VU, Telekomunikaciju fizika ir elektronika. Kabelistai, renkames!!! :)
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-08-19 11:15:47 | Nuoroda
Ishganytojas! rašė:

as tai manau, kad egzaminu rezultatai yra loterija - kaip tau ta diena susimaste, tiek ir gavai. Nepasakyciau, kad tai parodo tikrasias zinias ;) 

 Nepritariu, kaip ir visiems sakau, jei tai loterija, tai žmogus su didesniu žinių bagažu turi didesni šansą laimeti. Tai galbūt neparodo maksimalių žinių, tam tikros temos gali būti atitinkamai sunkesnes nei kitos ir pan., tačiau su tam tikra paklaida (kad ir 10%).

Pvz. tu iš fizikos surinkai 98, kas yra tikrai labai aukštas rezultatas, aš surinkau 91, kas taip pat gan aukštas rezultatas (tai buvo, galima sakyti, labiausiai nepasisekęs egzaminas man, padariau tikrai daug kvailų klaidų ir pan., na, bet ne esmė).

Ar pagal tokius rezultatus galima spręsti, kuris moka fiziką geriau? Taip, iš dalies. Mus skiria 7% (apie 12taškų), kas yra gan daug. Su 10% paklaida (88-100 ir 81-100), matome, kad rezultatai visgi gan panašūs, o priklausomai nuo situacijos ("loterijos" principo) galėjo būti kitokie. Tikriausiai tu ir moki fiziką geriau, bet tai konstauoti pagal egzamino rezultatus esant tokiam skirtumui nėra 100% patikima. Jei aš būčiau surinkęs tokį balą, prie kurio pridėjus paklaidą maksimaliam variante gautusi mažiau nei tavo minimaliam (>20% skirtumas), manau, galima būtų taip teigti tikrai. Taigi, jei mano būtų mažesnis už 78, be abejones būtų žinomas geresnis fizikas. Žinoma, pasitaiko atvėju, kai žmogus ateina į egzaminą prastos savijautos ar yra veikiamas dar kokių kitų aplinkybių ir išlaiko egzaminą žymiai prasčiau nei jo galimybės, bet tokių atvėjų, jei yra, yra minimaliai. Nesant tokiom aplinkybėm netikiu, jog vieną dieną gali susimąstyti vienaip, o kitą dar kitaip, kad būtų didžiulis skirtumas, taip, skirtumas gali būti ir tikriausiai būtų, bet nežymus.

Žinutė parašyta: 2011-07-20 20:27:00 | Nuoroda

Sveiki. Gal šiemet yra čia stojančių? :)

Žinutė parašyta: 2012-01-10 17:41:42 | Nuoroda

 Sveiki! turiu klausimų keletą. Kaip sekasi studijuoti telekomunikacijų fizika ir elektroniką? Sunku, įdmu? Lyg ir turiu planų į čia stoti, tik nežinau ar verta ir nežinau kaip pavyks su egzaminais. :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą