Mokymo programos
Mechanikos inžinerija
Valstybinis kodas: 621H30004
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti mechanikos inžinerijos magistrus - darbuotojus, gebančius matematiškai modeliuoti, tirti, projektuoti optimalias mechanines sistemas, naudotis skaitiniais inžinerijos ir eksperimentinės mechanikos metodais.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji mechanikos inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: mechaniniai virpesiai, tribologija, kompiuterinis gamybos integravimas, kompiuterinis mechaninių sistemų modeliavimas, eksperimentinė mechanika, konstrukcinis stiprumas ir patikimumas, baigtinių elementų metodo pagrindai, technikos objektų kokybė ir patikimumas ir kt. ir taikomuosius studijų dalykus: darbo procesų valdymas, polimerų ir kompozitų mechanika, pjezomechanika. Iš viso studijuojama 15 studijų dalykų.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus mechanikos inžinerijos studijų programą studijas galima tęsti mechanikos inžinerijos arba medžiagų mokslo krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mechanikos inžinerijos magistrantūroje įgyjama mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti įmonės ar įstaigos vadovu, vykdyti mokslinius tyrimus ar dėstyti aukštojoje mokykloje.
Asmuo, įgijęs mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti matematiškai modeliuoti, tirti, projektuoti optimalias mechanines sistemas, naudotis skaitiniais inžinerijos ir eksperimentinės mechanikos metodais, projektuoti sudėtingas mechanines sistemas, kritiškai vertinti ir taikyti teorines ir praktines naujoves;
- žinoti aukštąsias šiuolaikines technologijas, kompiuterines projektavimo sistemas, vibrodiagnostikos metodus, kompiuterinį integravimą, kompiuterinį mechaninių sistemų modeliavimą, technikos objektų kokybės ir patikimumo užtikrinimo metodus.
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal mechanikos inžinerijos magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mechanikos inžinerijos magistru nėra pripažįstami.
Įgiję mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti įvairiose įmonėse ir organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju