Fizika vs Moderniuju Technologiju Fizika ir Vadyba
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-11 10:00:30 | Nuoroda

 Sveiki,

Taigi neapsisprendziu kuria is siu dvieju specialybiu rasyti pirmu numeriu. Gal kas galetu tarti keleta zodeliu apie Bendraja ar Moderniuju technologiju fizika? Kurioje specialybeje mokytis sunkiau/lengviau, kur perspektyvos didesnes/mazesnes. Butu labai malonu.

Siaip linkciau prie Moderniuju technologiju, taciau tas nuvalkiotas zodelis "vadyba" neduoda ramybes. O bendroji fizika bijau, kad gali pasirodyti kiek per sunku.

Is anksto dekoju uz bet koki komentara.

Žinutė parašyta: 2012-07-16 18:57:21 | Nuoroda

Rūpi tas pats klausimas, tik neapsisprendžiu tarp taikomosios ir moderniųjų technologijų fizikos.


Žinutė parašyta: 2012-07-16 20:58:44 | Nuoroda

 Aš siūlyčiau stoti į paprastą fiziką, o ne MTFV. 
Vadyba ten bus ekonomika pagrinde. 'Nukąs; nemažai pačios fizikos paskaitų. [pvz laboratorijos].
Aš pati planuoju į fiziką stoti, bet tik ne į MTFV. Kažkokia nesąmonė ten. Lyg ir fizika, bet moko visokių ekonomikų. 
Ir temos autorius teisus - žodis 'vadyba' šiais laikais skamba nekaip. Ypač darbdaviams...

Gal mano nuomonė ir kategoriška, bet manau, kad yra daug geriau stoti į paprasta fiziką [ arba pvz. kokią komp], bet ne į moderniųjų. Pačios fizikos daugiau bus, o ne kažkokia 'makalynė' dviejų sričių....
 

Žinutė parašyta: 2012-07-16 21:32:36 | Nuoroda

cituoju žmogaus iš MTFV nuomonę:

 

Jei fizika tau labai patinka ir nori įsigilinti į pačią fiziką, tada siūlau stoti į grynąją fiziką, MTFV, kaip ir kompiuterinės fizikos bei energetikos fizikos programos yra lengvesnės fizikos atžvilgiu, ten dėstoma paprastessnis, ne toks platus, bet ir ne per siauras fizikos kursas. MTFV kiekvieną semestrą bus po vieną ekonomikos dalyką. Fizikos dalykų bus po vieną, kai kada po du ar po tris. Tad fizikos tikrai yra pakankamai, bet mažiau nei grynojoje ar taikomoje fizikoje. Bet tai nereiškia, kad MTFV lengva specialybė. Gali būti negti priešingai. Aš pats studijavau ir galiu pasakyti, kad sunkumas dalykų įvairovėje. Dėstoma fizika (bendroji ir teorinė), ekonomikos dalykai, kompiuterių mokslas plius prisideda bendrieji dalykai (sociologija, psicholofija, filosofija, teisė). Viską mokytis ir suderinti gali būti sunku. Tai labai plataus spektro specialybė, retas vadybininkas išmano fiziką. Tačiau fizikas, išmanantis dar ir ekonomiką bei žinantis teisės pradmenis, kompiuterių mokslą - tokią specialybę baigusius studentus aukštųjų technologijų firmų vadovai tiesiog graibsto. Tad jei nori išmokti ne tik fizikos, bet ir ekonomikos pagrindų, siūlau rinktis MTFV. MTFV gerai tuo, kad jei nori studijuoti magistrantūroje, tai gali rinktis bet kurią fizikos magistrantūros programą bei ekonomikos magistrantūrą.

  • Fizika / VBE 72
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 92
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 86
Žinutė parašyta: 2012-07-17 16:02:20 | Nuoroda

as irgi prisidedu prie tu kurie mano ,kad gryna fizika yra geriau.Teko girdeti ,kad tos moderniosios nieko konkretaus lyg fizikas,lyg ekonomikas,lyg vadybininkas nesuprasi...Jei nori studijuot fizika ,tai kam cia stot ir kalt ekonomika kazkokia???nesamone!!O tas zodis vadyba ir mane zudo!

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą