VDU Energetikos fizika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:08:07 | Nuoroda

Sveiki, mane domina Energetikos fizikos specialybė  Vytauto Didžiojo Universitete. Gal kas galite plačiau papasakoti, ko tenai moko, kokios įsidarbinimo perspektyvos. 

Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:13:12 | Nuoroda
Vėjūnas rašė:

Sveiki, mane domina Energetikos fizikos specialybė  Vytauto Didžiojo Universitete. Gal kas galite plačiau papasakoti, ko tenai moko, kokios įsidarbinimo perspektyvos. 

Energetikos fizikos programa skirta parengti fizikos specialistus, turinčius fundamentaliais gamtos dėsniais pagrįstą supratimą apie tradicinių ir naujų energijos šaltinių naudojimo galimybes, plėtojant žmogui draugiškas ir aplinkai palankias energetikos technologijas.
Daugiau informacijos apie šią programą:
gmf.vdu.lt/studijos/bakalauro-studijos/energetikos-fizika.html

 

Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:30:44 | Nuoroda

 Greta VDU Gamtos mokslų fakulteto yra Lietuvos energetikos institutas, todėl šios programos studentai naudojasi instituto mokslinėmis laboratorijomis, o kai kurie lieka jame ir toliau tęsia mokslinę veiklą.

Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:33:30 | Nuoroda

Radau įdomų ir naudingą straipsnelį apie Energetikos studijas Lietuvoje
www.technologijos.lt/n/svietimas/kurstoti/mokymo_istaigos_lt/straipsnis-7622/straipsnis?name=straipsnis-7622&l=3&p=1

 

Žinutė parašyta: 2011-06-16 18:42:30 | Nuoroda

Ačiū už atsakymus. Gal kas galite plačiau papasakoti apie pačias studijas, ar sunku mokytis.

Žinutė parašyta: 2011-06-17 15:13:58 | Nuoroda

Pažiūrėjus į studijų programą matyti kad aukštosios matiekos panašiai kiek ir kitose tiksliųjų dalykų programose 2 moduliai aukštosios matematikos + statistika, paskui fizikinių dalykų atitinkamai kaip ir turi būt fizikos specialybėj na ir galiausiai pasirenkami dalykai, tai galėsi rinktis sudėtingesnius jei norėsis arba priešingai, be to gali ir gretutines studijas imt (čia maždaug gausi dar ir kitos specialybės pagrindus). Kiek iš studijuojančių jau ten girdėjau tai prievartos labai nėra, labiau skatina ieškotis savo nišos o dėstytojai noriai konsultuoja rūpimais klausimais.

Pats ruošiuos čia stot, tad iš to kiek domiėjaus tokį vaizdą susidariau :)

Žinutė parašyta: 2011-06-22 03:11:56 | Nuoroda

Sveiki, studijuoju Energetikos fiziką (VDU).  Nuo kitų fizikos specializacijų visų pirma skiriasi jau vien žodeliu "energetikos", kas reiškia, jog yra rengiami specialistai, kurie suprastų energetiką įvairiais aspektais (fizikiniu, teisiniu ir t.t.), tai nėra technologinė specialybė, tačiau nemanau, jog tai yra minusas, kadangi išmokti technologinių dalykų galima visada, o jie su laiku ir keičiasi, o šiose studijose didžiausias dėmesys yra kreipiamas į fizikinį supratimą. Universitetiniai privalumai būtų galimybė pačiam susidaryti tvarkaraštį, pasijamti gretutines studijas, o specialybės privalumai, jog gauni ir pilnus fizikos pagrindus, tačiau ir energetikos specializaciją (ypatingai alternatyviojoje energetikoje (saulės, vėjo, vandenilio ir t.t.)). Įsidarbinti dar nemėginau pagal specializaciją, tačiau kaip sakoma, fizikų bedrabių nebūna :D o jei rimtai, tai įsidarbinimo sąlygos yra gan geros :) Sekmės renkantis kur studijuoti :)

Žinutė parašyta: 2011-06-27 23:34:28 | Nuoroda

Gera naujiena studijuojantiems VDU Energetikos fiziką - Vytauto Didžiojo universiteto Fizikos katedra ir UAB „Via Solis“, vykdanti veiklą saulės fotoelementų modulių gamybos srityje, pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – bendradarbiauti kuriant pažangias saulės elektros energijos sistemas.

www.studijos.lt/rubrika/galvokiteka/veik-domekis-uzauk-vdu/energetikos-fizikos-programos-studentai-rengs-saules-energetikos-projektus

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą