sociologija ar ekonomika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-03 18:34:38 | Nuoroda

sveiki kaip jus manote, kokia specialybe (ekonomika ar sociologja) yra perspektyvesne, kuria verta studijuot? ir kdl?:)

Žinutė parašyta: 2009-06-03 18:55:24 | Nuoroda

Na ir palyginimas :) Kaip kate su lektuvu palygint. Visiskai ir absoliuciai skirtingos specialybes, tik abi socialiniams mokslams priklauso. Ekonomikoj teks kalt ekonomikos desnius, statistika,  mikro,makroekonomikas visokias, matkes daugiau zymiai nei sociologijoj, daug sausumo, kiek esu snekejes su studentais. Sociologijoj ivairesni dalykai truputi, mokslas apie zmogu visgi, ne apie pinigus. Mokomu dalyku sarasa siose specialybese gali susirast betkuriam universiteto tinklapyje, kur destomos sios specialybes.

Kas link perspektyvumo, tai as ganetinai kategoriskas - perspektyvus yra zmogus, o ne specialybe. Jei tau patiks tai, ka mokais - neprazusi. O siaip, pakalbejus su protingais zmonem, sako, kad sociologija siuo metu Lietuvoj daug perspektyvu neturi. Cia dar tik atsiranda susidomejimas ja, tuo tarpu Europoje tai jau populiari specialybe ;) Ekonomistu siuo momentu Lietuvoj ant kiekvieno kampo... Zinau viena ekonomista, kur senukuose prekes delioja (kaip jau sakiau, perspektyvus tu, o ne specialybe). Aisku, su ekonomika atsiveria didziules galimybes, bet aplamai tai ziuret turi kas tau labiau patinka. Nes ekonomika mokytis sunku, gali ir nebaigti, o sprendziant is klausimo tai arba nesi dar abituriente arba nevisai suvoki pasirinkimo svarba :) Tai tiek. Peace. 

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2009-06-04 13:23:29 | Nuoroda

na na:) tik visiskaivadeles atleides gali nebaigti ekonomikos:) nes i ja sunku palyginus istot, tad stoja jau turintys galvas, o tokiems ir mokytis nera sunku:) ir ekonomika nera sausas mokslas:) kai domiesi, labai idomu:) matematikos grynos tik metai, o veliau paprasciausia aritmetika:D zinoma, sociologija mat apie zmogu:) bet va, ekonomika mokydamasi paragausi ir sociologijos kurso:) dar pirma semestra man bent ji buvo:) ir siaip, teoriskai idomu turetu but studijuoti sociologija, kaip ir kokia antropologija, bet va VU SA prezidente studijuoja ja ir sake, jog nera suzaveta:) tad manau, kai persistengi dedamas viltis, kad ta specialybe bus labai idomi, dazniausiai ir nusivili:) tad tiesiog reik ziuret, kas tau bus idomu nepaisant to, kaip neidomiai viska gali pateikti destytojai:)

Žinutė parašyta: 2009-06-08 00:29:14 | Nuoroda

 Aisku, kad sociologija idomiau, nei ekonomika! :) Studijuojant sociologija VU gaunama ekonomikos ziniu (yra privalomas ekonomikos ivado kursas, dar pasirinkti galima viesojo sektoriaus ekonomika, vadyba, marketinga, ir siaip is laisvuju dalyku galima derinti ka nors). Yra net dalykas ekonomikos sociologija, kur sociologai analizuoja ekonomistus :D (nu cia taip grubiai pasakiau, is tiesu ten toks kompleksiskas dalykas). Vienzo, sociologija, baisiai idomus daiktas. Su antropologijos studijom nelyginciau, nes skirtinguose fakultetuose yra, todel lygiai skiriasi (VU filosofijos fakultete studijos geros labai :)

Del perspektyvu.. Pritariu anskciau issakytai nuomonei, kad nuo zmogaus priklauso. Siaip Amerikoj labai aukstai reitinguojami sociologai. Europoj taip pat populiari specialybe. Juolab, kad galima po to labai ivairiai derint su kitais mokslais (medicinos sociologija, politikos sociologija, kriminologija ir t.t.), tai magistranturoj galima jamt kokias Europ studies ir siaip bet ka is social studies. Galimybiu kruvos, tereikia noro :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą