Kiek uzdirba biologai?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-10-02 22:30:11 | Nuoroda

Gal kasnors zino kiek vidutiniskai uzdirba katik baige studijas arba turintis dideli staža biologai?

Žinutė parašyta: 2010-10-03 15:58:34 | Nuoroda

na, klausimas, kokie biologai ir kuo jie užsiima. Egzistuoja begalės biologijos krypčių pradedant nuo mokslininkų mikrologų iki ekosistemų ar net visos biosferos tyrinėtojų, astrobiologų. Bendrai žiūrint, jie visi yra mokslininkai užsiimantys tam tikrais tyrimais - tai nėra kažkoks pastovus nuolatinsi darbas, už kurį kas mėnesį gauni pinigus (nebent dirbi pedagogu, o tokiu atveju ir uždirbsi, kiek paprastas mokytojas). O kaip žinome, mokslininkai per daugiausiai tikrai neuždirba, ne tik kalbant apie Lietuvos mokslininkus, bet taip pat ir apie Vakarų Europos mokslininkus. Kad galėtų deramai pragyventi, jie dažnai užsiima ne tik moksliniais tyrimais, bet ir dėsto aukštosiose mokyklose. Dar labai priklauso nuo to, ką tu sugebėsi nuveikti. Jeigu nieko deramai neatrasi, mokslui nenusipelnysi, tai nieko už tą biologo vardą ir negausi. Apibendrinant galima sakyti, kad biologo(kaip ir bet kurio kito mokslininko) specialybė tikrai nėra ta, kurios reiktų siekti iš ekonominių paskatų. Tai turi būti tam tikras pašaukimas, didelis domėjimasis, entuziazmas, noras atrasti kažką naujo.

Žinutė parašyta: 2010-10-04 19:51:20 | Nuoroda

O gal žinai kaip vadinasi tie biologai kur dirba su augalais (išvedinėja naujas veisles ir pan.) ir kiek jie vidutiniškai gauna algos?

Žinutė parašyta: 2010-10-04 20:26:10 | Nuoroda

Na, jei neklystu, tuo užsiima agronomai, tačiau konkrečios sumos tikrai negalėčiau įvardinti. Bendrai žiūrint, tai agronomija populiariausia maisto pramonėje, ypač užsiimant augalų genų inžinerija, kurią valdo gana stambios kompanijos ir investuoja milžiniškus pinigus į naujų, tobulesnių augalų rūšių kūrima, taigi, mokslininkai, dirbantys šioje srityje, turėtų gauti išties nemažai, priklauso nuo kompanijos, kuriai dirbi, ir valstybės. Manau, kad bent keletą tūkstančių dolerių per mėnesį už tokį darbą gautum.

Žinutė parašyta: 2010-10-05 13:07:59 | Nuoroda

Dėkui už atsakymus

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą