinoma sesijos nera labai lengvos, ypac kai destytojai isvaromi i nemokamas atostogas per sesija. bet jei labai nori, tai viskas iveikiama, galu gale priprantama. o siaip  tai vistiek skaiciuoji likusius metus(man liko du).

taciau tie kas vaikosi prestizo, tai jo jau kaip ir nera, nes teisininku rinkoje yra labai daug:tiesa, visi kartoja, kad geru truksta, bet geru tu per penkis studiju metus netapsi... tuo labiau, be jokiu nusistatymu ir varymu, MRU teisininkus kepa konvejeriu, ir is ten galbut tik teise ir valdymas kazka paruosia

tai labai gerai pagalvokit pries rinkdamiesi

Žinutė parašyta: 2009-05-26 16:49:09 | Nuoroda

Eilini karta VU TF studentai pila srutas ant MRU studentu. Gerbiamieji, man labai idomu kodel jus darot tokias isvadas? Praeitais metais istojau i MRU teises fakulteta ir labai dziaugiuosi, kadangi pats universitetas tikrai modernus, o ir mokslo lygiu negaliu skustis, desto tikrai kompetetingi ir supratingi destytojai.  Jus pasidomekit kokie konkursai teismuose pvz vyksta ir i ka kreipiamas demesys, praejo jau tie laikai kai i LTU studentus prasciau ziurejo, siuo metu jau yra ir teiseju daug baigusiu LTU, tad neskleiskit dezinformacijos. O kalbant apie privatu sektoriu, tai supratingas dardavys pasirinks ta kandidata kuris jo akimis bus perspektyvesnis. O tobuleti turim visas salygas, cia nuo zmogaus potencialo viskas priklauso. Yra tikrai tokiu studentu kurie nelabai mokosi, bet ju mokslo pasiekimai viska pasako uz save.

Žinutė parašyta: 2009-05-26 17:08:30 | Nuoroda

Asmeniskai siulau aplankyti du universitetus,pakalbeti su zmonemis kurie ismano sia sriti ir padaryti sprendima, nes pasitiketi kazkokiom nepagristom snekom neapsimoka.

Žinutė parašyta: 2009-05-26 21:23:58 | Nuoroda

Kaip jau minejau, be jokiu varymu...

Universitetuose abiejuose buvau: beprotiskai noreciau, kad ir pas mus butu tokia valgykla, nes dabar normalus maistas tik fiziku kavinej, kur ir kainos kaip kavinej ;)

Destytoju tikrai yra geru, ir vadoveliu turit, ir zinoma zmoniu gabiu...Bet ar tikrai gali pasakyt, kad dabratine MRU politika priimti visus ir ruosti visokius specialistus jums priimtina. As manau, kad MRU buvo rimtas konkurentas VU TF, todel zmones ir yra vertinami, taciau pastaraisiais metais kokybe tikrai smuktelejo(ir tai pripazista patys studentai, su kuriais beje bendrauju ir kurie nera pasiryze mirti uz MRU)

Siaip peace :) tik pirmame kurse viskas atrodo kiek kitaip, tada dar esi pasiryzes kovoti uz teisingesni rytoju. As pavyzdziui manau, kad jei MRU butu likes, tik kaip teises universitetas, be jokiu finansu, psichologiju ir su mazesniu studentu skaiciumi(tai ypac taikoma neakivaizdiniui, ir teisem ir muitines veikloms, pasieniui ir t.t.) tai manu, kad jis tikriausiai butu patrauklesnis uz VU TF. O ir cia, visko buna, ir destytojai, kai kurie kad ir bebutu puikiausi teisejai, oratoriai yra ne kokie. ir siaip VU tvarkarasciai siaubingi, kai kurie seminaristai zemiau kritikos ribu, vadoveliu truksta...

Taigi galu gale viskas priklauso nuo studento sekmingos sesijos visiems...

Žinutė parašyta: 2009-05-27 19:26:22 | Nuoroda

 Na jeigu LTU ir butu likes LTU tai dabar nebutu tokios tvirtos finansines bazes kokia yra :) Na taip sutinku, daug teisininku kepa, bet tai nereiskia,kad jie visi ir bus teisininkai, nemazai zmoniu yra tokiu kurie studijuoja tik del diplomo. Na as pirmus metus mokaus, tai negaleciau pasakyti ar ta kokybe smuktelejo, galbut taip ir yra, nes studentu labai padaugejo, destytojai stebisi tuo, sako ,kad sunkiau visa medziaga pateikti kai tiek zmoniu. Teisingai sakai, viskas priklauso nuo studento, jo motyvacijos ir ambiciju. As irgi turiu draugu is VU TF, susidariau ispudi,kad ten tikrai sunkiau mokytis, bent jau pirmam semestre. Nes pas mus pirmas semestras tai galiu pasakyt,kad tikrai juoku darbas buvo, tokia maza izangele, na o antras jau sudetingas, reikia mokytis. Kas liecia MRU valgyklos tai ji tikrai fantastiska, nedaug kur uz 5 lt pavalgyt sociai galima. :D 

Žinutė parašyta: 2009-05-27 22:07:38 | Nuoroda

Paskaicius jau uzsinorejau MRU tiese pirmu numeriu :D kiek girdejau tai tikrai kaip Lietuvoj, tai kokybe ir salygos tikrai geros :) Tik va , kad konkursai labai jau dideli, sunku ir istot :|

Žinutė parašyta: 2009-05-27 22:27:08 | Nuoroda

O ką mano apie šiais metais atsirasiančią teisę VDU? ar ten labai prastai turėtų būti?

Žinutė parašyta: 2009-05-28 10:22:42 | Nuoroda

Na nepasakyciau, kad ten konkursai zveriski. I VU TF aukstesnio balo reikia. MRU maziausio balo pernai reikejo i teise ir penitencine veikla. Galu gale galima stot i mokama, nes kainos tikrai nesikandzioja, teises mokslas vienas pigiausiu. Jei tik yra galimybe tai siulau patiems aplankyt universitetus, nueit i studentu atstovybe, pasiklausinet kaip ir kas. Na, bet jeigu jau kas norit i mru stot ir reikia informacijos tai rasykit man, pakonsultuosiu, pernai irgi zalias buvau ir gaudziau info is visu ;D 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 16:17:23 | Nuoroda

Sveiki! Gal kas studijuojate MRU teise ir penitencine veikla? Butu labai idomu kaip ten kas :) Labai noriu ten stoti,tik kad stojamasis balas nekoks... Gal kas galit kanors papasakot? Buciau labai dekinga :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:16:06 | Nuoroda

Na as siaip apie nemokama net negalvoju nieko, bet kazkaip su istorija man nelabai :) o jej mru stot tai tik i Teise arba Teise ir valdyma ;] I kuri sunkiau istoti?? :D su kokiais patys istorijos rezultatais istojot? :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:16:09 | Nuoroda

Labai panasi programa i paprastos teises, tik veliau yra papildomu dalyku, ta pati teise bakalaura gauni. 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:18:15 | Nuoroda

I teise ir valdyma siek tiek didesnis konkursas buna. Nezinau kaip siais metais bus :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:18:55 | Nuoroda
karalaitis rašė:

Labai panasi programa i paprastos teises, tik veliau yra papildomu dalyku, ta pati teise bakalaura gauni. 

Kokia specialybe pats studijuoji ? :) Kaip sekasi? Kaip pirmi metai, ar labai daug reikalauja ? :D Eh kiek daug klausimu bet bijau, kad teisei labai sunku mokytis ir ishlikti , kad ir labai norisi :)

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:27:50 | Nuoroda

As teise studijuoju, kaip minejau tai pirmas semestras buvo vaiku zaidimai, vienintelis rimtas dalykas tai teises teorija, bet ji abu semestrus. Antra semestra jau atsirado konstitucine ir administracine teises, o cia jau reikia pasimokyti :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:46:07 | Nuoroda

Aisku aisku, nu gal kaip nors :D Tikiuosi po pirmo pusmecio daug studentu neiskrenta kaip pvz VU danzai nutink a;D

Žinutė parašyta: 2009-05-29 10:25:20 | Nuoroda

Po pirmo pusmecio tai kaip ir nera del ko iskrist, po antro galbut :D 

Žinutė parašyta: 2009-05-29 10:46:00 | Nuoroda

Na reiks bandyti jej su istorija pasiseks :D

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:09:48 | Nuoroda

Galiu drąsiai pasakyti, kad VU Teisės fakultete "dėl diplomo" niekas nestudijuoja. Dar pirmame kurse buvo pasakyta, kad mokymosi struktūra, programos ir egzaminavimas parengtas taip, kad "negimę būti teisininkais (ar panašiai)" iki baigiamųjų egzaminų niekaip neprieis. NEBENT esi žiauriai gabus, bet kam tada mokytis toj teisėj tik dėl diplomo, jei tavęs darbas netrauks?

Jau nuo po pirmojo semestro pradeda kristi studentai. Trečiam kurse "didysis valymas" (čia iškrenta, kaip taisyklė, daugiausiai) Dalykas, kurį mokaisi tau turi patiktikti, dėl to "tie dėl diplomų" ir neišsilaiko mūsų VU TF.

Tie, kurie iškrenta, aišku, arba iš viso nuo teisės bėga arba į MRU (žinau keletą, kurie taip padarė, sėdi dabar MRU ir lengvai gyvena. Tikrai nesiskundžia dideliu krūviu).

All in all, jei tu tikrai pasiryžęs ne tik daug mokytis BET IR IŠŠMOKTI, eini į TF. Jei tau reikia tik diplomo, rinkis kitą specialybę arba kitą aukštąją mokyklą.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą