VU/KTU(pagalbos reikia!)
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-09-26 21:59:14 | Nuoroda

Sveiki. Norėčiau sužinoti daugiau apie kelias specialybes. Labai apsidžiaugčiau, jei pakomentuotų ir jau studijuojantys/ baigę žmonės.

Esu abiturientė ir jau rimtai noriu apsispręsti dėl stojamųjų dalykų. Renkuosi MAŽDAUG iš:

1. Programų sistemų.

2. Finansų ir draudimo matematika.

3. Orlaivių inžinerija. (labai ant klaustuko, nes kiek supratau, ten labai reikalinga beveik ideali fizinė būklė, nebent reikia jos tik pilotams?)

4. Dar vienas galimas variantas - Energetika. (Atsinaujinančioji energetika / Branduolinė energetika/Elektros energetikos technologijos)

 

Kaip pačios studijos? Kokios perspektyvos? Labai dėkinga būsiu už atsakymus.

 

 

Žinutė parašyta: 2013-01-12 16:56:49 | Nuoroda

Na as galiu padeti kalbant apie KTU finansus,nors pati dar pirmakurse:)

  • Istorija / VBE 76
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 99
  • Matematika / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 48
Žinutė parašyta: 2013-01-18 02:59:38 | Nuoroda

Isties pasumu tarp siu speciabybiu mazai, pagrindinis - tai yra tikslieji mokslai. :D Turi nuspresti, kuri kryptis tau idomesne.

1. Pirmos dvi specialybes yra is fiziniu (fundamentaliuju) molslu srities. Programu sistemos - programavimas. Taikimoji matematika turi daug sasaju su programavimu, taciau tavo pasirinkta yra specializuotu, turbut panasesne i ekonomika, matematika. Ji turetu buti kiek sausesne (daugiau analizavimo) nei programu sistemos (daugiau realizacijos).

2. Kitos dvi specialybes yra techbologines (inzinerines). Tai reiskia, kad dirbama su realiais techologiniais irenginiais. Orlaiviai... Pazistamas studujuoja VGTU (nezinau, ar KTU ir VU siulo kazka panasaus), tai jis turi ir pilotavimo, ir oro uosfo prieziuros praktikos. Akivaizdu - reikalingi geri fiziniai duomenys. Energetika - tikrai perspektyvi specialybe. Tiek atsisnaujinancioji, tiek atomine ar tradicine, nes pastarosios neketina trauktis, tenka analizuofi ju sauguma, tarsa.

Del universitetu... Pirmiau pazirink specialybe, paskui - universiteta. Is siu specialybiu rekomenduoju rinktis tarp programu sistemu ir energetikos. Fiziniu mokslu srityje universiteto turtinvumas praktikai nieko nereiskia. Gal kiek kitaip technologinuose, nes gali reikti daug branvios irangos ir pan. Taigi patariu pagalvoti ir apie kitus universitetus.

As pats studijuoju informatika ( sistemu specializacija) SU. Kaip jau minejau - fiziniams mokslams universiteto furtingumas neturetu dadyti itakos. Bet yra ir kitu toki pasirinkima lemusiu priezasciu: mazesnis universitetas - maziau studentu, didesnis demesys kiekvienam studentui, mazesne konkurencija - didesne tikimybe prasimusti, pazinaudoti ivairiomis studentu galimybemis (studijos uzsienyje ir pan.)

Jei nuspresi studijuot programu sistemas, butinai apsilankyk mano projekte - coderland.lt - programavimo pamoku portalas.

Jei dar kils klausimu, klausk :) 

  • Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą