error code: 1001
Informacinių technologijų VBE 2012
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-01 20:27:46 | Nuoroda

Sveiki,

yra čia tokių kurie laikys šį egzaminą, jau šį pirmadienį? Ar aš čia vienas toks ekstremalas? :D

Žinutė parašyta: 2012-06-02 11:54:06 | Nuoroda

 Ne tu vienas ;D moki kazka ? :) man tai painu viskas lb ir daug kas nuo uzd priklauso :)

Žinutė parašyta: 2012-06-02 12:23:57 | Nuoroda

Na, su testine dalimi manau nebus sunku susidoroti, bet su programavimu tai... :D Neturiu aš tos programuotojo gyslelės ir viskas. :D Iš pradžių planavau, kad net neisiu į praktiką, bet reikės nueiti, bent jau kažką pažiūrėti, pabandyti padaryti. Ten duoda taškų vien už teisingai nuskaitytą tekstinė failą, o tiek manau dar mokėsiu padaryti. :D Bet tie visi masyvai, funkcijos... Brrr.

Žinutė parašyta: 2012-06-02 12:55:00 | Nuoroda

 Ir man teko informatikos egzamino džiaugsmą patirti praeitais metais. Tai čia tikriausiai apsireikšiu nuraminti, kad šio egzamino daug žmonių nelaiko, o laikančių programuoti moka labai nedaug, daugiausia tie, kurie žada stoti į programavimo specialybes :) Patarimas iš mano pusės būtų padarius testą negaišti laiko, o pasitikrinti, ar kur žioplų klaidų neįvėlėt ir žiūrėti praktikos dalį. Bent man praeitais metais pasisekė atlikus teoriją ant lapo susirašyti daug maž ir praktikos programas, tai į klasę nuėjus teliko viską perrašyti į kompiuterį :) O jei su algoritmais nelabai sekasi, tada pabandykit parašyti nuskaitymą iš failo, įvedimą į failą, pažiūrėkit, kokių funkcijų prašo, kartais ten jos būna labai paprastos, ką nors sudėti ar atimti :) Taip galima prisirankioti taškų ir iš praktinės, tik reikia neišsigast ir nepatingėti :D

Žinutė parašyta: 2012-06-02 14:51:48 | Nuoroda

 Na as tai ir mastau stoti i su programavimu susijusia specialybe tai man biski baisoka del egzo. Spresti praktinius sunku. Kai kurie dar ikandami ir nesunkiai, o kai kuriu metu egzuose tai lb sunkiu uzdaviniu ideta budavo. Nezinau net kaip bus. Tikiuosi ka nors neblogo isspausti, gal pavyks :) gal kas zino kiek procentu sudaro egza testas, o kiek programavimo dalis ? 

Žinutė parašyta: 2012-06-02 15:39:48 | Nuoroda
zakrazinaja rašė:

 Na as tai ir mastau stoti i su programavimu susijusia specialybe tai man biski baisoka del egzo. Spresti praktinius sunku. Kai kurie dar ikandami ir nesunkiai, o kai kuriu metu egzuose tai lb sunkiu uzdaviniu ideta budavo. Nezinau net kaip bus. Tikiuosi ka nors neblogo isspausti, gal pavyks :) gal kas zino kiek procentu sudaro egza testas, o kiek programavimo dalis ? 

 50taškų  testas ir 50 taškų programavimas. Dažniausiai duoda apylygiai už abi programas. maždaug 27 ir 23. Kartais 25 ir 25. O kad nekurti naujo pasisakymo. Tai aš taip pat laikau šį pirmadienį. Tačiau į informatikos egzaminą eina labai didelė dalis stipriai pasiruošusiu. Tokių kurie nelabai moka yra nedaug. Aišku tokių kurie parašo programas irgi nėra ypatingai daug. Sunku su jom. Kaip ruošiatęs? Kiek žadate surinkti?

Žinutė parašyta: 2012-06-02 15:43:29 | Nuoroda
thespark rašė:

 Ir man teko informatikos egzamino džiaugsmą patirti praeitais metais. Tai čia tikriausiai apsireikšiu nuraminti, kad šio egzamino daug žmonių nelaiko, o laikančių programuoti moka labai nedaug, daugiausia tie, kurie žada stoti į programavimo specialybes :) Patarimas iš mano pusės būtų padarius testą negaišti laiko, o pasitikrinti, ar kur žioplų klaidų neįvėlėt ir žiūrėti praktikos dalį. Bent man praeitais metais pasisekė atlikus teoriją ant lapo susirašyti daug maž ir praktikos programas, tai į klasę nuėjus teliko viską perrašyti į kompiuterį :) O jei su algoritmais nelabai sekasi, tada pabandykit parašyti nuskaitymą iš failo, įvedimą į failą, pažiūrėkit, kokių funkcijų prašo, kartais ten jos būna labai paprastos, ką nors sudėti ar atimti :) Taip galima prisirankioti taškų ir iš praktinės, tik reikia neišsigast ir nepatingėti :D

 Iš tiesų tai truputi ramina. Kai lietuvių teksto suvokimas sukirto. Tai informatikai teks tempti :P

Žinutė parašyta: 2012-06-02 15:51:09 | Nuoroda

Čia yra iš ankstesnių metų informatikos VBE išspręstos užduotys su visais paaiškinimais, manau naudinga. Reikės ir pačiam vakare pasižiūrėti, arba rytoj. Net noro nėra ką nors ruoštis... :D

Žinutė parašyta: 2012-06-02 15:51:46 | Nuoroda
Žinutė parašyta: 2012-06-02 17:12:30 | Nuoroda

Na mums mokytoja kazka minejo, kad kaip tik daug neislaiko is laikanciuju tai nezinia kaip bus siemet su tais stipriai pasiruosusiais. Priklausys nuo uzdaviniu :) o as tai ruosiuosi paprastai, - tiesiog ziuriu ir bandau sprestis ankstesniuju metu egz.programas, kazkiek teorijos internete pasiskaitau (apie proceduras, funkc., iraso masyvus). SIandien ir ryt dar ruosiuos. Daznai buna atrodo lyg ir visus skaiciavimus atlieku ir atsakymu nespausdina teisingai , matyt, del klaidu, neteisingu veiksmu. Bet vistiek tasku skaitymas, rasymas geras jei bus ir veiksmuose jei po kelias klaidas tik istaisyt taisantiems reiks gal ir galima kazka neblogo isspaust :) vistiek nemanau, kad abieju programu neisspresiu :) o tas programavimopamokos.net puslapis tai net nzn, ziurejausi as ji jau seniai, dar pries keleta men.jame ziurejau ir video,issprestas programas maciau, bet tai ten kai ka lb sunkiais metodais tas zmogus dare ir daug globaliniu kintamuju naudoja, kas nereikalingai tik taskus minusuotu egze. :) zodziu, cia jau toks egzas kur tikrai reikalauja ir sekmes daug, jei nemoki to pascal idealiai. Cia ne matke, lietuviu ar anglu kokia kur gali ir atspet ka, ar is lempos prirasyt. :)

Žinutė parašyta: 2012-06-02 20:06:31 | Nuoroda
Algirdasas rašė:

Pamiršau nuorodą - programavimopamokos.net/index.php?vaizdas=ITVBE&metai=2010

 Čia pamokos su tokiom funkcijom ir procedūrom kur mokykloj nesu girdėjęs. Aš irgi iš čia bandžiau ruoštis. Bet nieko gero. Sunkiai čia.

 

Kaip jūs? ankstesnių metų visas išsprende?

Žinutė parašyta: 2012-06-02 20:09:26 | Nuoroda

o gal kas zino jei skaitydamas is failo nenaudoji masyvo o apsirasai kiekviena kintamaji ir dirbi be masyvo galima kiek tasku gaut?

  • Informacinės technologijos / VBE 34
  • Istorija / VBE 46
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 52
  • Matematika / VBE 57
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 68
Žinutė parašyta: 2012-06-02 20:19:35 | Nuoroda

Ankstesnių metų visai nesprendęs. Na, tik testines dalis. Kažkurių metų atlikdamas testinę dalį, padariau tik vieną klaidą. :D

 

O tai kur patys ruošiatės? Kokioje svetainėj naudingos informacijos galima pasiskaityti, per šį likusį laiką? Būtų gerai su pvz.

Žinutė parašyta: 2012-06-03 17:26:07 | Nuoroda

Tai gal kas zino ar nemazins tasku nenaudojant masyvo o dirbant su atskirais kintamaisiais kiekviena nuskaitant is failo atskirai?   Nes su masyvu nelabai kas gaunasi

  • Informacinės technologijos / VBE 34
  • Istorija / VBE 46
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 52
  • Matematika / VBE 57
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 68
Žinutė parašyta: 2012-06-03 17:51:49 | Nuoroda

Sveiki:) Kokia kalba planuojate programuoti?

Algirdasas, apie C++ kalbos pagrindus, kurių tikrai turetų užtekti egzamine, gali pasiskaityti coderland.lt

  • Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2012-06-03 17:57:44 | Nuoroda

Aš paskaliu. Čia radau visai neblogų video pamokų - www.youtube.com/playlist?list=PL616C61FE79B69F69&feature=plcp

 

Paprastai ir trumpai paaiškinta apie visus pagrindinius dalykus.

Žinutė parašyta: 2012-06-03 19:53:08 | Nuoroda

Aš irgi paskaliu

Blemba nesitikiu parašyti visos programos, nes nespėju aš. Tai bent varysiu pagrindus :D

Žinutė parašyta: 2012-06-03 20:06:04 | Nuoroda

Na kas cia klause del masyvu naudojimo tai juk nurodymuose ir privalomuose reikalavimuose visada buna nurodyta naudoti tik vienmacius masyvus ar pvz.duomenis ir rezultatus apdorojant naudoti masyvus su iraso tipo elementais. O ar tasku duos uz toki sprendimo buda tai nezinia. Gal kiek ir duos jei padarysi programa su teisingais ats., bet abejoju ar taip apsirases kintamaisias atskirai padarysi iki galo. Juk kur kas sunkiau po viena taip atskirai rasytis.. :) as tai su paskaliu dirbsiu. Du metus kiek mokykloje mokinuosi IT tai vien tik su pascal mokomes taip , kad prie C++ nebuvau "prislietes" gyvenime :)

Žinutė parašyta: 2012-06-03 20:08:50 | Nuoroda

o mes pascaliu mokemes metus bet net iki masyvu nepriejom ir nuo siu metu antro pusmecio perejom i c++,  tai reiks bent pagrindines reikalingas funkcijas parasyt kaip skaityma ir rasyma is failo, vien tik uz tokius dar galima tasku gaut

  • Informacinės technologijos / VBE 34
  • Istorija / VBE 46
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 52
  • Matematika / VBE 57
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 68
Žinutė parašyta: 2012-06-03 20:17:27 | Nuoroda

O mes programavimą iš vis pradėjom "mokytis" antro pusmečio maždaug viduryje. Ir tai tas mokymasis - duoda pavyzdžius ir patys supraskit kaip, kas, kur ir kada. Nesistebiu, kad pernai iš mūsų mokyklos nei vienas nėjo praktinių užduočių egzamine atlikinėti. :D

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą