Ką norėčiau pasakyti Švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-22 15:37:16 | Nuoroda

Egzaminus vienaip ar kitaip išsilaikėm...

Prašymai dėl stojimų jau paduoti arba ruošiami paduoti...

Dabar ore tvyro neramaus laukimo metas - kiek gausim, ar įstosim, ar mokėsim už mokslą. Stebint abiturientų ir kitos akademinės bendruomenė diskusijas tiek čia, tiek kitur vis labiau ryškėja nepasitenkinimas skubota mokslo reforma. Dar daugiau žibalo įugnį šliūkštelėjo istorijos egzaminas, kurio užduočių formulavimo teisingumu irgi daugelis suabejojo.

Kol sėdim kumščius suspaudę ir laukiam rezultatų, parašykim visi po vieną žinutę mūsų Švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui. Mes, t.y. Studijos.lt administracija, rasim būdų kaipvisas Jūsų žinutes perduoti ministrui bei padaryti viską, kad jis pats jas perskaitytų.

Iš karto pabrėžiame, kad bus trinamos visos necenzūrinės bei tiesiogiai asmenį žeidžiančios žinutės, todėl išpasakokit tai, ką jautėt, išdėstykit, jei buvot apgauti ar nuvilti...

O kad būtų šiek tiek smagiau rašyti, pažadame geriausių žinučių autoriams padovanoti originalų kompiuterinį skrydžių lėktuvu simuliatorių bei knygą


 

Žinutė parašyta: 2009-06-22 16:22:40 | Nuoroda

Noreciau paklaust, kokie yra pagrindiniai argumentai ir kodel buvo keiciama 16 pasirinkimu sistema i "16+16" sistema, jei daugelis buvo patenkinti turedami galimybe kombinuoti universitetu ir kolegiju programas kartu? Siais metais jei istoji i univera, kolegiju sarasas net netikrinamas, tad realu kad gali istoti i mokama universiteto programa tuo tarpu kai tavo balas butu tenkines ir finansuojama kolegijos programa.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 16:29:16 | Nuoroda

Pradedu laiska, kuris turetu prasideti: "mielas Gintarai Steponaviciau" bet vietoj zodzio "mielas" verciau panaudociau sio zodzio antonima, taciau nenoriu Jusu izeisti, nes mano zinute taip ir nenukeliaus pas Jus. Noreciau suzinoti, ar jums svarbi Lietuvos ateitis?Ar ziurite tik savo paties interesu? Taip taip, tik tokie kaip Jus- turintys pinigu gali mokytis, o kas bus tiems kurie yra is daugiavaikiu seimu?mano tevams taip pat ne pyragai su pinigais, tai nusprendziau kad rinksiuosi moksla ta, kurio ne pati noriu ir zinau kad jis butu mano jegoms ir sugebejimams, o ta kuris yra pigus, palyginus su kitais. ir nemanau kad busiu gera specialiste. tiesiog noriu tureti kazkoki diploma. gal ateityje pravers, nors ir Lietuvoje, vargu ar susirasiu darba kad nereiketu galo su galu sudurineti ir kruopomis maitintis.

Jus manote kad mes esame tinkami buti bandomaisiais triusiais?Manau priklausome  Europos Sajungai, tai kodel per televizoriu, vietoj nevykusios keliones ar netinkamos internetu uzsisakytos prekes pirkejo teisiu, nerodo reklamos del musu teisiu?Jus is musu aiskiai tyciojates kaip tik galit. Ir nereikia zadeti kad viskas bus gerai, nes tai tik Jusu zodziai. O jus visi vartotes kaip inkstai taukuose. Gerai kai bapkiu kisenese pilna!

Žinutė parašyta: 2009-06-22 16:41:31 | Nuoroda
dorido rašė:

Noreciau paklaust, kokie yra pagrindiniai argumentai ir kodel buvo keiciama 16 pasirinkimu sistema i "16+16" sistema, jei daugelis buvo patenkinti turedami galimybe kombinuoti universitetu ir kolegiju programas kartu? Siais metais jei istoji i univera, kolegiju sarasas net netikrinamas, tad realu kad gali istoti i mokama universiteto programa tuo tarpu kai tavo balas butu tenkines ir finansuojama kolegijos programa.

 Nusišneki. Iš kur ištraukei, kad jei įstoji į universitetą, niekas nežiūri kolegijų. Prieš rašydamas tokius kaltinimus, įsitikink, kad tai tiesa. Nieko nežinai ir kažką aiškini. Kaip nervina mane tokie...

O mano žinutė G. Stepanavičiui:

Žinutė parašyta: 2009-06-22 16:53:44 | Nuoroda

Ka čia be pasakius siaip nepritariu tokiems dalykams kuruos dabar daro smm. Visų pirma nesamonė jog viskas vertinama pagal mokyklos baigimo egzaminus. Jei ne šis dalykas tai viskas ok būtų.

Ps

na taikytis galėtų.Ir žinau kad stumsite kas neimoko ir pan ,bet as nesimokiau ir visteik zinau ,kad islaikysiu visus daugiau nei 50 va is IT gavau 73

Žinutė parašyta: 2009-06-22 16:59:59 | Nuoroda

Gerb., Ministre,

Noriu padėkoti savo ir kitų vardu, kartu ir pasveikinti, pradėjus įgyvendinti mokslo reformą. Nors skelbiamą, kad mokslo reformai jau 20 m., tačiau realiai ji pradėta įgyvendinti tik šiemet, deka Jūsų. Lietuva nedidelė šalis, neturinti nei gamtinių išteklių, kaip Rusija, nei tiek pigios darbo jėgos kaip Kinija, o šiuolaikiniame, ambicingame pasaulyje, butina pasiūlyti konkurencingą prekę. Ta prekė, manau, galėtų tapti žinios, aukšta žmonių kavlifikacija ir tai - bene vienintelė niša Lietuvai. Kokybiška edukacija yra pagrindinas žinių ekonomikos ir žinių visuomenės. O vieninetelis kelias padaryti ją kokybiška, mano nuomone, atnešti į ją laisvosios rinkos principus, kuriuos Jūs diegiate. Tokiu keliu, reikia ir toliau eiti, pats siektiniausias pavyzdys turėtų būtų Suomija, kuri yra be galo panaši į Lietuvą, tačiau lyderiauja Europoje aukštosiomis technologijomis. Neįšvengiamai busite kritikuojamas, engiamas, tačiau noriu palinkėti sekmės ir padėkoti, ėmumsis tokio Titaniško darbo, vardan Lietuvos ateities. Klaidos neišvengiamos, tačiau svarbu, kad jos būtų taisomos ir prpažystamos, žinokit, kad yra žmonių kurie vertina ir palaiko Jūsų darbą, tarp jų ir aš.

Sekmės!

Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:07:00 | Nuoroda
R.V.U. rašė:

 Kaip matau, čia nei vieno rimto pasisakymo nebus, kurį būtų verta perduoti G. Steponavičiui.

Mokytis gali ne tik tie, kurie turi pinigų, bet net labiau tie, kurie yra protingi, gerai mokosi. Jei tu nesugebėsi įstoti į valstybės finansuojamą vietą, tai galbūt nesi tokia gabi ir tau net neverta siekti aukštojo mokslo. O šiemet juk dar daugiau valstybė finansuos studentų nei pernai.

 Labai atsiprasau kad as ne i tema, bet nesusilaikiau nepakomentavus. Tokie komentarai mane tiesiog siutina, kas tu toks, kad sprendi kam verta siekt aukstojo mokslo, o kam neverta? tipo jei nepasiseke taip gerai per egzamina kaip norejai, ir neistojai i savo svajoniu specialybe(kadangi joje reikia aukstu balu) tai reiskia, kad esi nevertas siekti aukstojo mokslo? susimastyt, vaike, ka kalbi, nes tavo kalbos ne tik kad nebrandzios, bet isvis vaikiskos. Pats (ar pati, nzn) tik aiskina visiem ,,tu nenusisnekek, tu pirma suzinok, tada sakyk'' o pats, pasirodo nieko nezino, ir kitiem dar matai sako.  

 

O gerbiamam G.Steponaviciui noreciau pasakyt, kaip jus ,,paklosit'', taip mes ismiegosim. Rezultatai, kurie, kaip jus saket ,, bus matomi po 2-3 metu'' tikrai nebus tokie, kokiu tikejotes, nes kaip niekad daug bus emigravusiu ar net nestojusiu studentu.

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 79
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:10:39 | Nuoroda

Gerb. Ministre,

Mano nuomone, reforma nėra blogas dalykas. Naujovių reikia tam,kad galėtume stumtis į priekį. Tačiau man labai nepatinka principas ,,rinka viską sutvarkys'', beje, tai buvo kone vienintelis dalykas,kurį išgirdome iš jūsų siųsto sekretoriaus. Dar vienas dalykas,kuris yra absurdiškas,tai kainos už mokslus. Na,bet neskaitant šitų dalykų,kuriuos tikėkimės laikui bėgant sutvarkysite, ačiū, kad stengiatės nors kažką daryt.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:22:48 | Nuoroda

Situacija : abiturientas nori stoti i sociologija. 2009m. pradzioje pasirenka tuos egzaminus, kuriu reiks butent sociologijai, nes tik ten nori stoti ir kitur ne neziuri. Uzregistravus prasyma laikyti VBE egzaminu centre, iseina mokslo reforma ir paaiskeja, kad vietoj istorijos, jam reiks matematikos ir pakeisti nieko jis, kaip ir, negali. Gerbiamas G.Steponavicius teige, kad is esmes tvarka nesikeis, bet akivaizdu, kad ji keiciasi ir cia tik vienas is keliu pavyzdziu. Dar vienas klausimas - jei siais metais niekas is esmes nesikeicia, tai koks yra siu metu pokyciu tikslas ? Ir dar : jei jau vyksta reforma, tai kodel jos taikyti negalima busimiems 10okams, kurie tik masto ka rinksis mokytis, kokius egzaminus laikys ir kaip deliosis mokyklini gyvenima abituroje ? Kodel "greituoju budu" isleista reforma taikoma siemetiniams abiturientams, kurie ir taip tu rupesciu per akis turi ? Ar 2 metai taikant reforma ir adaptuojant 10okus gali suzlugdyti Lietuvos svietima ?

 

Aciu is anksto, jei i klausimus bus atsakyta. ;)

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:28:03 | Nuoroda

Steponavičiau,  versk iš NEC vodovo posto tą seną tarką Šukienę, nes pas ją nulis kompetencijos!!!

  • Geografija / MBE 9
  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 55
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:33:10 | Nuoroda

Dėl roformos pritaikymo šiuometiniams dvyliktokams,o ne 10-tokams aš ir nesuprantu....

Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:35:39 | Nuoroda

nepatiko man visai tos reformos, taip pat kai kurias studijas pakeite jau po egzaminu pasirinkimo, del to keli klasiokai nukentejo. Kas kaltas?

  • Fizika / VBE 87
  • Informacinės technologijos / VBE 84
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 26
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 51
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:48:57 | Nuoroda

Pritariu pries tai rasiusiems kai kuriems, taigi pagrindiniai klausimai butu - kodel reforma taikoma dvyliktokams, o ne desimtokams ir jaunesniems, kai dar galima su ja susigyventi ir apsiprasti? 

Ir kodel jau po egzaminu pasirinkimo pasikeite reikalavimai stojant i kai kurias aukstuju mokyklu specialybes? pvz i sociologija. Tai yra auksciausio laipsnio pasityciojimas is musu-Lietuvos ateities zmoniu.

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 79
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:50:17 | Nuoroda

Gerb. Ministre.

 

Kai po 08 metų seimo rinkimų gavote šį posta, su jūsų atėjimu siejau daug vilčių. Bent jau savo mokykloje buvau vienas iš nedaugelio palaikiusių jūsų reformą. Pilnai sutinku su mintimi, kad studentas turi mokėti už studijas. studijos yra investicija į savo paties ateitį, taigi logiška, jog studentas pats turi investuoti į savo ateitį.  Bet ne viskas taip gražu, esu priverstas išreikšti didelį pasipiktinimą dėl egzaminų paruošimo ir jų tikrinimo bei vertinimo proceso. Šie metai pirmieji, kai dvyliktokas šitiek laiko turi laukti ir nervuotis norėdamas sužinoti kaip gi jis išlaikė egzaminus. Taipogi mane įsiutino tai jog tiek pakartotinės tiek pagrindines seijų rezultatai bus skelbiami vienodu laiku. ..

  • Biologija / MBE 8
  • Geografija / MBE 9
  • Istorija / VBE 83
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 11
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 20
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:50:29 | Nuoroda

Norėtume paprašyti, kad šioje temoje nepradėtumėte diskusijų - rašykite visi po vieną žinutę su konkrečiu tekstu ministrui. Kitos žinutės bus trinamos

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-06-22 17:56:44 | Nuoroda

Na,noreciau pasakyti tik tiek, kad visa si reforma yra labai skubota ir ne itin kokybiska, todel siais metais jos nederetu priimti. Tokio masto reforma turetu buti svarstoma ne vienerius metus. Kaip matome, valdzia galvoja, kad jie yra protingi, todel viska sutvarkyti sugebes per pusmeti(gal net maziau).

Kam abiturientams reikia pasakoti apie paskolu pliusus, jei su bankais dar net nera suderintos palukanos? Kam jiems reikia tvirtinti, jog palukanos bus nebe 11%, o tik 6,5%, kai bankai dar siekia jas padidinti? Na tai issiaiskinkit pagaliau su tai bankais, ir tik po to skelbkit, kokie jus saunuoliai,kaip gerai mums padarete.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 18:02:56 | Nuoroda

Kodėl reforma priimama šiais metais, o ne po 2 metų?

Atsakymas kad viskas buvo paskelbta prieš 2 metus netinka, nes nebuvo paskelbta ir niekas nežinojo kokie bus koeficientai

Žinutė parašyta: 2009-06-22 18:30:47 | Nuoroda

Gerb. ministre Steponavičiau,

manau , kad jūsų įvykdyta reforma yra pernelyg skubota. to pasekmės - sudužę dalies abiturientų viltys įstoti į norimas specialybes dėl staiga pakeistų egzaminų ir reikalingų pažymių stojant bei krizės metu dėl pinigų stokos užkirsti keliai abiturientams stot į norimas specialybes. jūs sakysit neturtingiesiams išeitis - paskolos? tačiau trėtumėte suprasti, kad jauni žmonės mažiausiai nori vos baigę mokyklą tapti bankų vergais...

taip skubotai pakeisti priėmimo tvarką buvo pernelyg žiauru mūsų atžvilgiu. jūs savo skubotomis reformomis parodėte, kad jauni žmonės Lietuvoje yra visiškai negerbiami ir nevertinami. manau, jaunuoliai turi būti skatinami siekti puikaus išsilavinimo, o ne skatinami tapti bemoksliais juodadarbiais ar pfoftekininkais. apskritai įdomu išgirsti, kodėl šiemet taip skubiai viskas pakeista.

dar norėčiau pasidomėti dėl konstitucijoje įrašytos frazės, kad finansuojami bus gerai besimokantieji studentai. studentai, ne abiturientai. kodėl konstitucija reformomis yra pažeidžiama?

ačiū.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 18:50:58 | Nuoroda

Gerb. Ministre,


Norėčiau pareikšti savo nuomonę apie šią reformą. Aš seniai pastebėjau netvarką aukštojo mokslo sistemoje ir tiesiog ydingą tvarką, todėl tikrai nudžiugau pradėjus dirbti šiai Vyriausybei ir Jos pasiryžimui pagaliau užsiimti šiuo Lietuvai gyvybiškai svarbiu klausimu. Ypač daug vilčių dėjau į Jus, kaip jaunesniosios kartos atstovą, kuris turėjo labiau suprasti jaunimą ir jo lūkesčius. Visgi įsibėgėjus reformos vykdymui supratau, kad reformos nebebus įmanoma įgyvendinti dar šiemet ir beveik neabejojau, jog savaime aišku ji bus atidėta, nes nebus norima tokių svarbių pakeitimų imtis pernelyg skubotai. Visgi aš klydau – Jūs buvote pasiryžęs reformą įgyvendinti jau šiemetinei laidai. Nenorėčiau labai kritikuoti šios reformos, nes ji tikrai reikalinga Lietuvai. Turbūt geriau tokia reforma nei jokios (nors tai diskutuotinas klausimas). Visgi, mano manymu, reforma pradėta ne iš to galo. Iš pradžių reikėjo kelti universitetų lygį, jų prestižą, mažinti jų skaičių, o ne apsiriboti valstybės finansuojamų studentų skaičiaus mažinimu (nors teigiama, kad finansuojamųjų skaičius net padidėjo, aš, dalinai mokamų vietų panaikinimą, laikau kaip finansuojamųjų sumažinimą). Taip pat per vėlai buvo sužinota krepšelio gavimo tvarka, kooficientų santykiai, o ypač reikalingi egzaminai atskiriems dalykams, kurie buvo paskelbti jau po egzaminų pasirinkimo. Dėl to nukentėjo nemažai abiturientų. O pati didžiausia klaida – abiturientų informavimo apie šią reformą trūkumas. Skaitant forumus, kalbant su klasiokais susidaro įspūdis, kad dalis jų net nežino esminių reformos tikslų ir pasikeitimų aukštojo mokslo sistemoje. Abiturientus reikėjo informuoti dar jiems esant mokykloje: per mokytojus, rengiant specialias paskaitas ar kaip nors kitaip, o ne palikti mus klaidžioti tamsoje, kol patys susivoksime kas, kur ir kaip.. Savaime aišku šiemet nieko pakeisti nebeįmanoma, tad mums, abiturientams, teks ištverti šią vykusią ar nevykusią reformą. O kokia ji, tikiuosi paaiškės artimiausiu metu (nors kai kuriems jau seniai aišku kokia lemtis laukiu šios skubotos reformos..). Ir tuomet viliuosi, jeigu prireiks, Jūs prisiimsite moralinę atsakomybę už visa tai, turėsite politinės valios ir priimsite vienintelį tinkamą sprendimą tokiomis aplinkybėmis.
 

  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-06-22 19:10:01 | Nuoroda

Taigi , taigi. Nebūsiu abejinga viskam, tad pareikšiu savo nuomonę.

Tiesą sakant, tiek daug makalynės pridirbta čia, kad neįsivaizduoju nuo ko pradėti. Gal geriau pradėsiu tuo, kad iš tiesų jaučiuosi nekaip. Visgi, visąlaik buvome su tėvais, jie mus globojo, saugojo, gynė, mokė. Atėjo laikas, kuomet patys privalome rūpintis savo ateitimi. Tai nereiškia, kad tėvai mums daugiau nebegali padėti. Anaiptol, kaip dabar studentams išsilaikyti be tėvų paramos? teoriškai neįmanoma. Taigi, ką aš tuo norėjau pasakyti?

Jaučiu šiokią tokią moralinę žalą dėl skubotų jūsų veiksmų. Kas vertė taip skubėti?

Aš ruošiausi stoti į KU "rekreaciją ir turizmą" bei į VPU "Geografiją". Tinkamos informacijos laiku negavau, todėl , savaime suprantama, pasirinkau egzaminus, kurių reikėjo iki šiol.Nežinau , kaip man seksis įstoti. Bijau, kad nereikėtų mokėti tokių sumų, o į valstybės finansuojamas nelabai ir pateksiu.

Taigi, "graži" pradžia laukia: už mokslus tūkstančiai, plius dar pragyvenimas svetimame mieste  į kurį įeina būstas bei maistas. Koks gali būti mokslas tuščiu pilvu?

Labai norėčiau, kad dar šiemet, neskaitant moralinės žalos, atlaidžiau vertintumėte stojančiuosius dėl egzaminų. Iš kur mes galėjome žinoti, jog taip nutiks?

 

 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą