Ekonomika. Kodel verta studijuoti?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-05-06 12:40:00 | Nuoroda

Sveiki, esu Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos trečio kurso tarptautinio verslo studentė. Atlieku marketingo tyrimą, norėdama išsiaiškinti 10-12 klasių moksleivių pasirinkimo kriterijų svarbą renkantis universitetą. Jei galite, skirkite šiek tiek savo laiko ir užpildykite šią anketą. Anketa yra konfidenciali ir Jūsų duomenys niekur nebus skelbiami. Dėkoju už bendradarbiavimą.
Prieiga: www.apklausa.lt/f/universitetu-pasirinkimo-kriterijai-4cmqy7m/answers/new.fullpage

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-05-15 15:04:55 | Nuoroda

Sveiki abiturientai :) Baiginėju VU ekonomikos pirmą kursą. Jeigu kas turit kokių klausimų apie šias studijas, ar šiaip apie egzaminus, mielai padėsiu :) Rašykit į PM :) 

Žinutė parašyta: 2011-05-22 16:35:23 | Nuoroda

Sveiki, esu pirmakursis studentas is Stockholm School of Economics in Riga ;) Jei jumis domina ekonomika ir turite klausimu - drasiai rasykite i PM, papasakosiu viska, ka zinau ir kur apsimoka stoti, jei norite auksciausios kokybes ziniu ;)

Žinutė parašyta: 2011-05-30 00:32:09 | Nuoroda

Tiems, kurie labai norite ekonomikos, mėgstate matematiką , tačiau mažas konkursisnis balas studijuoti ekonomiką, yra naujas pasirinkimas "taikomoji matematika + ekonomika".
Pabaigę gausite diplomą taikomoji matematika + ekonomistas . Sako, kad šis diplomas vertinamas labiau, negu ekonomikos, tačiau tikrai sunkiau mokytis.
Rekomenduoju pasidomėti.
Šiek tiek informacijos yra ir čia: fmf.ktu.lt/lt/stojantiesiems/bakalauro_studijos/URL/

Žinutė parašyta: 2011-05-30 15:59:07 | Nuoroda

neveikia nuoroda

Žinutė parašyta: 2011-05-31 21:50:16 | Nuoroda

Kažkodėl neįleidžia, per tiesioginę nuorodą.
1) Nueikite į Fundamentaliųjų mokslų fakulteto web puslapį www.fmf.ktu.lt
2) -> "Stojantiesiems"
3) -> "Bakalauro studijos..."
4)  ->"Taikomoji matematika + ekonomika"
 

Žinutė parašyta: 2011-06-11 12:09:51 | Nuoroda

Sveiki, siemet esu abiturientas, todel galvoju apie ekonomika. SSE nenoriu, nes netraukia Ryga, todel galvojau visa laika apie VU, taciau pasiskaiciau visokiu nuomoniu ape studijas, jog jos neidomios,sausa teorija, pagyvene destytojai, jokios praktikos, mokomasi tik pries kolius. Todel pasiskaites apie ISM ir isgirdes daugiau teigiamu atsiliepimu nei neigiamu, suratau, kad man ISM patinka ir tinka. Taciau cia tik kalbos, gal galit kas placiau papasakoti apie ekonomikos studijas Isme ir kuo jos pranasesnes uz VU, i VU finansuojama istociau, taciau nezinau ar sugebesiu perkopto 20 balu riba, kad gauciau pilna finansavima ISM, taciau tevai galetu padengti ta skirtuma, taigi laukiu jusu nuomoniu.

Žinutė parašyta: 2011-06-11 15:21:37 | Nuoroda

Sveiki, planuoju šiemet pradėti mokytis ISM. Tai blaškausi dabar tarp ekonomikos ir finansų. Palyginus abiejų programų studijų modelius yra labai daug panašumų, daugelis dalykų yra ir vienoje ir kitoje programoje. Kaip manote kas perspektyviau, naudingiau? Finansai ar ekonomika? Kokie pliusai, minusai kiekvieno iš šių dalykų?

Man atrodo truputį keista, kad tik baigusieji mokyklą šiemet gali ISM studijuoti nemokamai (20 balų ar daugiau), o tie, kas baigė 2010 ar anksciau turi mokėti beveik visą kainą. That's not fair :(

 

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:05:45 | Nuoroda
Mr. Wiggles rašė:

Sveiki, planuoju šiemet pradėti mokytis ISM. Tai blaškausi dabar tarp ekonomikos ir finansų. Palyginus abiejų programų studijų modelius yra labai daug panašumų, daugelis dalykų yra ir vienoje ir kitoje programoje. Kaip manote kas perspektyviau, naudingiau? Finansai ar ekonomika? Kokie pliusai, minusai kiekvieno iš šių dalykų?

Man atrodo truputį keista, kad tik baigusieji mokyklą šiemet gali ISM studijuoti nemokamai (20 balų ar daugiau), o tie, kas baigė 2010 ar anksciau turi mokėti beveik visą kainą. That's not fair :(

 

 Tu dziaukis o neliudek, kad mes turim galimybe nemoketi uz moksla :)

Žinutė parašyta: 2011-06-11 17:54:19 | Nuoroda

Na aš baigiau 2010 metais, tai tiek ir to džiaugsmo... 

Žinutė parašyta: 2011-07-10 11:41:24 | Nuoroda
Tokie dazniausiai po pirmo semestro krenta(kurie nesimoko), istikruju, istoti nera sunku, klausimas, ar lengva issilaikyti? Paziurek i praeitu metu metu stojamuosius balus, kurie siekia 25, 23 balus , balai yra auksciausi Lietuvoje, ar tikrai manai, kad siaip sau protingiausi Lietuvos moksleiviai stoja i ISM? Del destytoju sutinku, kad yra is kiti universitetu, bet pamirsai viena dalyka  - tie destytojai yra GERIAUSI Lietuvoje ;) plius destytojai is uzsieni ;)
roberrtta rašė:

Kalbant apie ISM, kazkada buvau susidariusi gera nuomone apie ji, nes visgi TIEK reklamos, buvau ir atviru duru dienose ir kitokiuose renginiuose ir pristatymuose, visur ism ism ism, vien siais metais mokykloje dare gal 4 pristatymus, siek tiek atsibodo:) nemanau kad geram universitetui reikia tiek daug reklamos.

 antra, kai paklausus kiek 2010m buvo stojusiu ir istojusiu paaiskejo kad istojo visi, kurie stojo, tai irgi nesudare gero ispudzio, ir kai kazkas sake kad sunku ten istoti, tai toki mita galiu paneigti, kalbant ir apie savo pazistamu rata.

bet kulminacija tai buvo tada, kai viename is pristatymu kazkuris destytojas ar pranesejas(tiksliai nepamenu, nesidomejau kas toks) pasake, kad EKONOMIKA studijuoja mergina, neislaikiu matematikos egzamino:DDD va tada buvo virsune:DD sugriuvo visas reklamos sukurtas ivaizdis:D

 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-10 15:50:55 | Nuoroda

Sveiki  Baigiau pirmą kursą ekonomikos specialybės VU KHF, taigi kam reikalingos realios žinios apie universitetą ir specialybę, galit rašyt į PM, klaust konkrečių klausimų 

Žinutė parašyta: 2012-02-26 11:18:51 | Nuoroda

sveiki visi,gal galetumet pasakyti, ar studijuojant ekonomika reikia daug matematikos ziniu?nes su matematika nera labai gerai tai..

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą