Mokymo programos
Verslo psichologija
Valstybinis kodas: 621S11001
Kodas pagal ISCED: 51231
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti verslo psichologus, turinčius gilias psichologijos žinias, taip pat žinias marketingo ir žmogiškųjų išteklių vadyboje, išmanančius verslo plėtros ekonominius ir teisinius pagrindus, gebančius savo profesines kompetencijas pritaikyti konkrečios organizacijos efektyvumui didinti.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji verslo psichologai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: komercijos psichologiją, vadovavimo psichologiją, darbo teisę, komercinę teisę, viešųjų ryšių ir reklamos psichologiją, derybas ir tarpininkavimą versle, komandų formavimą ir valdymą, žmogiškųjų išteklių psichologiją, inovacijų vadybos psichologiją, darbo motyvaciją, organizacijų veiklos analizę, psichologinį konsultavimą organizacijose, verslo ekonomiką, statistinius metodus verslo psichologijoje.
Atliekama praktika. Praktinių studijų trukmė ? 400 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami konsultavimo, vadovavimo personalui ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas psichologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus verslo psichologijos studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Verslo psichologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems psichologijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems psichologijos magistro kvalifikacinio laipsnio.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo psichologo kvalifikacija reikalinga norint dirbti psichologo darbą verslo organizacijose.
Asmuo, įgijęs verslo psichologijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti, vertinti ir projektuoti inovacijų vadybą, diegimo paskatas ir kliūtis konkrečioje organizacijoje, sąsają su organizaciniu mokymusi ir tobulėjimu, vadovavimo verslo organizacijai procesą, verslumo potencialą, kvalifikuotai atlikti taikomuosius ir mokslinius tyrimus, taikant naująsias informacines technologijas ir patikimus statistinius duomenų analizės metodus, taikyti praktinius konsultavimo, tarpininkavimo ir derybų, darbo su grupe įgūdžius verslo įmonės personalo karjeros vadyboje, sprendžiant vidinius ir išorinius verslo įmonės ginčus bei konfliktus, kuriant verslo įmonės plėtros planus ir organizuojant jų vykdymą, formuojant komandas;
- žinoti nacionalinės ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangos lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, verslo psichologo profesijos standartą, tyrimų atlikimo, įvairaus amžiaus žmonių konsultavimo metodikas ir metodus, darbuotojų motyvacijos koncepcijas, praktinį jų tinkamumą verslo aplinkai, personalo darbo skatinimo sistemas, komunikacijos ir viešųjų ryšių tinklų valdymą, psichologinius vartotojų pritraukimo būdus, personalo atrankos, įvertinimo, integravimo procesus, organizacinę kultūrą;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, logiškai ir analitiškai mąstyti, efektyviai bendrauti, lanksčiai ir kūrybiškai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Verslo psichologijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal verslo psichologijos studijų programą.
Norintiems siekti verslo psichologijos magistro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti psichologijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti verslo psichologu nėra pripažįstami.
Įgiję psichologijos magistro kvalifikacinį laipsnį, asmenys gali dirbti psichologinio vertinimo ir konsultavimo darbą verslo organizacijose, organizacijų personalo mokymo centruose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Mykolo Romerio universitetas Vilnius Ateities g. 20
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju