NAUJOS POTEMĖS UŽ 10 LT! 10-12 kl. Yra įvairių. SKYPE: Potemes2013 ,galite kreiptis.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2013-03-24 11:58:58 | Nuoroda

NAUJOS POTEMĖS UŽ 10 LT! 10-12 kl. Yra įvairių. SKYPE: Potemes2013 ,galite kreiptis.

Kalbas rašau jau 3 metai ir turiu patirties. Į tas pačias mokyklas nesiunčiu, darausi sarašą kur nusiunčiu potemes (jai reikia galima pamatyti). Parduosiu nebrangiai 10 lt ,su planu 15 lt. Tinka atsiskaitymas ir tel.sąskaitos papildymu tik brangiau. Prieš perkant potemę galima pamatyti ištrauką. Kreiptis: skype Potemes2013 (geriau i skype ,nes atrašau greičiau) arba į el.paštą:

10 KLASĖS:
***KALBA 2- Mūsų laikais patarlės ir priežodžiai tampa tik meninės kalbos puošmena. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai ar ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 797 žodžiai.
***KULTŪROS 2- Kokią biblioteką laikytumėte kultūros židiniu? Pristatykite tokią jums žinomą ar įsivaizduojamą biblioteką. Šios potemės apimtis yra 573 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 4-Rašytojas Liudvikas Jakimavičius teigia, kad socialiniai tinklai primena šiukšlyną. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 1020 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 5-Fotografas D. Grifinas (David Griffin) teigia, jog fotografija įamžina reikšmingas
akimirkas. Remdamiesi kelių šių dienų lietuvių fotomenininkų darbais,
argumentuotai aptarkite, kas yra reikšminga šių dienų fotomenininkams. Šios potemės apimtis yra 1107 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 6- Regionų ir miestų šventės vienas iš būdų kultūriniam paveldui populiarinti.
Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją
paneikite. Šios potemės apimtis yra 1169 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 7- Dažnai teigiama, kad istoriniai filmai padeda suprasti istoriją. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 764 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 8- Jaunimas vis geriau išmano naująsias technologijas. Remdamiesi konkrečiais
pavyzdžiais, paaiškinkite, kokią įtaką kultūrai gali turėti ši tendencija. Šios potemės apimtis yra 895 žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 9-Neretai sakoma, kad įvairūs paminklai ir skulptūros virsta tiesiog nieko nereiškiančiais aikščių ir parkų ženklais. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais.Šios potemės apimtis yra 914žodžiai, taip pat yra planas.argumentuotai pritarkite šiai minčiai ar ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 1291žodžiai, taip pat yra planas.
***KULTŪROS 10- Jaunam žmogui svarbu pažinti tautos praeitį. Remdamiesi projekto „Misija Sibiras“
dalyvių dienoraščiais ir dokumentiniais filmais, paaiškinkite, kodėl. Šios potemės apimtis yra 787 žodžiai, taip pat yra planas.

12 KLASĖS:
*** LITERATŪRA (KULTŪRA) 7- Senoji literatūra suteikia galimybę praeityje rasti ir plėtoti vertybes, kurios būtų svarbios dabartyje. Pagrįskite šią mintį arba ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 656 žodžiai, plano nėra (jai reikalingas galiu parašyti).
***KALBA1- Kalbininkas Aleksas Girdenis teigė, kad „išnykusi tarmė yra didesnė tragedija žmonijai negu kokio vabaliuko ar gyvūno išnykimas, nes kartu su tarme miršta tam tikras unikalus žvilgsnis į pasaulį, kuris jokioj kitoj tarmėj nei kalboj nebepasikartos; miršta ir tobuliausias, amžiais gludintas žmogaus dvasios kūrinys“. Argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite. Šios potemės apimtis yra 707 žodžiai, taip pat yra planas.
***KALBA2- Italų kalbininkas Pietras Umbertas Dinis teigia: mokėti svetimą kalbą reiškia pažinti ir kultūrą, suprasti net ir tai, kas nesakoma žodžiais. Kaip suprantate šią mintį? Savo įžvalgas argumentuokite pavyzdžiais. Šios potemės apimtis yra 1058 žodžiai, taip pat yra planas.
***KALBA4- Kurį šiandienos visuomenės veikėją laikytumėte geriausiu oratoriumi? Savo įžvalgas argumentuokite pavyzdžiais. . Šios potemės apimtis yra 707 žodžiai , taip pat yra planas.
***KALBA6- Kuri Lietuvos literaturos autoriu pristatytumete Nobelio literaturos premijai ir kodel? Savo ižvalgas argumentuokite pavyzdžiais . Šios potemės apimtis yra 773 žodžiai , taip pat yra planas.
***KALBA 9-Pasaulio universitetuose yra lituanistinių centrų. Pristatykite keletą jų. Kokia jų funkcija, reikšmė puoselėjant lietuvių kalbą? Šios potemės apimtis yra 727 žodžių, taip pat yra planas.
***KALBA10-Kalba gali buti ir manipuliavimo priemone. Kaip ir iš ko atpažinti, kada kalbetojas manipuliuoja, kaip manipuliavimo išvengti? Savo ižvalgas argumentuokite pavyzdžiais 707 žodžiai, plano nėra (jai reikalingas galiu parašyti).
***KALBA15-Kodėl galima teigti, kad kalba yra laiko saugykla? Savo įžvalgas argumentuokite pavyzdžiais. Šios potemės apimtis yra 1398 žodžiai, taip pat yra planas.


 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą