Ar jusu mokytojai stiprus?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-11-01 22:26:02 | Nuoroda

Sveiki,

Noriu paklibinti toki klausima. Kaip pas jus yra mokyklose, ar turite pakankamai stiprius mokytojus kurie galetu paruosti egzaminams, ar visada dirbate per pamokas, ar nebuna taip, kad tiesiog voliojate durniu pamoku metu, tai yra pavyzdziui mokytojas sneka ne i tema, taip gaisindamas pamoka ir lieki taip ir nieko nesuzinojes. Labiausia domintu kaip pas jus vyksta istorijos, lietuviu, anglu kalbos pamokos, kokie tempai, kaip mokotes? Ar uzduoda pakankamai namu darbu?

As asmeniskai labai daznai griztu is mokyklos nusivylusi ir susinervinusi, nes toks jausmas,kad toje mokykloje gali tik durniu stumti, su klasiokais per pamokas "pasiprikolinti", o rimtai mokytis niekas nenori. Kitiems mano klasiokams taip neatrodo. Esu 11-oke, taciau jau rimtai galvoju apie egzaminus ir noriu pradeti jiems ruostis, zinoma suprantu, kad joks mokytojas uz tave neismoks, bet kartais toks nusivylimas apima, kai patys mokytojai atrodo nesuinteresuoti kuo geriau parosti savo mokinius egzaminams. Prasau pasidalinkite savo patirtimi ir ispudziais mokykloje. Gal zinote, o gal pats esate toks pavyzdys, kai pas turejes niekam tikusi mokytoja, egzaminus islaikete puikiausias balais, savo paciu pastangomis. Tokie pavyzdziai suteiktu didele motyvacija mokytis. Laukiu visu komentaru:) Aciu uz demesi.

  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-11-02 16:36:40 | Nuoroda

Mano mokykloje tai tie mokytojai, kurie turi A lygi ir jau daug metu ruošia egzaminui tikrai visi labai šaunūs. 11 klasėj galėjom maždaug pasirink pas kokius mokytojus eisim pvz anglu A lygis yra pas 4 mokytojas. Aš nuejau mokytis pas mano nuomone stipriausia mokytoja, o tie kas tik geresnio pažymio nori ir nenori daug dirbt ėjo pas kitas mokytojas. Manau paruošimas labai priklauso nuo to, pas kokia mokytoja mokais, nes pats kartais net nesupranti, ką papildomai reikia mokytis jei mokytoja silpnai paruošia.

Žinutė parašyta: 2009-11-03 08:02:57 | Nuoroda

Mano mokytojai buvo vidutiniški, nepasakyčiau, kad jau blogi ir nieko nedirba, bet taip dalykiškai išdėsto savo pamoką, kartais nuo lapų paskaito, tai būna tikrai labai nuobodu... Kontroliniai nebūdavo lengvi, namų darbų užduodavo, bet netikrindavo, nebent tau kažkas neaišku būna, gali pasiklauti. Na, gal aš per didelis idealistas ir įsivaizduoju, kad mokytojas turi tikrai norėti dirbti, ne vien iš lapų skaityti, kokių ir praktinių dalykų parodyti....

Pavyzdžiui biologijos pamokos būdavo tikrai padraikos, kol mokytoja atsineša lapus, kol juos padalina, kol sudeda, praeina nemažai laiko, o nauda? 
Chemijos kontroliniai būdavo per daug lengvi, tiesiog trukdavo sunkesnių užduočių iš valstybinių egzaminų, tad visi gaudavo 8-10. Na, aišku, nuo pavasario pradėjom spręsti valstybinius egzaminus, bet kadangi aš tyngėjau, labiau biologijai dėmesio skiriau, tai ir gavau tiek mažai.

  • Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2009-11-03 08:08:22 | Nuoroda

Anglų mokytoja buvo labai liberali nuo pat devintos klasės, tad kai būni jaunesnėse klasėse, kažkaip negalvoji apie tuos egzaminus, tai nelabai ten ir mokiniesi, kai mokytojai netikrina namų darbų, nieko neužduoda, o jei užduoda ir neatlieki, nieko nebūna, o gale semestro išveda 10. Atėjo 11-12 kl. kažkaip sunerimom, bet vis tiek anglų per daug nesimokinom, kadangi ašegzamino nelaikiau, tai 12 kl.  antrą pusmetį iš vis galėjau neeiti :D  . O tie žmonės kurie laikė, dažniausiai ėjo pas korepetitorius, nepasakyčiau, kad mokytoja neaiškindavo, durnių voliojo, dirbo, bet kai nėra pagrindų nuo devintos klasės, tai sunku suprasti užduotis, tada dingdavo motyvacija kažką daryt. Dažnai anglų mokytoja apsiverkdavo, kad mes nedirbam ir bla bla.

Išvada: Per didelis liberalus požiūris ne itin gerai, reiktų ir patikrinti namų darbus, juos įvertinti, duoti normalius kontrolinius ir panašiai, pažymius rašyti pagal žinias, o ne pagal...nežinau net ką ten rašė.

 

  • Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:34:21 | Nuoroda

O, aš patenkinta mokytojais,ypač  tų dalykų, kurių egzaminus laikysiu.
Istorijos tai toks...žino viską, pasako viską. Jei egzaminui išmoksiu užrašus, visai pakaks testui ir daliai šaltinių.

Anglų tai nemačiau griežtesnės mokytojos :S Protu neatrodė suvokiama, kaip galima užduot tiek namų darbų ir gaut po kelis pažymius kartais per vieną pamoką iš atsiskaitymų...Bet tik pradžioj buvo sunku, dabar neįsivaizduoju, kas bebūtų geriau.

Lietuvių šiaip faina, nors gal labiau ruošt gyvenimui, o ne egzaminui :)

Matematikos ir patinka. Viską taip aiškiai aiškutėliai pasako, man labai gerai:)

Geografijos tai nežinau. Negriežta, bet savo dalyką žino ir viską paaiškina. Eičiau ir eičiau pas ją į pamokas :)

 

Geri mano mokytojai.Pasitikiu kartais jais labiau nei savimi :D

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:43:25 | Nuoroda

O jus kur cia pasisakete i gimnazijas ar i vidurines mokyklas einate? jauciate skirtuma?:) 

  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:56:25 | Nuoroda

Į gimnaziją. Manau, kad skirtumas yra, nors aš ir iki gimnazijos mokiaus jos bendrojo lavinimo skyriuje, kai dar toks buvo, tai negaliu daug pasakyt. Dauguma mokytojų gi su patirtim didele.

Manau, kad tarkim pas mus mokytojai labai atsidavę savo dalykui. Ir kai tu tai matai, tai gal ir patį paveikia... Mama, kai buvo tėvų susirinkime mano gimnazijoj ir po to ėjo pas brolį į mokyklą, sakė skirtumas akivaizdus,atmosfera ir net mokytojų veidai tokie, kad pats užsimanai mokytis:D

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:28:00 | Nuoroda

Na savo mokytojais tikrai negaliu skųstis , nors ir mokausi vidurinėje. Esu 12tokė, tad kai išlaikysiu egzaminus, galėsiu spręsti apie mokytojus, bet tikrai kolkas nesiskundžiu.

Anglų mokytoja mano tikrai gera. Labai griežta (perėjau pas ją 11 klasėje ir tikrai nesigailiu, nes prieš tai buvusi mokytoja, mano nuomone, per daug nuolaidi net ir dabar). Štai pavyzdžiui jau nuo 11 klasės atsiskaitymai (monologai ir dialogai) grynai kaip pagal egzaminą - ateini, išsitrauki tema, pasiruoši ir šneki (kas man iki tol buvo naujiena, nes visada gaudavome pasiruošti namie). Dėl gramatikos tai juodas darbas - dar ir į modulį pas ją einu

Istorijos mokytoja manau irgi nebloga, na bent jau nemanau kad kitos mokytojos, dirbančios mokykloje yra geresnės. Sėdžiu A lygyje tai darbu skųstis negaliu ;D

Matematikos mokytoja taip pat gera. Nors ir nelaikysiu egzamino, bet manau ji tikrai tinkamai paruoš tuos, kas laikys.

Fizikos mano mokytojas išvis liux :) irgi nelaikau egzamino, nors ir sėdžiu A lygyje. Bet tikrai nesigailiu, žinoma sunku tikrai, tačiau jo pamokos tikrai įdomios - ir papokštauja ir pan :) Ir tikrai puikiai paruošia , kaip jis pats sakė - žinau ko reikia egzaminui ir jus tam ruošiu - visą kita priklauso nuo jūsų.

Na tad nenuvertinkit ir vidurinių ;) Daug kas priklauso nuo mokytojo - tačiau daug kas priklauso ir nuo pačių mokinių :)

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2009-11-28 15:25:46 | Nuoroda

Praktiskai jei nori gauti daug is egzu( ka reiskia daug,bent jau nuo 80) tai neuztenka,to kas per pamokas isdestoma.Nebent superinis mokytojas yra,o ju is tikruju nera daug (vienetai mokyklose).Kita vertus jei zmogus yra lb gabus,tai jis ten pats viskuo domisi ir t.t...Kitaip tariant tie gabus nepriklauso nuo mokytojo.Isvada tokia:reikia ruostis papildomai.

Žinutė parašyta: 2009-11-28 20:28:42 | Nuoroda

Vat ir nesutinku dėl to, kad būtina tėvus reketuot, kaip tau būtina lankyt dešimtis geriausių mokytojų papildomai. Manau, kad dauguma mokytojų yra suinteresuoti paruošti egzaminui, nes nuo to kaip ir priklauso jų prestižas.  Nors nesakau,kad blogai lankyt korepetitorius, vis šis tas.

Bet jei pats nenori, net ir geriausias mokytojas žinių į galvą neįdės.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-12-03 10:31:22 | Nuoroda

As A lygiu mokausi istorija,anglu ir lietuviu.Lietuviu ir istorija mus gan stipriai ruosoa,o su anglu..ech...  

Žinutė parašyta: 2009-12-05 12:53:48 | Nuoroda
infyou rašė:

Praktiskai jei nori gauti daug is egzu( ka reiskia daug,bent jau nuo 80) tai neuztenka,to kas per pamokas isdestoma.Nebent superinis mokytojas yra,o ju is tikruju nera daug (vienetai mokyklose).Kita vertus jei zmogus yra lb gabus,tai jis ten pats viskuo domisi ir t.t...Kitaip tariant tie gabus nepriklauso nuo mokytojo.Isvada tokia:reikia ruostis papildomai.

 lietuvių (kalbu apie samprotaujamąji rašinį, nes jį pati rašysiu), istorija ir en pavyzdžiui tikrai nematau sau eiti papildomai. Kodėl? turiu stiprius ganėtinai mokytojus, o dar daugiau visko priklauso nuo manęs pačios. Istorija juk vis labiau remiasi mąstymu, anglų - medžiagos yra daugiau nei reikia internete, o dėl lietuvių - čia jau ir nuo žmogaus priklauso.

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2009-12-08 21:58:21 | Nuoroda

Nebūk tokia nusivylus. Gali kuo puikiausiai pasiruošti pati tiems egzaminams. O dėl mokytojų problemų yra. Aš mokykloj praktiškai nieko neveikdavau. Dabar, kai palyginu su universitetu, tai skirtumas milžiniškas.

Kai ruošiausi matematikos egzaminui (savarankiškai), pastebėjau, kad mokytoja daug ko neakcentuoja, net svarbių dalykų, kurie būna egzaminuose. Tas pats su chemija. Bet pati spręsk visus egzaminus ir pamatysi kas juose būna, žinosi net ko tikėtis.

Žinutė parašyta: 2009-12-08 23:10:08 | Nuoroda

Teisingai sakai  R.V.U. , kas daugiau belieka jei ne savarankiskai, savo jegomis ruostis. Tik tada iskyla retorinis klausimas, o kokio velnio isvis reikia i ta mokykla eiti, jei ji man neduoda jokiu zinius? o tik laiko stumimas ten gaunasi, vistiek zinai programa tai sedi namie ir ruosiesi. Bet vistiek man labai pikta ant tokiu silpnu ir atlaidziu mokytoju. Pavydziui musu anglu k mokytoja siuo metu serga, minimum 2, 3 savaites jos nebus mokykloi, aisku mokytojos niekas normaliai nepavaduojam, o si mokytoja taip serga kiekvienais mielais metais. Pas ja anglu egzaminui be sansu praktiskai pasiruostis. Siutas ima is tos mokyklos isejus, greciau pabaigti ir istoti studijuoti.

  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2009-12-09 08:29:15 | Nuoroda

Neturėjai galimybės mokytojo keisti? Aš eidama į 11 klasę dar nežinojau ką laikysiu, bet žinojau pas ką noriu mokytis. Na su en norėjau vienur, bet mokytoja A lygio negavo, tad mane buvusi mokytoja užrašė pas kitą. Nesiskundžiu tikrai ;D Būčiau pakliuvus pas prasta - būčiau ilgai ir nuobodžiai pavaduotoją lankius ;D

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2009-12-09 12:29:56 | Nuoroda

Man tai mokyklos atmosfera padėdavo. Aš namie taip produktyviai nepasimokydavau kaip mokykloj. Todėl eidavau ten ir pastumti, pasilinksmint ir rimtai padirbėti. Sėdėdavau kokioj matematikoj ir spręsdavau savo atsineštus uždavinius, o visi kažką kitą veikdavo. Dažnai net nežiūrėdavau ką mokytoja dėsto.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą