Molekulinė biologija VU
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-19 23:20:49 | Nuoroda

Norėjau parašyti į paprastą biologiją, bet pamaniau sukurisu naują temą. Tai va. Kas planuoja čia stoti? Nedaug info apie ją galima rasti, gal kas gali pasidalinti savo patirtimi? Savo pažįstamų patirtimi? Ar dideli konkursai į šią specialybę? Kol kas tik čia stot ir tenoriu. Ale kaip pasiseks, vienas Dievas težino.

Žinutė parašyta: 2009-06-20 15:51:37 | Nuoroda

 

Sveika, as turiu pazistama kuri ten studijuoja. Tai konkursinis balas nera labai aukstas, lygint su medicina ar biochemija. Stojant reikia tureti geru matematikos ziniu, fizikos, taip pat be abejo chemija ir biologija. Pirmam kurse visus metus bus aukstoji matema, labai daug zoologijos, botanikos. Pirmas kursas labai panasus i biologijos studiju programa, taciau antram kurse prasideda labiau specialybes dalykai, pvz biochemija. Lietuvoj perspektyvos mazos,nes laboratoriju mazai, todel ar verta stot ar ne, paciai sprest. Mano pazistamai pradzioje nelabai patiko, truputi gailejosi, bet dabar jau nebe :)

  • Biologija / VBE 94
  • Chemija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Matematika / VBE 94
Žinutė parašyta: 2009-06-21 13:26:38 | Nuoroda

Sveiki,

Aš studijuoju molekulinę ir jau pradedam baiginėt pirmus metus (liko praktikos mėnuo).

Apie įstojimą. Aš buvau tarp savo įstojusių kursiokų 23, su 93% biologijos, 60% chemijos ir 78% lietuvių k. Paskutiniai įstojusieji turėjo turėt bent 70% bio ir maždaug apie 50% chemijos. Paskutiniojo įstojusio balą galėsiu patikslinti vėliau, jei domins:)

Visų pirma, stojant čia, turit nusiteikti, kad teks daug mokytis. Net tam pačiam penketui reikia pakankamai visko žinoti ir išmanyti. Privalumas - gera atmintis, nes teks mokytis daug lietuviškų-lotyniškų pavadinimų, sistematikas (zoologijose ir botanikoje). Fakultete molekulės, biologai ir ekologai mokosi daugmaž tuos pačius dalykus pirmus metus, bet sunkiausios užduotys tenka mums molekulėms, truputį lengvesnės biologams, ir dar lengvesnės ekologams (taip buvo chemijoje).

Apie žmones. Nusiteikit sutikti daug keistuolių:D nuo visiškų moksliukų, kurie visus dalykus mokinasi dešimtukais ( ir bet ką padarys, kad tik tą pažymį gautų) iki atsipūtusių, gyvenimu besidžiaugiančių žmonių (bet aišku jų pažymiai nebūna niekada aukščiausi:D). Kursas susiskaldęs (bent jau pas mus), todėl labai svarbu yra išsirinkti organizuotą seniūną, kurissugebėtų visus atgal apjungti, ir nei vieno neišskirtų.

Matematika bus visus metus, pas milijono metų senumo dėstytoją:D Dalykas sunkus, daugeliui neįkandamas, stengiasi tik išlaikyti ir bala nematė:D Žmonės ne tik, kad nesupranta nieko, bet ir dėstytojas aiškina nepaaiškinamai, todėl daugelis net nevaikšto į paskaitas, nes bergždžias reikalas:D Aišku, yra tokių, kurie viską moka ir turi 10(vienetai) :) Bet ir pakankamai neišlaikiusių iš pirmo karto (kartais ir skolas gaunančių).

Chemija. Rudenį nesunkus kursas, dėstytojas linksmas, mėgsta bendrauti su studentais, pasakoti įvairias istorijas, "pamokyti" ne vien chemijos. Per laborus yra ką veikti, būna kad nesigauna norimas rezultatas, bet įdomu. Pavasarį kur kas sunkiau, nes prasideda organika. Dėstytoja gera, negaili pažymių, bet reikalauja daug mokėt. Pats dalykas ganėtinai sunkus, sunkūs koliai, egzaminas lengvesnis, bet būna pakankamai neišlaikiusių (apie skolas dar nežinau, paaiškės rudenį:D)

Zoologija. Bestuburiai rudenį - dėstytoja maloni, rūpinasi studentais, daug informacijos, bet ją išdėsto visą ir aiškiai, duoda savo skaidres. Koliuose daug klausimų, todėl nežinant kažko, dar galima gauti gerą balą. Laborai įdomūs, bet reikia daug piešti, daug darbo su mikroskopais.Su stuburais kitaip, dėstytojas nelabai suinteresuotas savo studentais, išdėsto medžiagą prabėgom, pasako: va čia tą ir aną patys pasiskaitysit. Būna kad atėjus į paskaitą, sužinai jog jos nebus:D Laborai kol kas man patys įdomiausi buvo. Duoda papjaustyt šį bei tą, pažiūrinėt užkonservuotus išpreparuotus gyvius. Laborams reikia mokintis ir atsiskaitinėt dėstytojui praeito per paskutinę paskaitą gyvūno sandarą, kaip veikia vidaus sistemos ir pan.

Botanika. Patariu lankyti VISAS paskaitas, nes gerai išdėstoma medžiaga, tik tai kas būtina ir bus atsiskaitymuose, ir patariu viską konspektint. Per laborus duoda patyrinėt augalų įvairių, reikia tyrinėtų augalų sistematikas lotyniškai ir lietuviškai atsiskaitinėt.Daug darbo prie mikroskopų.

Ekonomika, psichologija, fizikinis pasaulio įvaizdis - daug pastangų įdėt nereikia:D Reikia arba gudraus nusirašymo(psichologijoj) arba tieisog galima išmąstyt (ekonomika, fizikinis).

Dar vasaros praktika mėnesio trukmės. Dvi savaitės skiriamos zoologijai (vabalų, vabzdžių, drugių rinkimas, 3 žmonėms reikia 100 gyvių kolekcijos, žvėrių stebėjimas), ir viena savaitė algologijai ir mikologijai(dumbliai ir grybai), ten ir juos rinksim ir tyrinėsim atseit:D). Plius, grįžus į Vilnių, mus pasiima botanikas ir kankina dar savaitę. (trys tyrinėjimo objektai:miškas, pieva, vanduo, būdingus augalus atpažinti, paklausyti dėstytojo, parašyti testukų iš to, pasidaryti herbarą, ir parašyti darbą grupėse).

Antriems metams laukia vėl matematika, fizikos daug reiks, chemijos dar daugiau ir sunkesnės nei pirmais metais.

Man asmeniškai studijos patinka, nors ir nesimokau pačiais geriausiais pažymiais, bet įdomu, tik reik ištvert du metus nelabai susijusių dalykų, kurie dažnai molekulei būna pakankamai sudėtingi). Turint bendraminčių draugų iš kurso - dar smagiau;) Kiekvienas randa savo kompanijas.

Tai tiek, tikiuosi bent kiek apšviečiau situaciją, jei dar kažką pamiršau paminėti, kas jus domina, rašykit, bandysiu atsakyt;)
 

Žinutė parašyta: 2009-06-21 13:36:48 | Nuoroda

Buvo labai idomu paskaityti, nes ilgai masciau apie sia specialybe. Aciu, kad nepatingejai taip aiskiai ir idomiai parasyti !!

Žinutė parašyta: 2009-06-21 13:52:21 | Nuoroda

ieva_molekule, šaunu, kad nepatingejai gana issamiai papasakoti ;) Sekmes praktikoje

Žinutė parašyta: 2009-06-21 19:01:19 | Nuoroda

Gerą litaniją Ievakas pavarė :) marš skolom mokytis ;)

Tiesa, kad molekulių lygis aukštesnis nei kitų bio mokslų GMF'e. Jei jau stoji tai būk stropus ir naudingas .

  • Biologija / VBE 85
  • Chemija / VBE 43
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 36
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2009-06-21 19:54:05 | Nuoroda

Ei, aš neturiu skolų:D Nebent anksčiau už kitus žinai, kiek iš matiekos gavau:D

Gendaki, ačiū už linkėjimus:)

Anyway, klauskit visi, kas dar jus domina (iki kito pirmadienio:D). Atsimenu pernai irgi ieškojau informacijos, bet jos buvo labai minimaliai, todėl suprantu jus:)

Žinutė parašyta: 2009-06-23 23:41:11 | Nuoroda

Ui, ačiū labai. Tikrai malonu, kad taip apšvietei.

Stoti čia noriu dėl to, kad tai man atrodo labai įdomu. Na biologija molekulių ir genų lygyje, visada buvo įdomiausia man genetika ir pan. Magistratūrą žadu imti genetiką. O čia būtų puikiausias įvadas, geriau nei paprasta biologija, kuri iš vis nėra niekaip specializuota.  Mačiau, kad pirmuose kursuose teks pavargt su matematika ir fizika. Bet pasistengsiu ir viskas bus gerai. matematika visada gerai sekėsi, kol nepasiėmiau jos paksutiniais metais B lygiu, nes nusprendžiau nelaikyt jos egzo. tai ne ką ir progresavau. O šiaip dievinu biologiją, mėgstu organinę chemiją, dėl to nebijau. O užvis labiausiai laukiu laboratorinių.

Dėl darbo perspektyvų Lietuvoje nesijaudinu labai. Visa ši sritis dabar sparčiai vystosi ir populiarėja. galų gale visada tam yra užsienis.

na o dėl balų, bjau, kad chemijoje susimoviau, dėl lietuvių neaiku. Jei ką, teks tada viologiją paprastą rinktis. Tik dar įdomu, ar ši specialybė yra populiari tarp stojančiųjų. Kiek pernai buvo stojančių?

Žinutė parašyta: 2009-06-27 23:31:27 | Nuoroda

Va dar įdomu, ar pavyks šiais metais į vf su tokiais balais įstot..

Žinutė parašyta: 2009-06-28 02:14:53 | Nuoroda

Is esmes, studiju programa yra rimta... ir, kaip kazkas forume yra sakes, neperspektyviu specialybiu nera, yra tik neperspektyvus zmones

 

@Muuuu

O ka tu cia veiki? Eik laikyt koki manualiniu igudziu stojamaji ar dar ka nors

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą