Studijos: Kaunas ar Vilnius?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-02-06 12:50:09 | Nuoroda

Kam teikiate pirmenybę - Kaunui ar Vilniui?

Kalbu tik apie VU, MRU ir VDU.

 

Kaip aplinka, žmonės, studijų kokybė? Laukiu ne tik besiruošiančių studijuoti, bet jau ir esamų studentų ARGUMENTUOTŲ nuomonių. 

Žinutė parašyta: 2010-02-06 13:29:04 | Nuoroda

 Nereikia stoti vien dėl miesto. Aš, pavyzdžiui, pasirenku KMU ne vien dėl Kauno, tiesiog man yra įdomu tai, kad nuo antro kurso yra įvedamas probleminis mokymasis, manau tai daug įdomiau ir kažkas naujo, negu įprastinės paskaitos.... Būtų šis dalykas Vilniuje, galbūt ir ten stočiau.

VDU moko šiek tiek liberaliau, bet tai gali kliūti tiems žmonėms, kurie tingi mokytis ir jiems reikia dėstytojų bizūno , kad dirbtų :D . VU šiek tiek griežčiau. Tai vėlgi kas jums priimtiniau. 

Manau į tai ir reiktų atsižvelgti pasirenkant universitetą. 

  • Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-02-07 14:23:15 | Nuoroda

Jei turėčiau galimybę, rinkčiausi tik VDU.
Turiu pažįstamų ten, visi patenkinti studijomis ir dėstytojais. Be to, ten yra naujų gan neblogų ir paklausių specialybių. Galimos gretutinės studijos.

Žinutė parašyta: 2010-02-08 12:40:55 | Nuoroda

Tai žiūrint į ką tu dėmesį kreipi - klausi "Kaunas ar Vilnius" ar "VU, MRU ar VDU", labai jau čia skirtingi dalykai :) Aš pats kaunietis, bet Vilniuj tikrai gyvenimas labiau verda, jei apie miestą šnekėsim. Turiu pažįstamų kauniečių, kurie čia atvažiuoja "tūsint". 

Kas liečia mokslus - VU dėsto rimčiausi dėstytojai Lietuvoj, dėl šito, manau, niekas nesiginčys. Aš pats studijuoju sociologiją VU. Tai ką... Kas liečia mokslus, tai sąlygos super. Prie kompų, knygų, informacijos priėjimas geras, informacijos gali gaut kokios tik reikia. Fakultetas atnaujintas, viskas šviežia, jauku. Žmonės tikrai draugiški ir tikrai nieko vertas gandas, kad čia maždaug visi vieni kitiem gerkles kanda dėl balų - draugiškai dalinamės konspektukais, studentų atstovybė palaiko gerą atmosferą, visokie renginukai, šventės. Žodžiu, super. Skundžias, pagrinde, tie, kurie mokytis tingi ;) Tiem ir mokymo kokybė prasta ir viskas blogai, nors univere reti svečiai.
 

Kambariokas mokosi MRU. Irgi patenkintas ;) Tik reikia vieną dalyką įsimint, mano nuomone - ten visos studijos orientuotos į teisinę/kriminalinę (ar kaip tai pavadint) veiklą. Tarkim, psichologijos studijos ten tikrai nesirinkčiau. Nebent norėčiau siet su teise tą psichologiją ar pan. Tas pats galioja ir KTU - tiksliukų universitetas, socialinės studijos ten niekada nepasieks tokio lygio, kaip VU ar VDU, mano nuomone. 

Kas dėl VDU - galiu tik pletkų lygy paporint. Vienas dalykas, kuriuo skundėsi keli pažįstami yra tai, kad kreditus užpildo bereikalingais dalykais. Pavyzdžiui, teisės pirmam semestre astronomijos kursą turi, po to teatras ar kažkas panašaus eilėj laukia... Gal VDU teisininkai paneigs šitą informaciją mano :) 

Apibendrinus, aš galiu stot mūru už savo univerą ir rekomenduot jį, jei tik sąlygos yra ;)

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 96
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2010-03-20 22:29:36 | Nuoroda

Labas. :)

Dar pernai svarsčiau šią dilemą, nes labai norėjau stot į menotyrą (VDU), bet neviliojo Kaunas. Tad dabar mokausi VU ir esu labai patenkinta. Tiesa pasakius, nežinau, kuo galėčiau pasiskūsti: prieš dėstytojus nieko blogo neturiu. Tiesa, dar tik antras semestras, tai gal nebent ateity teks susidurti su mažiaus maloniais, kompetentingais, įdomiais ir išmanančiais savo darbą žmonėmis. Kas liečia aplinka ir žmonės, irgi negaliu niekuo pasiskųsti - sostinė gyva visą parą, veiklos ir užsiėmimų, renginių - gausu, reikia tik laiko ir noro. :)

Studijų kokybė irgi nenuvylė. Tiesa, pasitaiko dėstomų dalykų, kurių reikšme ateičiai abejojam (su bendrakursiais), bet mūsų programa (leidyba) gan nauja, tai ir pati programa kasmet daugiau mažiau pasikeičia. Be to, kiekvienoje studijų programoje, manau, yra vis kitaip ir tai sulaukia skirtingų nuomonių. :)

Kas liečia MRU - viena draugė mokosi teisę ir valdymą. Nemažai girdėjau nusiskundimų apie dėstytojus (skirsto studentus, vadovaujasi simpatijomis ir pan.), aišku be galo daug reikia mokytis ir pan. Bet kur teisė, ten kalimo neišvengsi. :)

Turiu nemažai draugų studijuojančių ir VDU. Studijomis ir visa atmosfera jie taip pat labai patenkinti. Jų mokslų tvarka kiek kitokia, nei VU. Na, tik kiek minusas yra Kaunas. Miestas kiek apmiręs, studentų kasmet po truputį mažėja...

Išvada: visu 100 procentų džiaugiuosi, kad nesukvailiojau stot į Kauną. Bet čia tik mano, asmeninė nuomonė. :) Pati iki tol sakiau, kad stosiu į profesiją, ne į miestą. Bet padariau tai, ko nesigailiu, o tik džiaugiuosi. :)

Žinutė parašyta: 2010-03-21 10:46:00 | Nuoroda

 Priklausomai kokia specialybe tu nori studijuoti :) Bet nesiulau rinktis Kauno, pats rinkausi tarp Vilniaus ir Kauno, dabar laabai laimingas kad studinu Vilniuje :)  Del paciu universitetu visu nuomones yra daug maz subjektyvios Vilniuje dazniausiai buna VU vs MRU. Abiejuose universitetuose jei mokysies ir sieksi geru rezultatu ateities perspektyvos tikrai bus geros :) Del destytoju universitetuose tai MRU jie jaunesni (bendras visu destytoju amziaus vidurkis berots 41 metai)  ir nera ten jokiu uzsisedimu ir panasiai yra gal 2 toki destytojai per visa universiteta kurie studentus bando engt bet su jais tvarkosi Studentu atstovybe. ... 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-03-21 10:55:50 | Nuoroda

Edmass, o ką tu studijuoji? :)

Žinutė parašyta: 2010-03-21 16:08:54 | Nuoroda

 Studijuoju MRU teise ir muitines veikla. Kaip stojau ilgai dvejojau VU ar MRU, bet pasirinkau MRU ir esu patenkintas :) 

Žinutė parašyta: 2010-03-22 18:14:56 | Nuoroda

O gal kas nori papasakot, \ar VU Kauno humanitarinis fakultetas labai skiriasi nuo VU visų kitų? Lyg ir tas pats univeras, bet man vis tokia nežinia, kaip ten yra iš tikrųjų ;/

Žinutė parašyta: 2010-03-31 12:09:23 | Nuoroda

Koks skirtumas, kur yra fakultetas, svarbu, kam priklauso, pagal kokius nuostatus dirba. Manau nera didelio skirtumo, kiek fakultetas nutoles nuo Universiteto gatves ;)

  • Istorija / VBE 71
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 71
  • Matematika / VBE 94
Žinutė parašyta: 2011-08-17 15:57:57 | Nuoroda

 Na, is tikruju didelis skirtumas :)

 

________________________

kas vyksta vilniuje

Žinutė parašyta: 2011-08-17 16:02:20 | Nuoroda

Štai ką mums sakė Vilniaus Universiteto dėstytojai : Jei norit gerai išmokti ekonomiką, važiuokit mokytis tik į mūsų humanitarinį fakultetą Kaune.

Todėl aš manau, kad reiktų pasidomėt apie kiekvieną specialybę atskirai, nes gali būti, kad fakultetai paruošia dar geriau nei pagrindinis :)

 

  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 93
  • Matematika / VBE 79
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-08-17 20:37:43 | Nuoroda

Pasiruosimas maza dalim nuo fako,ar mokyklos priklauso. Didziausia dalis nuo mokinio. 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą