Tarptautinė teisė ar psichologija?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-09-05 13:27:59 | Nuoroda

Esu dar tik dešimtokė, bet nuo darželio svajoju apie teisę, advokato darbą. Visą laiką nekilo jokių abejonių, kad būtent teisės ir sieksiu, kol ne artimi žmonės pradėjo viską "balamūtinti". Iš visų pusių girdžiu " Teisė neperspektyvu, rinkis psichologiją, tai bent darbą gerą turėsi" ir t.t. Žinoma, jie neverčia manęs keisti savo sprendimą, bet pataria, todėl norėčiau jūsų pagalbos, gal ką nors galite patarti, ar palyginti šias dvi profesijas.

Žinutė parašyta: 2009-10-01 02:39:55 | Nuoroda

Reik sukurt tinklapi? uzeik cia ;) temos pavadinimas
tekstas----Kuriu Web puslapius pilnai su apsaugom nuo isilauzimu . Su
stulbinanciu dizainu . Kuriu puslapius ir zaidiminiams serveriams kaip (cs)
(sa-mp) (mu) (l2) ir kiti jai norite tureti sawo asmenini web saita
parasikyte man i skype ssexxiuus arba i emaila
 

Žinutė parašyta: 2009-10-13 22:52:16 | Nuoroda

Na manau, visai pats laikas galvoti apie tai:)

Šiaip teisė atvers tau daug kelių, ir jei renkiesi ją ne dėl to, kad mama liepė,o jauti, kad tau ji patinka-tai puiku! Daug kas sako, kad ji- vienas kalimas, bet...ką žinau, mano brolis, ją baigęs, įtikinėja, kad visai ne,nors aš manau, kad jam tiesiog ji patiko:D

Psichologija yra gan paklausi taip pat, ir, mano manymu, dar belekaip įdomi! (tiesą sakant, už teisę gal įdomiau). Darbas turėtų būti sunkus, pagalvok, ar emociškai galėtum jį dirbti? Nors aišku, priklauso nuo to, ką tu darysi, yra daug pasirinkimų.

Tiesiog teisei turi labai gerai mokėt istoriją. Labai labai, tobulai, ir 11-12kl ji bus daaaug sunkesnė nei dabar:/ Psichologijai turi labai gerai mokėti matematiką..

Žinutė parašyta: 2009-10-25 16:16:09 | Nuoroda

Tikrai ne tobulai ir tikrai nebus sunkesnė istorija, ten tik kartojimas. Žiūrėk, kas tau labiau prie širdies - matematika ar istorija ;)

Žinutė parašyta: 2009-10-25 17:11:53 | Nuoroda

nepasiduok provokacijoms. Jei tikrai svajoji apie teisės studijas, tai ir siek to, neleisk, kad kas nors sugriautų tavo svajonę. Beje, teisė yra labaiu perspektyvesnė negu psichologija.
Sėkmės tau.

Žinutė parašyta: 2009-10-26 13:33:16 | Nuoroda

Jei mąstytume filosofiškai (ar kaip kitaip), likimas Tau siunčia išbandymą: ar atsilaikysi spaudimui, ar ne.  Patarinėti lengviausia, bet žmogus visada turi apsispręsti PATS. Jei teisė jau seniausiai traukia, tai ko imi į galvą visus tuos nerimtus pasiūlymus? O nei teisė (nei daug kam baisiai atrodanti medicina) nėra sunkiau už kitas studijas: aukšojo mokslo diplomas ne už išgertuves suteikiamas, o už sunkų darbą.

Sėkmės ir eik SAVO keliu.

 

  • Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2009-10-29 13:55:48 | Nuoroda

Labas. :)

Gerai, kad jau dabar domiesi tuo, nes reikia zinoti savo tikslus. :)

Visu pirma, mano situacija buvo panasi tik atvirksciai. As svajojau apie psichologija, taciau netycia istojau i teise :D

Nereikia tos istorijos moket idealiai. Na bet zinoma, reikia valstybinio. Ir ziurint dar i kokia vieta taika m  ar vf . O psichologijai matematika tai butina labai, na loginis mastymas aceit ir t.t.

Tiek psichologija, tiek teise yra perspektyvios, aisku dabar daug teisininku, tik geru teisininku nera tiek daug. Taip kad, cia tik nuo taves pacios priklausys ar tu issiskirsi kuom nors is tu teisininku ar ne,  jei ismanysi gerai savo profesija, tavo mastymas skirsis nuo kitu, tikrai turesi puikias darbo galimybes :)  be to baigusi teise galesi dirbti ne vien teisinius darbus kaip prokurore, advokate, notare ar pan.  teise yra socialinis mokslas taip kad ir verslininke ir dar kazkas galesi buti, panasiai ir psichologija. :) Skaiciau kai domejaus, kad psichologas gali dirbt vadybininku.

Beje sitos specialybes panasios, as ir advokate busima (tikiuosi ):) tai psichologija susijusi su zmogum, teise lygiai taip pat. Cia nieks nenori nuteis ar isteisint, tiesiog reikia aiskintis zmoniu santykius ir panasiai, tai humanstinis dalykas, ir cia taip pat yra labai daug psichologijos. Ypac to reikia geram advokatui :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą