VU politikos mokslai vs VU teisė
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-27 11:20:26 | Nuoroda

Kas yra geriau? Ką apsimoka labiau rinktis: politikos mokslus ar teisę Vilniaus universitete? Kuri studijų programa turi daugiau privalumų, o kuri daugiau trūkumų? Ką baigus daugiau perspektyvų (tarkim, turi pažinčių teisėje, tad nereik jau to minuso sakyt, kad nebus kur įsidarbint)

Žinutė parašyta: 2012-06-28 23:41:53 | Nuoroda

teise zymiai konkretesnis dalykas nei politika. politika abstraktu, baiges ja, gauni daug ivairiu ziniu, bet jas dar gilint ir gilint. kaip sakoma, kuo daugiau zinai, tuo daugiau nezinai. siulyciau pirmu teise rasyt, antru politika :) kita vertus, teise reikalauja nezmoniskai geros atminties ir beribio mokymosi (netgi kalimo). politika? nezinau. tie,kas studijuoja,sake nelabai sugeba kazkur pritaikyt tai, ko ismoko. lieka klaustukas :)

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 92
  • Matematika / VBE 3
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 71
Žinutė parašyta: 2012-07-21 13:06:32 | Nuoroda

 Manau nereikėtų žiūrėti į tas ale tai perspektyvas..Dabar daug žmonių baigę nevien socialines,bet ir technologines specialybes ( taip,pažįstu ir tokių) sėdi be darbo..Nereikia vaikytis prestižo ar ko,o žėti kas labiau tave traukia.Pritariu,kad teisė tai konkretesnis mokslas ir tikriausiai labiau pritaikomas kur nors,o jeigu dar turi pažinčių tai iš viso...Su politologija kebliau,pats ten ketinu stoti,tačiau ,kai besimokinančių paklausi ką jie galės dirbti, tai visi mekena kažką neaiškus ( iškalę tą propogandą iš lankstinukų).Tačiau kita vertus Politologija yra toks platesnis mokslas,duodantis platų išsilavinimą,kažin ar yra labai realu Lietuvoje baigus bakalaurą kažkur įsitvirtinti,bet magistrą,kai jau eina link konkrečios specializacijos,tai kodėl gi ne?Anyway, perspektyvus yra žmogus,o ne studijos.Jeigu iš studijų pasiimsi viską kas įmanoma ( žinių bagažą,pažintis,patirtį),visada stengsiesi,eisi į visokius seminarus,susitikimus ir t.t,tai gali ir pasisekti,nes bet kokios studijos neužtikrina,kad iškart gausi darbą,reikia užsitikrinti pačiam.:)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą